Hoe zorg je voor een goede webshop?

 

Steeds meer mensen beginnen een webshop. Dit komt, omdat het nog nooit zo eenvoudig geweest is als nu om te beginnen met een webshop. Echter zitten er zeker verschillen tussen een webshop en een goede webshop. In dit artikel vind je tips om van jouw webshop ook een goede webshop te maken

Gebruiksvriendelijkheid

De beste webshops zijn erg gebruiksvriendelijk. Gebruiksvriendelijk houdt in dat alles op de juiste plaats staat en dat je het de webshop bezoeker zo gemakkelijk mogelijk maakt om over te kunnen gaan tot een aankoop. Gebruiksvriendelijkheid is iets wat al snel als vanzelfsprekend wordt ervaren. Toch laten veel webshops steken liggen als het gaat om gebruiksvriendelijkheid. Hoe makkelijker het is voor bezoekers om je producten aan te schaffen hoe hoger je conversieratio zal zijn.

Kijk dus met een kritische blik naar je webshop. Veel webshop eigenaren willen teveel als het gaat om webshopdesign. Hierdoor worden webshop snel onoverzichtelijk. Stel jezelf vragen als: Hoe kan ik de webshop overzichtelijker maken voor mijn bezoeker? Hoe maak ik het zo gemakkelijk mogelijk voor bezoekers om over te gaan tot aankoop? Een goede tip hierbij is om een denkbeeldige route aan te leggen die jij wilt dat de bezoekers van je webshop afleggen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk afleiding vermijdt en verwijdert tijdens het aanleggen van deze route.

Webshop design tips

Webshop design is een belangrijke factor in de performance van je webshop. Hier vindt je een aantal tips om het design van je webshop beter te maken om je bezoekers een zo goed mogelijke ervaring te kunnen bieden. Zoals we hiervoor al hebben besproken dat veel webshop eigenaren 'te veel willen' als het gaat om webshop design. Dit kan killing zijn voor je conversies. Zeker op de landings- of product pagina is het van belang zoveel mogelijk afleiding te voorkomen. Dit is een goede eerste stap in webshop design.

Verder wil je zoveel mogelijk de juiste uitstraling geven die past bij je merk of bedrijf. Het lettertype en de kleuren van de webshop zijn hierbij erg belangrijk. Zorg ervoor dat je niet teveel kleuren gebruikt. Kies een basiskleur en een accentkleur. Zorg ervoor dat je CTA's (call to actions) zoals buttons eruit springen (bijvoorbeeld door een felle kleur). Gebruik ook niet teveel verschillende lettertypes, aangezien dit als rommelig ervaren kan worden.


Snelheid en systeem

De snelheid van je webshop en het systeem die je gebruikt voor je webshop zijn erg belangrijk. Bezoekers zijn erg ongeduldig. Als je webshop niet snel laadt is de kans groot dat bezoekers je webshop verlaten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom belangrijk een goede hosting voor je webshop uit te kiezen. Hoe beter de hosting hoe sneller de webshop. Een goede hosting is bijvoorbeeld Magento 2 hosting. Bij deze hosting maak je gebruik van het platform Magento. Naast hosting is het platform waarop je de webshop bouwt en draait ook een bepalende factor. Op Magento vindt je alle tools om een kanon van een webshop te maken. Magento 2 hosting zorgt er daarnaast voor dat je webshop soepel zal draaien.

Share