Huismerk cartridges vs originele cartridges

Huismerk cartridges versus originele cartridges


Wanneer jij op zoek bent naar goedkope cartridges, dan kun je altijd terecht bij uwcartridgewinkel.nl. Wij verkopen veel verschillende soorten cartridges voor vrijwel alle soorten printers. Bij ons kun je terecht voor originele cartridges van alle gerenommeerde merken, maar ook voor huismerk cartridges. Ben je op zoek naar een cartridge van bijvoorbeeld de Canon 550? Waarom zou je kiezen voor een originele cartridge voor de Canon 550 of waarom juist voor een huismerk cartridge?

Wat is het verschil tussen een huismerk cartridge en een originele cartridge?


Deze vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden, omdat meestal de prijs leidend is om voor een bepaalde cartridge te kiezen. Als jij regelmatig je cartridges moet vervangen, dan zul je ongetwijfeld gezien hebben dat huismerk cartridges goedkoper zijn dan originele cartridges. Huismerk cartridges zijn niet afkomstig van de fabrikant van jouw printer, maar kunnen van andere kanalen komen. Originele cartridges zijn geproduceerd door de fabrikant van jouw printer. Je weet dus altijd zeker dat een originele cartridge compatibel is met jouw printer. Bij een huismerk cartridge moet je goed nagaan of deze ook specifiek voor jouw printer geschikt is.

Is er een kwaliteitsverschil tussen beide soorten cartridges?


De meningen zijn nogal verdeeld als het gaat om het kwaliteitsverschil. Over de kwaliteit van de originele cartridges hoef je niet te twijfelen, die zijn specifiek gemaakt voor jouw printer. Van huismerk cartridges gaan soms de wildste verhalen rond. Zodra je een printer aanschaft, zul je in de handleiding direct al een waarschuwing zien staan, dat er enkel originele cartridges gebruikt moeten worden. Mocht je dit niet doen, dan zou dit de printer kunnen beschadigen en geldt er geen garantie meer. Dit is logisch dat printerleveranciers dit vermelden. Zij willen het liefste dat iedere koper van een printer overgaat tot aanschaf van hun eigen cartridges.

In de praktijk blijkt dat de meeste huismerk cartridges helemaal niet van slechtere kwaliteit zijn. Vooral als je een printer voor privégebruik hebt, dan zul je weinig kwaliteitsverschil opmerken.

Hoe zijn de prijsverschillen te verklaren?


Printerinkt wordt wel eens ´vloeibaar goud´ genoemd, vanwege de hoge aanschafprijs. Althans voor de originele cartridges. In vergelijking met huismerk cartridges, betaal je voor de originele soorten veel meer. Dit heeft alles te maken het verdienmodel van de grote merken. Dit houdt in, dat de printers zelf relatief goedkoop worden verkocht, soms zelfs ver onder de kostprijs. Hierdoor kan de consument erg gemakkelijk een geavanceerde printer aanschaffen. Grote merken gaan er vervolgens vanuit, dat de consument bij vervanging de originele cartridges aanschaffen tegen een behoorlijke prijs. Hierop wordt dus uiteindelijk verdiend.

Huismerk cartridges zijn vaak goedkoper, doordat er soms gebruik wordt gemaakt van gerecyclede cartridges. Ook zijn cartridges voor een huismerk meestal geen onderdeel van het bekende verdienmodel, omdat zij geen eigen merk printers hebben.

Moet ik originele of huismerk cartridges aanschaffen?


Als jij een printer hebt die ook werkt met huismerk cartridges, dan heb je de keuze. Ga je voor de originele cartridges of kies je de veelal goedkopere huismerk cartridges? Dit is een afweging die je helemaal zelf moet maken en dit kan van verschillende factoren afhangen. Gebruik je de printer professioneel en zijn betrouwbare kleuren noodzakelijk? Dan is het beter om voor de originele cartridges te kiezen. Voor thuisgebruik voldoen de huismerk cartridges meestal goed.

Zowel de originele als huismerk cartridges van vrijwel alle grote printermerken, kun je gemakkelijk bestellen in de webshop van uwcartridgewinkel.nl. Ook als je ze al snel nodig hebt.Als je op werkdagen voor 22:00 uur jouw bestelling plaatst, heb je ze meestal de volgende dag al in huis.

Share