Welke opleiding ga jij volgen? Lees hier de tips van een professional! 

In Nederland zijn heel veel opleidingen die je kunt volgen. Weet jij al welke opleiding je wilt gaan doen? Via studie verbeter je leerkansen en heb je de mogelijkheid competenties verder te ontwikkelen, verbreden en verdiepen. Door specifieke oefenstof tot je te nemen verbeter je vaardigheden die nodig kunnen zijn in een steeds veranderende economie. Denk bijvoorbeeld aan je digitale skills en specifieke kennis. Jij kunt er vervolgens aan bijdragen dat de productiviteit bij een bedrijf toeneemt wat ten goede komt aan de bedrijfs- en organisatieresultaten. In ruil voor de werkzaamheden die door jou worden verricht, ontvang je een goed inkomen. Hiermee kun je de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Soms is het een lastige keuze welke richting je op wilt. Lees hier de tips van een pro.

Vastgoed en makelaardij

Wellicht is het een goed idee als jij je gaat specialiseren in vastgoed en makelaardij? Met een studie gericht op vastgoedbeheer en makelaar, kun je jouw kennis naar een hoger niveau tillen. Er bestaat een opleiding HBO Vastgoed en Makelaardij. Deze studie geeft jouw kansen een functie te krijgen in de wereld van vastgoedbeheer en makelaardij. Ga altijd voor een baan die bij jou past. Een Makelaar is een tussenpersoon. Deze persoon bemiddelt bij de verkoop en koop, verhuur en huur van woonobjecten, kantoren en diverse onroerende zaken, maar bijvoorbeeld ook bij roerende zaken en verzekeringen. Een vastgoedbeheerder draagt zorg voor de belangen van een vastgoedeigenaar en huurder, en fungeert tussen beide personen. In veel situaties communiceren de gebruikers van vastgoed niet zelf met de vastgoedeigenaren. Alle communicatie gaat via vastgoedbeheerders, die ook vaak werkzaam zijn als verhuurmakelaars.

Lerarenopleiding

Wellicht heb jij weleens overwogen om een lerarenopleiding te volgen? Dit kan een verstandige keuze zijn. Het beroep van docent zal altijd blijven bestaan. Op dit moment is er zelfs een tekort aan leraren. Mocht je een lerarenopleiding gaan volgen, nemen je kansen op een vaste baan toe. Het halen van onderwijsbevoegdheid kan zorgen voor werk in het middelbaar onderwijs of basisonderwijs. Tijdens een opleiding tot docent wordt er vakinhoudelijke kennis ontwikkeld. Daarnaast worden voor het in onderwijs benodigde didactische en pedagogische vaardigheden bijgebracht. Het kan voorkomen dat je al voor de klas staat, maar zonder lesbevoegdheden. Het volgen van een docentenopleiding kan dan alsnog zorgen voor de juiste lesbevoegdheid om leraar te worden. De juiste lerarenopleiding is goed voor iedereen die graag voor de klas staat.

Kies een opleiding die bij jou past

Het belangrijkste is dat jij uiteindelijk een opleiding kiest die het beste bij jou past. Een goede studie of baan zorgt er uiteindelijk voor dat jij vrolijk door het leven gaat. Niet passend werk kan er aan bijdragen dat je een burn-out krijgt. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Een inkomen is belangrijk maar mag niet ten koste gaan van jouw gezondheidssituatie. Door het volgen van de juiste studie en het kiezen van een geschikte baan, draag je ook nog eens bij aan een sterker werkend Nederland. Dit helpt de economie en maatschappij vooruit. 

Share