Goede isolatie: een must voor ieder huis

Goede isolatie: een must voor ieder huis

Goede isolatie is een must voor je huis. PIR Isolatie van Bouwbestel.nl maar ook andere isolatiematerialen kunnen ervoor zorgen dat je veel geld bestaard om je maandelijkse energierekening. Maar waatvoor kun je die platen nou allemaal gebruiken? En wat voor een andere manieren zijn er om je huis energiezuinig en milieubesparend te maken?

Isolatiemateriaal
Natuurlijk is de basis van goed isoleren van je woning is het isoleren van je muren. Hier heb je isolatieplaten en ander isolatiemateriaal voor nodig. Vaak is dit niet zelf te doen en heb je een expert nodig om je hierbij wat op weg te helpen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe oud je woning is. Oudere woningen hebben vaak meer extra ventilatie nodig dan woningen die recenter zijn gebouwd. Laatstgenoemde woningen hebben vaak al een isolatie in de muren verwerkt bij de bouw van het huis. Spaanplaten, isolatieplaten en ander isolatiemateriaal kan er in ieder geval voor zorgen dat er geen kou je huis in kan kruipen tussen de stenen en cement door.

Afkitten
Voel je wel eens die kleine stroompjes tocht door je huis gaan en weet je niet waar ze vandaan komen? Grote kans dat er kleine kiertjes en gaatjes zijn. Kijk vooral eens langs de randen van je ramen en deuren maar ook bij je ingebouwde brievenbus als je die hebt. Je brievenbus is weinig aan te doen, maar al die andere kleine gaatjes kunnen worden afgekit. Klusspullen kan je wie weet wel aan wat handig gereedschap en materiaal helpen om de gaten mee dicht te kunnen kitten.

Dubbele beglazing
Gewone, enkele ramen laten ook veel warmte ontsnappen. Je moet de verwarming een stuk hoger zetten als die warmte gewoon via je ramen kan ontsnappen. Er zit immers maar één laag tussen je woonkamer of slaapkamer en de buitenlucht. Dubbele beglazing kan dan helpen om een extra laag te vormen tussen je ramen en de buitenwereld. In plaats van de warmte meteen te laten ontsnappen houdt dubbele beglazing de warmte vast in de kleine ruimte tussen de twee glasplaten. Op deze manier werkt het isolerend en energiebesparend. En vergeet ook vooral niet om ’s nachts je gordijnen dicht te doen zodat die een extra muur vormen tussen jouw woonkamer en de koude buitenlucht. Dakraamgordijnen heeft van die handige gordijnen voor zelfs de lastigste ramen.

Dichte Deuren
Ook je deuren kunnen aardig wat kou naar buiten laten. In de winter komt er, iedere keer dat je voordeur opengaat, een koude windvlaag naar binnen en ontsnapt er warmte Op sommige dagen zal dit erger zijn dan anderen, maar toch zal je iets van de warmte in huis verliezen. Een tussendoor tussen je hal en je woonkamer kan dus een uitkomst zijn. Als je die sluit dan blijft de kou beperkt tot je hal. Natuurlijk kun je niet helemaal voorkomen dat er ook wel eens wat kou je woonkamer inkomt, maar het houdt wel wat kou tegen. Kijk eens bij Deurengigant voor een assortiment binnendeuren en buitendeuren.

Er zijn dus verschillende manieren om je huis goed te isoleren.

Foto: Martin Pettitt

Gerelateerd