Aluminium ramen en deuren: wat zijn de voordelen?

Ben je van plan een nieuw huis te kopen? Of is het tijd om in de huidige woning te bouwen of verbouwen? Dan speelt de keuze voor een bepaalde deur of een specifiek raam een belangrijke rol. Dit bepaalt niet alleen hoe de woon- of slaapruimte eruit komt te zien. Het heeft eveneens invloed op het energielabel van je woonhuis. Het is verstandig om te kiezen voor aluminium ramen en deuren. NederlandReview zet in dit artikel de meeste voordelen voor je op een rijtje. 

Sterk materiaal

Aluminium is niet zwaar, maar wel een erg sterk materiaal. Kenners noemen het zelfs de superman onder de deur- en raamprofielen. Het is fors genoeg om er allerlei uiteenlopende constructies mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan hele glasgevels, grote ramen en schuifpuien van glas. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Aluminium kozijnen kunnen van iedere woondroom werkelijkheid maken. 

Onderhoudsvriendelijk

Ben jij iemand die altijd wel erg druk is? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zit niet veel tijd in het onderhouden van deuren en ramen die van aluminium zijn. Aluminium hoeft niet geschilderd of gelakt te worden. Het volstaat al om een aantal keer per jaar te poetsen met lauw water of met een poetsmiddel welke niet agressief is. Ideaal toch?

Levensduur

Aluminium heeft een sterk karakter. Dat zorgt ervoor dat de levensduur veel langer is in vergelijking met ander materieel. Profielen van aluminium zullen niet worden aangetast door vocht of uv-stralen. Daarnaast rotten en roesten ze niet weg en zullen ze ook niet kromtrekken. Je zal de deuren en ramen dus niet hoeven te vernieuwen of vervangen. Wat dat betreft betekent het aanschaffen van aluminium deuren en ramen een goede manier van investeren. De inkoopprijs kan duurder zijn in vergelijking met andere materialen. Op den duur is het wel een meerwaarde voor de woning en ben je minder geld kwijt. Het past ook nog eens in een duurzaam bouwplan. 

Duurzaamheid

Omdat aluminium voor honderd procent te recyclen is kunnen we spreken over een uitstekende duurzame keuze. Dit recyclageproces kost vrijwel geen energie. Het aluminium kan een nieuw leven ingeblazen worden. Het is goed voor het milieu en je bent ecologisch verantwoord bezig. 

Energie besparen

Het gebruik van aluminium kozijnen is een ideale manier om energie te besparen. Zij zorgen namelijk voor een goede wind-, water- en luchtdichtheid. Oftewel een geweldige thermische isolatie! Het betreft deuren en ramen die ervoor zorgen dat het binnen warm blijft. De tocht wordt buiten de deur gehouden. Ook wordt ervoor gezorgd dat energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. Voor passiefbouw zijn er aluminium profielen te verkrijgen die voldoen aan strenge regels om energiezuinig te wonen. Een passiefhuis is duurzaam, toekomstgericht en waardevast met een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Veilig

Inbrekers zijn niet blij met aluminium deuren en ramen. Ze worden er namelijk door geweerd en buiten de deur gehouden. Deze materialen zijn namelijk erg stevig en ook nog eens bestand tegen pogingen tot inbraak. Aluminium is onbrandbaar wat zorgt voor extra veiligheidspunten. 

Mooie look

Onder het motto ‘het oog wil ook wat’ zien aluminium kozijnen, deuren en ramen er ook nog eens mooi uit. Ze zijn beschikbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een industriële, minimalistische of rustieke uitstraling. Je kunt ook waarde hechten aan een strak design. 

Share