Nieuwe bank kopen: 6 tips om de juiste keuze te maken

Er zijn buitengewoon veel soorten banken verkrijgbaar. Voor ieder interieur en wensenlijstje is er dus een perfecte match te vinden.Toch kan het uitgebreide aanbod ook een overweldigend effect hebben. Soms weet je niet meer waar je moet beginnen en welke punten nou echt aandacht verdienen. Ben jij op zoek naar een nieuwe bank en kun je wel wat hulp gebruiken? Lees dan de 6 onderstaande tips eens door.

 

Tip 1. Bepaal het aantal zitplaatsen

Met hoeveel mensen wil je op de bank kunnen zitten? Moet er voldoende ruimte zijn voor al jouw vrienden die regelmatig over de vloer komen? Of is een compacte bank met ruimte voor jou en je partner voldoende? Bepaal aan de hand van deze wensen wat het ideale aantal zitplaatsen is. Over het algemeen zijn hoekbanken een goede aankoop. Hier kun je namelijk ook heerlijk op loungen met de benen omhoog. Het is daarnaast een echte blikvanger in je woonkamer. Met een hoekbank van Leolux in je interieur geniet je van comfort, functionaliteit én een stijlvol design.

 

Tip 2. Kies het juiste formaat

Als je eenmaal weet hoeveel zitplaatsen er nodig zijn, kun je gemakkelijker het juiste formaat bepalen. Houd natuurlijk ook rekening met de ruimte van je woonkamer en de looproute. Wees niet bang om uit te pakken met een extra groot bankstel. Ook in kleine woningen kan dit super mooi ogen.

 

Tip 3. Houd rekening met zichtlijnen

Denk na waar de bank precies komt te staan. Dit is niet alleen belangrijk voor het bepalen van het formaat, maar ook voor de opstelling van het bankstel. Houd rekening met de zichtlijnen om bij een hoekbank de beste kant voor het verlengstuk te bepalen.

 

Tip 4. Let op de kwaliteit

Let bij aankoop van een nieuwe bank goed op de kwaliteit en afwerking van het meubelstuk. Je kunt het beste investeren in een bankstel van een luxe designmerk, zodat je er heel wat jaren plezier van hebt. De zitmeubelen uit de Rolf Benz collectie zijn hier een goed voorbeeld van. Het merk combineert hoogwaardige kwaliteit met optimaal zitcomfort.

 

Tip 5. Pas de stijl aan op je woonkamer

Zorg ervoor dat je nieuwe bankstel mooi aansluit op de stijl van de woonkamer. Pas hetzelfde kleurenpalet toe of kies een stoffering die perfect past bij de sfeer van de zithoek.

 

Tip 6. Probeer de bank uit

Tot slot speelt comfort een belangrijke rol. Vergeet daarom niet om even te gaan ‘proefzitten’ in een winkel of showroom. Zo krijg je een beter idee welk merk of type bank het beste aansluit op jouw wensen.

Share