NederlandReview
  Bedrijven (110)

  Verzekeringen

  Verzekeren, je betaalt een bedrag per maand, of per jaar, om onverwachte tegenvallers op te kunnen vangen zoals bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of inkomstenderving.

   

  Verzekeraars besteden veel geld om nieuwe klanten binnen te halen, ga niet uit van die mooie verkooppraatjes. Alleen bij NederlandReview krijg je de eerlijke en objectieve mening van andere consumenten over verzekeraars en verzekeringen. Geef je eigen mening of check, voor je overstapt, wat anderen vinden van die verzekering of maatschappij. Is die goedkope verzekeraar echt wel zo goedkoop, of zitten er addertjes onder het gras die je pas te laat opmerkt?

  Check altijd eerst de ervaringen van anderen voor je een verzekering afsluit of overstapt.

  Meer info over verzekeringen
  Verzekeringen, we hebben er allemaal wel een aantal. Sterker nog, Nederlanders zijn het meest verzekerde volk ter wereld. We sluiten meer verzekeringen af dan welk ander land dan ook, en zijn vaak nog dubbel verzekerd ook.

  Bekende verzekeringen zijn de aansprakelijkheidsverzekering, zorgverzekering, autoverzekering en reisverzekering.

  Sommige verzekeringen zijn wettelijk verplicht, zoals de zorgverzekering en de WA-verzekering als je een voertuig bezit. Andere verzekeringen worden bijvoorbeeld door de hypotheekverstrekker verplicht gesteld, zoals de opstalverzekering en in veel gevallen een overlijdensrisicoverzekering.

  Een aparte verzekering is de “sociale verzekering”. Beter bekend als sociale premies, wordt dit automatisch ingehouden wanneer je inkomsten hebt via loon of een uitkering. Deze premies worden gebruikt om volksverzekeringen (AOW, Anw en Wlz) en werknemersverzekeringen (WW, WAO, WIA en Ziektewet) te betalen.

  Welke verzekering je nodig hebt, is voor iedereen anders. Heb je een gezin, reis je veel, neem je veel risico’s, heb je voldoende financiële middelen om een klap op te vangen? Denk goed na en vergelijk de ervaringen van anderen.

  Een zorgverzekering moet iedereen hebben en is een forse kostenpost voor de meeste mensen. Vergelijk voor je deze afsluit, wat voor jou het best geschikt is. Wil je een hoog eigen risico en minder premie, of wil je juist een verzekering die alles afdekt, maar waar je dan meer voor betaald?
  De basisverzekering is voor iedereen gelijk, dat is wettelijk zo geregeld, maar uitgebreide verzekeringen verschillen per verzekeraar. Onze zorgverzekering vergelijker is absoluut onafhankelijk, in tegenstelling tot anderen die vaak betaald krijgen door de verzekeraars, of zelfs onderdeel zijn van de verzekeraar.

  Elk voertuig moet verzekerd zijn, voordat deze op de openbare weg mag. Zelfs als deze alleen maar geparkeerd staat!
  Als je een autoverzekering, motorverzekering of scooterverzekering afsluit, kan je kiezen tussen WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Per verzekeraar zitten er nogal wat verschillen tussen wat ze verzekeren, sommige hebben bijvoorbeeld een WA + diefstal of WA + diefstal + aanrijding. Controleer dus altijd goed of die verzekering biedt wat je zoekt.

  Een WA-verzekering is minimaal verplicht als je een auto, motor of scooter bezit, en biedt bij elke verzekeraar dezelfde dekking. Bij een motorverzekering kan je ook nog kiezen voor een opzittendenverzekering, net zoals de inzittendenverzekering voor de auto, is deze niet verplicht. Controleer of je de motorverzekering in de winter kan stopzetten, of dat je extra korting krijgt als je een Voortgezette Rij Opleiding (VRO) hebt gevolgd.

  Een scooterverzekering geeft vaak korting als je scooter voorzien is van een GPS-systeem met track-and-trace.

  Bij een fietsverzekering wordt alleen de waarde van de fiets verzekerd. Eventuele schade die je veroorzaakt valt meestal onder je aansprakelijkheidsverzekering. Vooral bij de nieuwe, duurdere, e-bikes is het goed een fietsverzekering af te sluiten.

  Bij sommige beroepen of bedrijven is het goed wat extra verzekeringen af te sluiten. Als je een horecabedrijf hebt, dan kan je je verzekeren voor de normale zaken als aansprakelijkheid, inventaris en arbeidsongeschiktheid. Enkele verzekeringen die het overwegen waard zijn, zijn bijvoorbeeld een verzuimverzekering, voor wanneer personeel ziek wordt en je snel iemand anders moet inschakelen. Of een evenementenverzekering als je regelmatig evenementen organiseert als bruiloften of workshops.

