39 bedrijven

Goedkope energie

...

    Goedkope energie

    Goedkope energie, dat willen we allemaal wel. Helaas is de realiteit dat de kosten van energie elk jaar omhoog gaan, terwijl je er niets extra voor krijgt. Veel mensen gaan dan ook elk jaar op zoek naar een nieuwe leverancier. Veel mensen stappen elk jaar over, om per maand minder te betalen, of die welkomstbonus te scoren. Is dat handig, is die leverancier werkelijk zoveel goedkoper? Of zitten er adders onder het gras, waar je pas achter komt als je al overgestapt bent? En betaal je uiteindelijk niet veel meer door dat “gratis” cadeau? Kijk op NederlandReview welke ervaringen en meningen andere klanten hebben. 

    Wat is nu eigenlijk goedkope energie? Dan lijkt een rare vraag, goedkope energie is energie waar je weinig voor betaald. Of in ieder geval minder dan bij andere leveranciers.

    Toch is dit een beetje simpel gesteld. Als we kijken naar de energieprijs zien we dat deze voor een groot deel bestaat uit leveringskosten, netbeheerkosten en btw.  Je rekening bestaat voor ongeveer de helft uit leveringskosten. Dit zijn vaste leveringskosten, die worden door de leverancier bepaald en zijn onafhankelijk van wat je verbruikt. En je hebt een component variabele leveringskosten, dat zijn de daadwerkelijke kosten van wat je verbruikt.

    Verder is ongeveer een vijfde van de rekening netbeheerkosten en meterkosten. Netbeheerkosten worden jaarlijks vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en zijn voor elke regio, onafhankelijk van hoeveel je verbruikt. 

    Tenslotte bestaat de rest van je rekening uit belastingen en btw, totaal ruim 1/3e van de rekening.
     
    De energie vergelijker van NederlandReview geeft je alle informatie die je nodig hebt over prijzen, contractduur en andere voorwaarden. Maar kijk zeker ook naar de mening van andere consumenten, misschien is die goedkope leverancier niet zo denderend. Niet reageren als je iets wilt weten over je rekening, of plotselinge veranderingen die niet of nauwelijks gecommuniceerd worden. Dat zijn allemaal zaken die je in eerste instantie niet meeneemt in je overweging, maar die je leven een stuk onaangenamer maken als ze gebeuren.

    Bovendien zijn de aanbiedingen afhankelijk van meerdere factoren. Kies je voor groene stroom, of maakt je dat niets uit? En hoe lang zet je een contract vast? Je zou denken dat een langlopend contract, van 3 of 5 jaar, goedkoper is dan een contract van 1 jaar. De realiteit is vaak omgekeerd, lange contracten zijn vaak duurder per jaar dan een contract van 1 jaar.

     

    Energiecollectieven, goedkoper of niet?

    Een energiecollectief is een groep consumenten, of een bedrijf, die een betere prijs probeert te krijgen. Dat zou moeten lukken, omdat je met een grote groep klanten betere voorwaarden zou moeten kunnen bedingen. 
    Deze energieveilingen, zoals ze ook bekend staan, zijn vaak niet in het voordeel van de consument. De ACM heeft in 2014 als eens onderzoek gedaan naar prijsafspraken van energieveilingen en kwam tot de conclusie dat deze aangepast moesten worden. Energieveilingen bepaalden een bodemprijs of streefbedrag. Biedingen die onder dit bedrag lagen, werden geweigerd. Dus de consument kreeg nooit de beste aanbieding. 
    Dit is afgesproken onder druk van energieleveranciers, wat lijkt op kartelvorming en prijsafspraken. Hoewel de methode officieel niet verboden is zijn de meeste veilingen hier wel van afgestapt. Met name, omdat de consument het, terechte, idee had dat ze werden belazerd.

    Bij onder andere de consumentenbond en bij Eigen Huis worden nog wel energieveilingen georganiseerd, maar je bent meestal beter uit om zelf de beste aanbieding te zoeken.

    Dus een energiecollectief of energieveiling lijkt misschien aantrekkelijk, maar er zijn voldoende redenen om er niet aan deel te nemen, onder andere vanwege de prijzen.

     

    Hoe kunnen sommige leveranciers zo goedkoop zijn?

    De goedkoopste leveranciers zijn over het algemeen bekende namen, Oxxio, Essent en Eneco. Verrassende namen bij het lijstje van de eerste 6 zijn vandebron, welkom en budget energie. Het blijkt wel dat groene energie niet per se duurder hoeft te zijn.

