Onder de loep: Engie Energie

Bodemprijzenmaand bij energieleverancier Engie

De maand oktober staat bij energieleverancier Engie in het teken van bodemprijzen. Indien jij in deze maand de overstap maakt naar deze energieleverancier, kun je voor een aantrekkelijk tarief een contract afsluiten. Hierdoor kun je op jaarbasis behoorlijk wat geld besparen. Vandaag de dag zijn er echter tal van energieleveranciers op de markt die allemaal leuke aanbiedingen hebben. Waarom zou je dan de overstap maken naar Engie?

De voordelen van Engie

Energieleverancier Engie biedt goedkope energie aan en in de maand oktober wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Gedurende de hele maand kun jij een behoorlijke korting krijgen wanneer je de overstap maakt. De energie die door deze energieleverancier aangeboden wordt is duurzaam en groen, waardoor het ook nog eens verantwoord is om over te stappen. Bijkomend voordeel is dat je na je overstap twee weken bedenktijd hebt. Mocht het je niet bevallen bij Engie, dan kun je binnen veertien dagen dus nog wisselen van energieleverancier. 


Makkelijk overstappen

Veel mensen zien het overstappen naar een andere energieleverancier als een tijdrovende klus. Indien je overweegt over te stappen naar Engie, wordt alles echter voor je geregeld. Deze leverancier zorgt er namelijk voor dat het contract bij je huidige aanbieder opgezegd wordt, waardoor je er zelf niet meer naar om hoeft te kijken. Engie houdt je gedurende het overstapproces via de mail op de hoogte over de voortgang. Na de overstap kun je gebruikmaken van de gratis app, waardoor je op ieder moment inzicht hebt in je energieverbruik. 

Verschillende pakketten

Mocht je overwegen om over te stappen naar Engie, dan biedt deze leverancier je de keuze uit twee verschillende pakketten. Zo is er het pakket ‘Helder 1 jaar’, maar je kunt ook kiezen uit het pakket ‘Helder 3 jaar’. Dit laatste pakket wordt het meeste gekozen door Nederlanders. Bij het éénjarige pakket ben je verzekerd van een jaar lang geen prijsstijgingen en heb je een vast tarief met een korte looptijd. Dit pakket kost 117 euro per maand. Bij het driejarige pakket bespaar je gemiddeld 220 euro en krijg je bovendien altijd groene stroom. De prijs voor het pakket ‘Helder 3 jaar’ bedraagt 115 euro per maand. De kosten zijn gebaseerd op een huishouden van twee tot drie personen. 


Reviews over Engie

Energieleverancier Engie scoort op NederlandReview gemiddeld een 8,4. Gebruikers geven met name aan dat het bestellen gemakkelijk is, de service goed is en de levering ook naar behoren is. De prijs krijgt een wat minderen beoordeling, aangezien het merendeel van de gebruikers Engie toch wat aan de dure kant vindt. Maar door in oktober de overstap te maken, kun je hier dus al flink wat geld op besparen. Gebruikers van NederlandReview zijn het er vrijwel allemaal over eens dat de service van Engie geweldig is en dat ze je goed helpen bij het overstappen. Een andere manier van energie vergelijken kun je bij de consumentenbond. Wat ook een betrouwbare partner is als het gaat om goede informatie.


Meer informatie over Engie

Voordat je de definitieve overstap maakt naar Engie is het goed denkbaar dat je eerst wilt weten met wat voor een bedrijf je precies in zee gaat. Om meer te weten te komen over de werkwijze kun je een kijkje nemen op de website, maar je kunt ook de reviews op NederlandReview doorlezen en de beoordelingen bekijken. Op deze manier krijg je een goede indruk van de werkwijze van Engie en kun je goed inschatten of het verstandig is om over te stappen naar deze energieleverancier. 

Share