Welke diëten werken EN zijn verantwoord?

Hulp nodig bij het afvallen? Dieetkompas helpt. Dit platform is opgericht om te informeren over de vele diëten die beschikbaar zijn. Want lang niet alle diëten zijn even effectief en gezond. Om ervoor te waken dat men met een verkeerde manier van start gaat, heeft Dieetkompas talloze artikelen gepubliceerd. Wat kunt u verwachten van Dieetkompas?


Hulp bij afvallen

De website stond eerder bekend als “Hulp bij afvallen”, maar heeft toen een grondige metamorfose ondergaan. De artikelen zijn zich meer en meer gaan richten op de vele verschillende beschikbare diëten, waarbij Dieetkompas onderscheid maakt tussen:
-    Diëten die wel werken en verantwoord zijn;
-    Diëten die niet werken en niet verantwoord zijn.

Daarin neemt Dieetkompas een duidelijke stelling in. Ze zijn tegen crash diëten en tegen diëten die je op korte termijn veel laten afvallen. Liever kiezen ze voor een dieet waarbij je wat meer moeite moet doen, maar waarbij wel bewezen is dat het zinvol is om ermee af te vallen.


Kennisbanken

Dat Dieetkompas veel onderzoek heeft gedaan en probeert te voorzien in de behoefte van haar bezoekers blijkt wel uit de vele kennisbanken die op de site staan. Veel informatie is er te vinden over talloze onderwerpen, zoals:


- Bewegen en sporten. Die twee zijn heel belangrijk voor mensen die willen afvallen en Dieetkompas informeert graag over welke vormen van beweging optimaal helpen bij het afvallen.

- Dieetsoorten. Er zijn verschillende soorten van diëten te verkrijgen en het onderscheid wordt in de diverse kennisbanken heel duidelijk gemaakt.

- Voedingsmiddelen. Welke stoffen en voedingsmiddelen heb je nu nodig? Dieetkompas schetst een duidelijk beeld van caloriebehoefte en de verhouding tussen eiwit, koolhydraat en vet.

- Recepten. Anders dan de meeste andere websites op dit gebied biedt Dieetkompas een enorme database aan gratis recepten: vetarm, koolhydraatarm en eiwitrijk. In iedere categorie zijn wel recepten te vinden voor ontbijt, lunch, diner én tussendoortjes.


Groeiend

Dieetkompas is een groeiend platform met vele vaste volgers die graag willen afvallen. De artikelen op de website zijn op niveau geschreven, maar voor iedereen te begrijpen. 


Share