  Als Zzp'er ben je gewend zelf verantwoordelijk te zijn. Ook dan zijn enkele verzekeringen absoluut aan te raden, vooral de aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Afhankelijk van de beroepsgroep waarin je werkt, zijn er soms goedkopere mogelijkheden, vergelijk daarom altijd de meningen van andere consumenten die u op onze site vindt.

  Alle Verzekeringen bedrijven (110)

  Meer info over Verzekeringen bedrijven

  Iedereen in ons land heeft één of meerdere verzekeringen op zijn of haar naam staan. Verzekeringen worden afgesloten om de kosten van onvoorziene situaties te dekken, zoals de kosten door medische problemen, de kosten door een probleem met de woning of de kosten door een onverwachte situatie tijdens het deelnemen aan het verkeer. Enkele verzekeringen zijn verplicht in ons land, maar er zijn ook veel verzekeringen die u mag afsluiten als u dit wil. Een verzekering die u bijvoorbeeld verplicht af moet sluiten is de zorgverzekering, maar u bent weer niet verplicht om de reisverzekering of de inboedelverzekering af te sluiten. Echter, omdat het afsluiten van verzekeringen erg verstandig is en door veel mensen wordt gezien als erg belangrijk, kiezen ook veel mensen ervoor om de niet-verplichte verzekeringen af te sluiten en zichzelf op deze manier goed in te dekken. 

  Verschillende soorten verzekeringen
  Er zijn vele soorten verzekeringen. Om u een duidelijk beeld te geven van de verzekeringen die u af kunt sluiten om uzelf te beschermen tegen de hoge kosten van een onvoorziene situatie, leest u in onderstaande alinea’s welke soort verzekeringen u af kunt sluiten door de verzekeringen in te delen in diverse categorieën.

  Verzekeringen voor uw woonruimte
  Verzekeringen die u afsluit voor uw woonruimte, dekken eventuele schade die aan uw woning wordt aangebracht. Dit kan schade zijn door brand, maar het kan ook schade door inbrekers betreffen. Enkele voorbeelden van verzekeringen voor uw woonruimte, zijn verzekeringen als de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de glasverzekering. En woont u in een woonboot, dan kunt u een speciale woonboot verzekering afsluiten om eventuele schade aan uw woonboot te laten vergoeden door uw verzekeringsmaatschappij. 

  Verzekeringen voor u als persoon
  Als persoon kunt u ook enkele verzekeringen afsluiten om uzelf te beschermen tegen hoge kosten door onvoorziene situaties. Enkele persoonlijke verzekeringen die u op uw naam af kunt sluiten, zijn de overlijdensrisico verzekering, de rechtsbijstandsverzekering, de uitvaart verzekering, de studentenverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering, de zorgverzekering, de alles-in-1 verzekering en de tandartsverzekering. Iedere verzekering heeft zo zijn eigen doel en iedere verzekering wordt dan ook om een andere reden afgesloten. De verzekering die u verplicht af dient te sluiten in ons land, is de zorgverzekering. 

  Verzekeringen voor dieren
  Naast verzekeringen voor u als persoon, kunt u ook verzekeringen voor uw huisdieren afsluiten. De populairste verzekeringen voor dieren betreffen de honden verzekering en de katten verzekering en dit zijn verzekeringen die u afsluit voor uw dierbare hond of uw lieve kat. Heeft uw hond een duur medicijn nodig of moet uw kat een operatie ondergaan, dan wordt dit vaak (deels) vergoed door de verzekering. 

  Verzekeringen voor voertuigen
  Als u deelneemt aan het verkeer met een specifiek voertuig, kunt u altijd te maken krijgen met schade. Dit kan komen door een fout van uzelf, maar ook door de fout van een ander of door een situatie waar u niets aan kan doen, zoals een kapot wegdek. Sluit u verzekeringen voor uw voertuigen af, dan wordt schade aan uw voertuig (gedeeltelijk) gedekt en kunt u bovendien de schade die u met uw voertuig bij anderen aanbrengt laten vergoeden. Enkele voordelen van verzekeringen die u voor uw voertuigen af kunt sluiten, zijn de autoverzekering, de ongevallenverzekering, de schadeverzekering, de bootverzekering, de bromfietsverzekering, de camperverzekering, de caravanverzekering, de fietsverzekering, de motorverzekering, de scooterverzekering, de oldtimerverzekering en de jachtverzekering. 

  Verzekeringen voor vakanties en vrije tijd
  U gaat er misschien niet vanuit, maar ook tijdens vakantie en in uw vrije tijd kunnen er situaties ontstaan waardoor u te maken krijgt met hoge kostenposten. Door een verzekering af te sluiten voor uw vakantie of uw vrijetijdsbesteding, voorkomt u dat u hoge kosten moet betalen om uit uw vervelende situatie te komen. Enkele voorbeelden van verzekeringen voor vakanties en vrije tijd, zijn de reisverzekering, de annuleringsverzekering, de wintersportverzekering en de watersportverzekering.