Zo maak jij je tuin slimmer

Het voorjaar is weer begonnen, de temperatuur gaat omhoog, en de bloemen staan in bloei. Dat betekent: de ultieme tijd om te genieten van je tuin. Helaas kost het altijd wat moeite om je tuin zomerklaar te maken. Maar gelukkig kan dit een efficiënter en vooral: slimmer. Met smart home-producten is het nu namelijk een stuk gemakkelijker om je droomtuin te creëren.

Robotmaaiers nemen je gazon onder handen

Een verzorgd gazon heeft veel aandacht nodig. Robotmaaiers zoals de Bosch Indego S+ 500 kunnen dit klusje echter perfect voor je klaren. Deze slimme robot neemt zelfstandig je gazon onder handen. Met de handige LogiCut-functie maait de S+ 500 de tuin efficiënt in parallelle paden, waardoor het gras gezond blijft en het in een rap tempo gemaaid is. 

Maar dit is nog niet alles. De Indego S+500 bezit ook over een SmartMowing-functie. De robot analyseert de status van het gras en houdt hierbij de weersvoorspellingen en persoonlijke instellingen in het achterhoofd. Zo zorgt de robot voor optimale maaischema’s die jouw gras in topconditie houden. Tot slot blijft het slimme apparaat door de gratis garage ook goed beschermd tegen alle weersomstandigheden. Kortom: geen omkijken meer naar.

De juiste verlichting voor de juiste gelegenheid

Hoe mooi je gazon ook gemaaid is, een tuin valt of staat met de juiste tuinverlichting. Dus hoe fijn is het om verlichting te hebben die perfect aangepast kan worden op elke gelegenheid? Met de slimme buitenverlichting van Hombli kun je via de app de warmtetint aanpassen, tijdschema’s instellen en de lampen gemakkelijk dimmen. Hiermee wordt je tuin ineens enorm veelzijdig; perfect voor de BBQ met familie maar ook een late avond met vrienden. 

Altijd oog op buiten

Helaas kun je niet altijd in je tuin zitten, ook al heb je deze net zo mooi aan kant. Belangrijk is dus om te weten wanneer de weersomstandigheden geschikt zijn om je tuin optimaal te benutten. Het slimme weerstation van Netatmo weet hier wel raad mee. Deze laat je precies zien wanneer het een goed moment is om met een drankje in de zon te zitten, of beter Netflix kunt kijken op de bank. Via je smartphone ben je in één oogopslag op de hoogte van het weer bij jou voor de deur.

Maar als je dan een keer binnen zit of niet thuis bent, wil je toch graag zicht houden op de achtertuin of voordeur. Hier komt de Google Nest Cam 2-pack met Nest Hub in het spel. Deze handige beveiligingscamera’s kun je overal gemakkelijk plaatsen, buiten of in huis, zodat je altijd oog hebt op wat er gebeurd rondom je woning. Gewoon via je smartphone of vanuit de Nest Hub die je op een centrale plek in je huis plaatst. De camera’s werken uiterst nauwkeurig en met hoge 1080p resolutie. Zo hoef je je geliefde tuin geen moment meer te missen.

Ontdek nu alle aanbiedingen voor jouw slimme tuin op tink.nl

Share