Sigaren en whisky gaan goed samen, maar welke?

Sigaren en whisky gaan goed samen, maar welke?

Whisky kopen kan best lastig zijn. Een whisky goedkoop of juist heel erg duur. De verschillende soorten smaken, varianten en leeftijden maken het kiezen niet al te makkelijk.

Whisky en sigaren, een combinatie om echt te proberen

De juiste smaken moeten elkaar beide aanvullen en niet overheersen zo krijg je de perfecte combinatie. Je hebt het type zacht en mild, zoals The Famous Groose of Jameson. Deze whisky heeft een zachte en elegante smaak. Als je meer van een scherpe en zachte smaakt houdt, dan kan je beter de Johnnie Walker Red Label of de Ballantine’s proberen. Sommige onder ons houden meer van een vol en rijke smaak. De Johnnie Walker Double Black of de bekende Jack Daniels, zijn dan een goede keus. Wie echt van een volle krachtige en rokerige whiskey smaak houdt, kan een glaasje Islay whisky of Ard Berg 10 years nemen. Op het internet vindt je verschillende soorten whisky merken, goedkoop en duur. De gemiddelde prijs voor een fles ligt tussen de 25 - 50 euro. Als je meerdere soorten wilt proberen, dan is het een idee om een miniatuur pakket te kopen. Hierin zitten meestal 3 of 4 verschillende flesjes.

Sigaren zijn er in twee soorten: de Long Fillers en de Short Fillers. Deze zijn bijna allemaal opgebouwd uit het: binnengoed, omblad en dekblad. De Long Fillers bestaat uit opgerolde tabaksbladeren, waaruit de hoofdnerf is verwijderd. Deze worden meestal handgemaakt. De Short Fillers worden meestal machinaal gemaakt. Hier gebruiken ze voor het binnengoed meerdere soorten versnipperde tabak. Hou je van een zachte, volle en rijkere smaak dan rook je een dikke sigaar. Dit, omdat bij een dikke sigaar de brandtemperatuur lager is. Hierdoor wordt verkolen voorkomen. Bij een dunnere sigaar is de brandtemperatuur hoger, met als gevolg dat de smaak wat pittiger is.

Je hebt goedkope sigaren van circa 10 euro of hele dure sigaren voor de prijs van circa 800 euro.

Ga je een whisky kopen met een volle smaak, dan kies je ook een sigaar die vol en rijk is aan smaak. Koop je een licht milde sigaar, dan gaat deze goed met een blended whisky zoals, Johnnie Walker of Jameson. Hoe vaker je verschillende combinaties probeert, hoe makkelijker je de kwaliteit van elkaar kunt onderscheiden.

Als je de whisky en de sigaar combinatie hebt gevonden en gaat proberen, dan wil je natuurlijk genieten. Je kan je whisky met ijsblokjes drinken. Denk er wel aan dat het hele glas gevuld is met ijsblokjes zo blijft het glas op temperatuur en smelt het ijs minder snel. Het beste is om één groot ijsblok in je glas te doen. De sigaar kan je recht afknippen, dit is de meest gebruikte en praktische methode. Als je de sigaar rookt probeer dan niet te inhaleren, zo proef je de sigaar beter. Rook en drink zolang je geniet.

Wil jij snel van een heerlijke combinatie genieten? Bestel dan een van de whisky merken en de sigaren online.

Gerelateerd