    Tussen de nummer 1, oxxio, en de laatste, Veba, zit in een standaardsituatie een verschil van € 352,23 euro! Eén van de oorzaken is dat het laatste contract 3 jaar vaststaat. Zoals we al eerder zeiden, een langer contract is vaak duurder, maar biedt meer zekerheid. Maar als we voor dezelfde leverancier kijken naar hetzelfde abonnement, maar dan voor 1 jaar, blijven we met een verschil zitten van €    345,26.

    Aan de ene kant liggen de tarieven van de laatste leverancier hoger, maar ook geven zij geen korting aan nieuwe klanten. En daar heb je je eerste besparing. Kies je voor een contract voor 1 jaar, dan kun je elk jaar opnieuw kiezen voor de goedkoopste leverancier. Veel leveranciers geven korting aan nieuwe klanten, terwijl de prijzen voor bestaande klanten stilzwijgend verhoogd worden.

    Verder ligt het verschil in prijzen tussen hoe het bedrijf functioneert, hoeveel overhead hebben ze, hoe wordt het geld besteed?

    Het is niet zo dat goedkopere aanbieders slechtere energie bieden, energie is energie.

     

    Wanneer overstappen?

    Veel energieleveranciers stunten vooral aan het eind van jaar om nieuwe klanten binnen te halen. Met extra kortingen, spelcomputers of televisies proberen ze je over te halen om over te stappen.
    Dat is het beste moment om over te stappen, je kunt zonder veel moeite soms honderden euro’s extra verdienen. 

    Hou rekening met je huidige contract. Als dat nog niet is afgelopen zal je huidige leverancier een boetebedrag rekenen. Vaak kun je met je nieuwe leverancier afspreken dat zij die kosten op zich nemen.
    Als je een contract afsluit waarbij je korting krijgt, krijg je die vaak aan het eind van de periode. Als je eerder weggaat, krijg je die korting vaak niet!

    Een geschenk krijg je zodra je het contract afsluit, daar hoef je je dus niet druk over te maken.
     

    Hoe overstappen?

    Aan het eind van het jaar wordt je veel lastig gevallen door verkopers die de deuren langsgaan om je te laten overstappen. Hoe goed die verhalen ook zijn, trap er niet in. Kijk in onze vergelijker wat voor jou de beste aanbieding is, en kijk bij de ervaringen van anderen.
    Deze verkopers krijgen betaald per contract en zullen van alles aanbieden.

    Als je per ongeluk toch zo’n contract ondertekend, weet dan dat je 14 dagen bedenktijd hebt. Je kunt altijd nog kijken of je geen beter aanbod kunt vinden, en je contract ontbinden. Hiervoor hoef je geen reden te geven, een briefje of email waarin je meldt dat je het contract ontbindt, is voldoende. 

    Beter stap je over nadat je via het internet hebt gezocht naar de beste oplossing voor jou. Dat kan via onze vergelijker erg simpel.
    1.Voer in de vergelijker jouw gegevens in.
    Als je klikt op “wijzig gegevens” krijg je een schermpje waarin je je postcode en huisnummer invult. Ook geeft je aan hoe jouw huishouden is ingesteld. Het veld “je huidige leverancier” mag je leeglaten.
    Weet je je werkelijke verbruik? Klik dan op het pijltje aan de rechterkant van de tekst “Vul uw exacte verbruik in”
    2. Je krijgt nu meer velden te zien. De eerste keuze die je maakt, is of je een enkele of dubbele elektriciteitsmeter hebt.
    Vul daarna je verbruik in. Met een enkele meter is dat één getal, met een dubbele meter moet je het normaal-verbruik (overdag) en het dalverbruik (avond en nacht) invullen. Als je zonnepanelen hebt, kun je ook aangeven hoeveel deze opleveren.
    3. Klik dan op “Energievergelijking personaliseren”, en na een paar seconden krijg je de lijst met alle aanbiedingen te zien.
    4. Elke aanbieding heeft een link “Meer informatie”, als je daar op klikt krijg je meer detail gegevens te zien over deze aanbieding.
    5. Kies daarna de aanbieding die je wilt afsluiten door te klikken op “Aanvragen”.
    6. Je vult je gegevens in, drukt op “Aanvraag afronden”, en alles wordt voor je geregeld. 

    Nog een paar tips.

