Onder de loep: 50five

Temperatuur regelen met slimme thermostaat van 50five


Vroeger werd een huis verwarmd met behulp van een thermostaat die je op een bepaalde temperatuur in kon stellen door eraan te draaien. Een aantal jaren later kwam er het digitale kastje dat tegenwoordig nog in veel huizen aan de muur bevestigd is. Door de digitalisering van de samenleving is er nu weer een nieuwe optie bijgekomen: de slimme thermostaat van 50five. Met behulp van deze thermostaat kun je de temperatuur in je woning al op afstand instellen. Zo kun je bijvoorbeeld bij het wegrijden van je werk de verwarming vast aanzetten, zodat het lekker warm is wanneer jij terug bent. 

Slimme thermostaat aanschaffen

Een slimme thermostaat biedt meer comfort, meer controle en zorgt voor een lagere energierekening. Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden voor wat betreft een slimme thermostaat. Maar hoe weet je nu precies welke slimme thermostaat bij jou past? De iT500 van Salus werkt met de meeste cv-ketels en is zelf te installeren, waardoor hij voor vrijwel iedereen geschikt is.  Hiermee is het mogelijk om de temperatuur met behulp van je smartphone in te stellen, waardoor je ook onderweg de temperatuur kunt regelen. Daarnaast kun je met deze thermostaat een schema maken voor je cv-ketel. Hierdoor bespaar je behoorlijk wat op je energierekening. Met een slimme thermostaat heb je dus meer controle over je verwarming en je stookkosten. De Salus iT500 e-thermostaat kost nu tijdelijk 119 euro. Bijkomend voordeel van deze thermostaat is dat je er niet alleen de verwarming mee kunt regelen, maar ook de airco. En dat je daardoor natuurlijk een stuk groener bezig bent! 


Temperatuur in afzonderlijke ruimtes instellen

Hoe ideaal zou het zijn wanneer je de temperatuur in de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer apart kunt regelen? Dat kan met de Honeywell Evohome die te koop is bij 50five. Met deze slimme thermostaat is het mogelijk om voor iedere kamer in een huis een aparte temperatuur in te stellen. In tegenstelling tot een centrale thermostaat verwarmt Evohome van 50five je huis decentraal. Het huis wordt verdeeld in verschillende zones, waardoor er gesproken wordt van zoneverwarming. Alle radiatoren worden voorzien van slimme regelaars. Deze meten de temperatuur en sturen deze draadloos door. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de Honeywell-app voor de smartphone, waardoor jij altijd de volledige controle hebt over je verwarming. Via deze app kun je de temperatuur in de verschillende zones instellen, waardoor de verwarming niet constant in alle zones aanstaat. Dit kan je behoorlijk wat geld besparen op je energierekening. 

Verschillende soorten Evohome thermostaten

Bij 50five zijn verschillende soorten van de Honeymoon Evohome thermostaat verkrijgbaar. Voordat je overgaat tot de aanschaf van één van deze slimme e-thermostaten, is het van belang dat je weet of de slimme thermostaat kan samenwerken met je cv-ketel. 50five biedt daarom het pakket ‘OpenTherm’ en het pakket ‘aan/uit’ aan. Deze pakketten zijn samengesteld aan de hand van de werking van een cv-ketel. Een ‘aan/uit’ ketel verwarmt steeds kort op een hoge temperatuur om de ingestelde temperatuur te bereiken. Een ‘OpenTherm’ of modulerende ketel verwarmt continu op een lagere temperatuur. Dit voelt comfortabeler en je bespaart ook nog eens op de energiekosten. Beide pakketten zijn geschikt voor zoneverwarming, eenvoudig te bedienen met de app en kosten nu tijdelijk 269,10 euro. Een pakket bestaat uit de slimme thermostaat en vier Evohome radiatorregelaars. Het is mogelijk om extra regelaars aan te schaffen. Deze kosten nu tijdelijk 264,60 euro voor vier stuks. Hiermee is je woning nog efficiënter te verwarmen. 


Woning slimmer maken

Voor de mensen die niet genoeg hebben aan enkel een slimme manier om je temperatuur te regelen, heeft 50five een oplossing. Dankzij het systeem van Nest wordt je woning alleen verwarmt wanneer jij er bent en daarnaast ontvang je op je smartphone een melding wanneer je rookmelder afgaat als je niet thuis bent. Met het systeem van Nest kun je je woning dus een stuk slimmer maken. Nest werkt volledig draadloos. De thermostaat, rookmelder en beveiligingscamera(‘s) staan via WiFi met elkaar in verbinding en werken op deze manier ook samen. Wanneer de thermostaat op afwezig staat, gaat de beveiligingscamera aan. Als de rookmelder van Nest koolmonoxide detecteert, zorgt de slimme e-thermostaat ervoor dat de cv-ketel wordt uitgeschakeld. De verschillende apparaten in je woning zijn eenvoudig te bedienen via de app. De Nest thermostaat is bij 50five verkrijgbaar voor 249 euro, de beveiligingscamera voor in huis kost 199 euro en de Nest rookmelder is te koop voor een bedrag van 119 euro. 

Waarom bestellen bij 50five?

Slimme thermostaten zijn vandaag de dag vrijwel overal verkrijgbaar. Waarom zou je dan kiezen voor één van de slimme thermostaten van 50five? Ze werken enkel met de beste en makkelijkste tools. Op deze manier is alles handig te bedienen en werkt het allemaal zeer goed. Daarnaast kun je zeven dagen per week een beroep doen op het bedrijf en zit er uiteraard garantie op de bestelde producten. Na het bestellen van een slimme e-thermostaat bij 50five kun je makkelijk betalen met behulp van iDeal of een creditcard. Bevalt het product je niet? Dan kun je deze binnen veertien dagen retourneren aan 50five. 

Weten hoe klanten denken over 50five? Lees dan hier ervaringen.

 

 

Share

Recent toegevoegd