Waarom is de elektrische fiets zo beroemd bij ouderen?

Nederland is zonder twijfel hét fietsland. Met meer fietsen dan inwoners, er zijn ongeveer 22 miljoen fietsen in Nederland, lopen we ruim voor op andere landen. En het aantal fietsen in Nederland neemt alleen maar toe. Fietsen is duurzaam en zeker in de grotere steden makkelijker en sneller dan een auto. Toch heeft fietsen ook nadelen. Vooral bij slecht weer of op hellend terrein is fietsen geen lolletje. En omdat het nogal veel waait in Nederland zijn er mensen die een auto prefereren boven een fiets. 

De elektrische fiets; een uitkomst voor ouderen

Door de ontwikkeling van de elektrische fiets, of E-bikes, begint dit echter te veranderen. De elektrische fiets zorgt dat mensen waarvoor een normale fiets geen optie is, zich toch op de fiets kunnen voortbewegen. Dit heeft zeker de mobiliteit voor ouderen enorm vergroot. Een E-bike zorgt met behulp van een elektrisch motortje voor ondersteuning tijdens het trappen. Je kunt ook zonder zelf te trappen "fietsen", maar de accu is wel een stuk sneller leeg. Natuurlijk zijn de accu's snel en voordelig thuis op te laden.


Omdat er veel verschillende soorten E-bikes zijn hebben we ze hier even voor je op een rijtje gezet:


De elektrische stadsfiets wordt vooral voor dagelijks gebruik ingezet, en dan vooral binnen stedelijke gebieden.


De elektrische moederfiets is een damesfiets maar met een lage instap. Verder is deze fiets steviger dan normale fietsen omdat ze veel worden gebruikt om kinderen te vervoeren. 


Steeds vaker zie je ook elektrische bakfietsen in grote steden. Vooral geschikt om kinderen of boodschappen te transporteren.


De elektrische transportfiets heeft een voordrager om artikelen makkelijk te transporteren en wordt steeds populairder om pakjes binnen steden te bezorgen. 


De elektrische mountainbike is een sportieve E-bike en is voorzien van brede banden met een diep profiel. Ook heeft deze fiets goede vering, om rijden op ruig terrein makkelijker en veiliger te maken.


Op de elektrische tandem kunt u met meerdere personen tegelijk fietsen, maar dit type fiets is nog een uitzondering.


De elektrische vouwfiets is precies wat zijn naam zeg en is makkelijk mee te nemen is in de auto of trein.


Een elektrische hybridefiets is een kruising tussen een stadsfiets en een racefiets of mountainbike. Met hun verende voorvork en grotere wielen, wordt rijden over hobbelige wegen een stuk comfortabeler en stabieler.


Een speed pedelec is een E-bike waarbij de maximale trapondersteuning 45 kilometer per uur is, tegenover 25 kilometer per uur voor een "gewone" E-bike.


Een elektrische racefiets is precies dat, een racefiets met motortje.


Niet alleen neemt het aantal fietsen in Nederland elk jaar toe, ook in het buitenland wordt steeds meer gefietst. Veel mensen huren een E-bike op vakantie in het buitenland voor hun eerste ervaring. Je hebt dan wel de link met de natuur, maar zonder overmatig te zweten.


Als je hebt besloten om duurzaam en comfortabel te fietsen in Nederland, kijk dan hier voor een goede elektrische fiets.


 


Share