    Isolatie is nog steeds de makkelijkste, en goedkoopste, manier om geld te besparen. Kieren dichten met tochtstrips houdt de warmte binnen en kou buiten. Het huis regelmatig luchten is ook belangrijk.

    Kies ook voor een intelligente thermostaat. Het heeft weinig nut de verwarming aan te hebben als er niemand in huis is. En als je spaargeld hebt wat tegenwoordig toch niets meer opbrengt, overweeg dan eens om groene stroom door middel van zonnepanelen op te wekken. Misschien kun je het met je buren doen, of de hele wijk? Daarmee kun je zelfs de installatiekosten een stuk drukken.

    Of kijk eens of je kan investeren in een energiemaatschappij, Veba is weliswaar de duurste in de vergelijker, maar zij garanderen 5% rendement.Of kijk eens bij Vattenfall, vroeger NUON, en neem deel aan hun crowdfunding initiatieven.
     

     


    ENGIE Zakelijk
    1 reviews

    Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Heeft jouw bedrijf een te hoge energierekening? Draag je graag bij aan een duurzame samenleving?...

    Electrabel
    5 reviews

    Electrabel is een energieleverancier. Het bedrijf is in 1905 in Antwerpen opgericht, maar is nu in handen van een Franse energieleverancier. Naast ...

    om Nieuwe Energie
    9 reviews

    De trend van duurzaam en bewust leven is al een tijdje overal terug te vinden. Het wordt daardoor ook steeds makkelijker om groen te leven. Of het ...

    Kringloopenergie
    6 reviews

    Deel jij ook dezelfde mening als anderen over Kringloopenergie? Het is heerlijk om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Kies ook voor...

    CVketelvoordeel
    1 reviews

    Een nieuwe CV-ketel kopen is niet goedkoop en vaak komen hier de installatiekosten nog bovenop. De rekening blijft zo steeds verder oplopen. Toch k...

    HalloStroom
    2 reviews

    In de zomer van 2019 was de hittegolf meer in het nieuws dan ooit tevoren. Door zulke extreme temperaturen wil jij uiteraard duurzamer gaan leven. ...

    Energiecollectief.nl | EnergieFlex
    1 reviews

    Gas en stroom heb je iedere dag nodig, en het liefst betaal je daar natuurlijk zo weinig mogelijk voor. Ook voor het besparen van energie zijn er a...

    Pure energie
    45 reviews

    Ook besparen op meerdere diensten? Pure energie maakt het mogelijk. Het is energie waar u blij van wordt, zoals ze zelf zeggen. Pure energie maakt ...

    Comfort Energy
    4 reviews

    Energie is energie, zou je zeggen. Hoeveel verschil kan er nou eenmaal zitten in de mazout die je van de ene of andere leverancier krijgt. Maar dan...

    EasySwitch.nl
    23 reviews

    Ook besparen op kosten en uitgaven? Wat is EasySwitch.nl? EasySwitch.nl is een onafhankelijke overstapservice in Nederland. Je kunt hier de v...

    Miky
    9 reviews

    Lees de ervaringen van andere gebruikers met Miky hier! Miky is een organisatie die topdeals voor consumenten en zakelijke klanten probeert te make...

    ENGIE Energie
    197 reviews

    Ben je op zoek naar een energieleverancier? Wil je graag bijdragen aan een duurzamere samenleving? Wellicht is ENGIE Energie een interessante organ...

    Powerpeers
    31 reviews

      Groen, groener, groenst. Een mooie overtreffende trap, maar het is fijn als het ook nog eens betrouwbaar is, kwaliteit levert en waar m...

    Sloop de Crisis
    21 reviews

    Geldspaarders verenigt u; samen bespaar je meer! Maar voordat je je zomaar aansluit bij wat Sloop de Crisis zelf het snelst groeiende consumentenco...

    DealDirect (niet meer actief)
    5 reviews

    Ook besparen op mobiele telefonie of energie? Dealdirect geeft de beste deals voor zowel energie als voor de mobiele telefoon abonnementen. De aanb...

    Vastelastenbond
    15 reviews

    De grootste kosten die je per maand maakt zijn ongetwijfeld je maandelijkse vaste lasten.  Iedereen zou deze vaste lasten wel graag omlaa...

    easyEnergy
    62 reviews

    Iedere maand weer zuchten veel huishoudens onder hoge maandlasten. De kosten voor gas en energie zijn vaak één van de grootste kosten...

    Gaslicht.com
    14 reviews

    Wat vinden consumenten van Gaslicht.com? Gaslicht.com is een onderneming van Ben Woldring. Hij is erg bekend geworden met zijn website om telefonie...

