Backstreet Boys in Ziggodome in no-time uitverkocht

Backstreet's Back! The Backstreet Boys komen 23 mei 2019 naar Amsterdam, naar de Ziggodome! Fans verzamelden zich massaal online, en, zoals dat inmiddels normaal is met grote concerten, Ticketmaster had online problemen met de drukte. Het concert raakte vandaag dan ook in no-time uitverkocht. 


BSB Forever


De voorverkoop voor het concert op 23 mei ging op 16 november 2018 om precies 12:00 van start. Vele fans of oudfans met nostalgische gevoelens zaten toen al helemaal klaar, soms met meerdere computers tegelijk, om een kaartje te kunnen kopen. Voor velen verliep dat succesvol: de Ziggodome heeft vele duizenden staan- en zitplaatsen beschikbaar, en die stroomden snel vol. Anderen grepen helaas net naast die vele beschikbare kaartjes.


Terwijl sommige fans nog druk bezig zijn toch nog kaartjes te bemachtigen, al dan niet via doorverkoopsites, is duidelijk dat de vijfkoppige boyband die furore maakte in de jaren negentig, nog ongekend populair is. Nooit te oud om keihard mee te zingen met je idolen! Of op z'n Backstreet Boys: BSB Forever.


Spice Girls ook snel uitverkocht


Onlangs al verheugden fans uit de jaren negentig zich op de comeback van The Spice Girls. Ook voor deze band vlogen de kaartjes in razend tempo over de digitale toonbank. Amper een week later gebeurt nu hetzelfde met The Backstreet Boys.


Ticketmaster: 'Sorry, no matches were found.'


Het blijft een lastig probleem: vele mensen willen naar een concert, waardoor de website van Ticketmaster voor de kaartverkoop overbelast raakt. Veel fans komen daardoor niet verder, of kunnen soms zelfs helemaal geen kaartje meer bemachtigen. Bij de Koreaanse popgroep BTS haalde dit zelfs het Journaal: teleurgestelde fans waren al tot het winkelwagentje gekomen, toen de website wegviel en ze achteraan in de rij konden aansluiten. En de kaartjes op waren toen ze weer aan de beurt waren...


Ook bij het concert van de Backstreet Boys waren er problemen: de site laadde niet correct, mensen die langer in de rij stonden, werden later toegelaten dan mensen die al eerder in de rij waren gaan staan, foutmeldingen met kaartjes en keuzes die ineens niet meer geselecteerd waren. 'Sorry, no matches were found.' zegt de website dan... Ook kwamen er klachten over dat het onduidelijk was waar je nu precies kaartjes voor kocht: 'premium', rang 3, vak 212, et cetera.


Pas op voor nepverkopers!


Ben je teleurgesteld dat je toch net naast zo'n felbegeerd ticket voor de boys uit Florida hebt gegrepen? Je kunt het nog proberen via de weg van de tweedehands kaartjes. Maar kijk daarmee goed uit: doe dit alleen via de aanbevolen wegen, en ga nooit in zee met een verkoper die je niet helemaal vertrouwt! Want dan ben je uiteraard extra teleurgesteld, en vaak een hoop geld armer. Zie bijvoorbeeld de website van Opgelicht?! voor tips over hoe je een veilige verkoper kunt vinden.


Laat je mening horen


Is het jou gelukt kaartjes te bemachtigen voor The Backstreet Boys in de Ziggodome op 23 mei 2019? Of liep je vast in de website van Ticketmaster? Laat weten hoe jij deze ticketshop beoordeelt! Weleens in zee gegaan met andere ticketshops, zoals Viagogo? Ook dan zijn we beniewd naar jouw mening! Deel jouw ervaringen op NederlandReview.


Foto: Renee Barrera


Share