Help, mijn vakantiegeld is uitbetaald! Wat nu?

Veel mensen kijken uit naar het moment dat hun zuurverdiende vakantiegeld wordt uitbetaald. En deze maand is het voor velen zover. Maar waar ga jij dit extraatje dit jaar aan uitgeven? Hieronder volgen een aantal suggesties voor als er geen schulden of rekeningen betaald moeten worden.Droomvakantie

Aangezien veel werkgevers al in januari willen weten wanneer je met de zomervakantie met vakantie bent, is het logisch dat die vakantie met het vakantiegeld gefinancierd wordt. Voor de een wordt het de Costa del Sol, voor de ander een camping of huisje in Nederland, en voor weer een ander is het een kwestie van apart zetten voor die ene verre reis. De keuze in reisorganisaties is groot, heel groot zelfs. Als je gaat voor een vakantie over de grens gaat, kun je met een bedrijf zoals TUI in zee gaan, of voor het huren van een auto via een autoverhuur CarDelMar. Ga je liever voor last minute, dan kun je Traveldeal overwegen en voor daguitjes de TopTicketshop.

Toegeven aan jouw innerlijke investeerder

Hoe interessant staat het bij het eerstvolgende etentje bij je schoonouders om te kunnen zeggen dat je nu ook investeerder bent! Los van dat je die vervelende zwager even het zwijgen op kunt leggen, is een goede investering ook een mogelijke inkomstenbron. Tenminste, dat is de bedoeling. En dat kan ook makkelijk, want investeren draait niet altijd om grote bedragen en dito projecten. Neem bijvoorbeeld de Funding Circle. Hier is het als particulier ook mogelijk om je in te schrijven als investerende partij die leningen verstrekt aan allerlei ondernemers. Vervolgens kies je zelf welke hulpbehoevende ondernemer jij wilt gaan helpen bij het realiseren van zijn of haar droom en welk bedrag jij daar in wilt investeren. Het platform blijft daarbij als tussenpersoon fungeren die alles voor alle partijen regelt.


Na een welverdiende vakantie, kun je er weer uitgerust tegenaan

Bitcoin

Digitale valuta, ook wel digital currency genoemd, zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en veel webshops beginnen ze ook steeds meer als betaalmogelijkheid te accepteren. Je kunt ze zelf gaan minen op het Internet, maar dat vergt wel enige kennis en vooral apparatuur. Het is een investering die zichzelf zeker kan terugverdienen.

Een andere optie is te gaan handelen of speculeren. Ook daarvoor zijn veel partijen te vinden, waaronder Bitcoin Revolution en Bitcoin Profit, maar helaas zijn ze niet allemaal even eerlijk. Om te voorkomen dat je dat je met oplichters te maken hebt en je inleg kwijt bent, loont het om eens een middag recensies te gaan lezen.

Wie spaart, die heeft wat

Een iets minder spectaculaire optie is om het bedrag op een spaarrekening te zetten. Wellicht heb je een groter doel voor ogen en heb je even nodig om daarvoor te sparen. Denk aan bijvoorbeeld een verbouwing, de aanleg van een tuin, studie voor de kinderen of een wereldreis. Uiteraard wil je dan natuurlijk wel een hoge spaarrente, want het kapitaal moet wel groeien. Wellicht dat beleggen met jouw spaargeld dan ook een optie is. Dit kan via een bedrijven zoals Binck en Brand New Day. Grote vraag is, durf je het zelf te doen, wil je er hulp bij of laat je het liever voor je doen? Voor een maximaal rendement is het verstandig alle aanbieders te vergelijken en de reviews van eerdere consumenten over ze te lezen.

Shoppen!

Als alle bovengenoemde opties niets voor jou zijn, kun je altijd nog besluiten om je uit te leven om te gaan winkelen. Wat de meningen en ervaringen zijn met bepaalde winkels? Dat lees je uiteraard hier!


 


Afbeelding: "Two Person Carrying Black Inflatable Pool Float on Brown Wooden Bridge Near Waterfall" door Oliver Sjöström. Deze foto is in Petang, Indornesië genomen, dus dan weet je waar je naar moet vragen bij het reisbureau.


Share