Clouddiensten

CLOUDDIENSTEN

Bij clouddiensten maak je gebruik van één centrale opslagplaats voor bijvoorbeeld je gegevens, bestanden alsook je software en hardware. Opslag vindt niet meer plaats op de eigen harde schijf, maar op een webserver gekoppeld aan het internet. Het is ook mogelijk om via ‘eigen’ verbindingen gebruik te maken van deze externe opslagplek. Een combinatie van beide verbindingen is ook mogelijk. Hoe dan ook, als bedrijf of organisatie kun je niet meer om clouddiensten heen. Cloud is de toekomst!

Voordelen van de cloud

Overal en altijd kunnen werken
Met een internetverbinding kun je met cloudsoftware vanaf elke computer en mobiel apparaat werken, waar en wanneer jij dat wilt. In de cloud zijn alle bestanden of gegevens real time beschikbaar.

Lagere kosten en flexibel

Je hebt geen grote investeringen in hardware en onderhoud als je servercapaciteit afneemt bij een cloudleverancier. De dienst of opslagruimte kan je altijd aanpassen (op- of schalen) naar het aantal gebruikers.

Veiligheid

Geen lokale opslag meer op servers en laptops. In de cloud kun je alles veilig op een centrale pek opslaan, waar hoge eisen aan de beveiliging worden gesteld. 

Welke clouddiensten heeft Breedband?

Private cloud
Voor jouw bedrijf of organisatie je eigen (afgeschermde) cloud samenstellen? Dan kan! Breedband kan jouw hardware- en softwarewensen realiseren in een private cloud, een flexibele maatwerkoplossing waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van virtuele servers. Een private cloud is interessant voor bedrijven met complexe(re) IT-vraagstukken. De cloud kan met jouw bedrijf of organisatie meegroeien en geeft altijd inzicht in de beschikbare capaciteit. Breedband werkt met VMWare, waarmee we de virtualisatie (techniek om cloudcomputing en datacenter-automatisering toe te passen) van de private cloud realiseren. Jouw bedrijf of organisatie kan hierdoor rekenen op een snelle, stabiele en beheersbare omgeving.

Cloud opslag & backup
Je moet er niet aan denken dat belangrijke data van jouw bedrijf of organisatie verloren gaat! Toch kan het gebeuren doordat je bijvoorbeeld gehackt wordt of wanneer er zich een calamiteit voordoet. Breedband kan jouw data veiligstellen door middel van cloud opslag en cloud backup. Met cloud opslag wordt data veilig en centraal opgeslagen in een datacenter, een vestiging met ideale omstandigheden voor servers. Met Veam Cloud Backup kunnen we ook jouw back ups verzorgen, versleutelen, beveiligen én op een veilige plek onderbrengen. Gaat er iets fout, dan kunnen verloren bestanden worden teruggezet.

Beveiliging

Hackers, malware, spyware, virussen en spam vormen een gevaar voor jouw bedrijf of organisatie. Breedband kan een firewall inschakelen die jouw bedrijfsnetwerk en data voor digitale risico’s van buitenaf beschermt. Geen tijd of voldoende kennis in huis om de firewall up-to-date te houden? We nemen we toch het beheer van de firewall voor onze rekening.

Zijn clouddiensten iets voor jouw organisatie of bedrijf?

Wij komen graag langs om de mogelijkheden door te nemen.

Webhosting & domeinnamen

Wanneer je een website gaat ontwikkelen en/of met een eigen domeinnaam wilt e-mailen heb je hosting nodig. Wist je dat je ook daarvoor bij Breedband terecht kunt? Je kunt bij ons namelijk serveropslag huren. Naast hosting kun je ook de domeinnaamregistratie bij ons onderbrengen en activeren we DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) voor je. Het DNS-protocol zorgt voor de vertaling van een domeinnaam naar een IP-adres.

VoIP

Voice over Internet Protocol betekent bellen via het internet. De traditionele telefoonlijn verdwijnt, daarom stappen veel organisaties en bedrijven over op VoIP bellen via een telefooncentrale in de cloud. Breedband kan jouw bedrijf of organisatie VoIP-proof maken! Kies je voor Hosted VoIP, dan beheer je je telefonieomgeving vanuit een online portaal. Bellen via VoIP levert besparingen op, je hoeft bijvoorbeeld niet meer te investeren in een telefooncentrale op locatie. Voor VoIP is in principe alleen een internetverbinding nodig.

IPTV

Deze afkorting staat voor InternetProtocol TeleVision en betekent simpel: een televisiesignaal via een internetverbinding in plaats van satelliet of de kabel. Breedband levert niet alleen supersnel internet, ook kunnen we signalen uitzenden voor IPTV. Internettelevisie biedt veel voordelen en mogelijkheden voor thuisgebruikers alsook voor organisaties en bedrijven die werken met ‘incompany media’ zoals ziekenhuizen en hotels.

Share