    Greenchoice
    41 reviews

    Bent u ook benieuwd naar wat andere mensen vinden over GreenChoice? GreenChoice is een energieleverancier die als missie heeft om 100% duurzame ene...

    NieuweStroom
    11 reviews

    Op zoek naar een nieuwe energieleverancier voor stroom en gas? Dan kan het zijn dat je oog op NieuweStroom is gevallen. Hier lees je beoordelingen ...

    UnitedConsumers
    31 reviews

    Zie voor UnitedConsumers Zorg de speciale pagina voor UnitedConsumers Zorg.Waarom zou ik veel producten via United Consumers afnemen? Zoals u welli...

    BespaarBazaar
    7 reviews

    BespaarBazaar: Alles over zonnepanelen en energiebesparing. Je bent aan het kijken voor zonnepanelen en benieuwd naar manieren om energie te bespar...

    Independer
    29 reviews

    Natuurlijk wil je zo laag mogelijke kosten als het gaan om verzekeringen, hypotheek en andere maandelijkse lasten. Daarbij kan het land der financi...

    Pricewise
    60 reviews

    Pricewise is een vergelijkingssite op het gebied van vier categorieën: -    Energie; -    Autoverzekeringen; ...

    Frank Energie
    6 reviews

    Ben je op zoek naar een groene energieleverancier? Dan is Frank Energie wellicht een bedrijf welke je uitkomst kan bieden. Kijk via NederlandReview...

    Vrijopnaam
    3 reviews

    Alle stroom van 100% zonne-energie, wie wil dat nou niet? Het is beter voor het milieu en duurzaam opgewekte energie is iets waar we allemaal van k...

    Vandebron
    50 reviews

    Ook besparen op kosten en uitgaven? Vandebron maakt het mogelijk met goedkope energie en ook met groene energie, waaronder windenergie. Het is moge...

    NextEnergy
    5 reviews

    Ben je zoekende naar een leverancier van energie? Hecht je waarde aan groene energie en wil je graag de kosten zo laag mogelijk houden? Dan is Next...

    Minder.nl
    2 reviews

    Wilt u gemakkelijk energieleveranciers voor uw bedrijf met elkaar vergelijken? Lees hier de beoordelingen van gebruikers van Minder.nl. Op deze web...

    Nederlandse Energie Maatschappij | NLE
    41 reviews

    Lees hier ervaringen over de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) zodat duidelijk is hoe Nederlandse consumenten erover denken. Stap niet zomaar ...

    Zelfstroom
    85 reviews

    Lees nu her de ervaringen van andere Zelfstroom gebruikers. Zelfstroom is een energieleverancier. Zelfstroom wil mensen in staat stellen om groene ...

    Koopkracht
    2 reviews

    Wie wil er nu niet aan het eind van de maand wat meer geld overhouden? Iedereen toch? Maar dit is nog niet zo gemakkelijk, aangezien er iedere maan...

    Oxxio Energie
    72 reviews

    Heeft u een mening over Oxxio of wilt u graag weten wat anderen vinden? Bij NederlandReview kunt u veel ervaringen lezen zodat u weet waar u aan be...

    Budget Energie
    122 reviews

    De algemeen directeur van Budget Energie, Sjef Peeraer, een werktuigbouwkundig ingenieur kreeg in 2011 het idee om een nieuw energielabel op te sta...

    DELTA Energie
    47 reviews

    Wat vinden andere consumenten van Delta Energie? Delta is een energieleverancier. Net als andere energiemaatschappijen lever Delta energie (goedkop...

    Consumind
    23 reviews

    Wilt u weten of u kunt besparen op uw vaste lasten via Consumind? U kunt op deze pagina alle klantenbeoordelingen lezen van mensen die ervaring heb...

    Overstappen.nl
    4 reviews

    Natuurlijk wil je niet teveel uitgeven aan je vaste lasten. Die komen immers iedere maand terug en kunnen per jaar aardig oplopen. Maar waar kun je...

    Newpower
    1 reviews

    Is het tijd voor zonnepanelen? Dan zijn de panelen van Newpower wellicht een uitkomst voor jou. Bekijk via NederlandReview wat er bekend is over di...

    EnergieCheck.nl
    1 reviews

    Energie is voor de meeste mensen één van de grootste maandelijkse lasten. Die wil je natuurlijk graag wat omlaag krijgen. Daarom wil ...

    Goedkope energie

    Loont het om een goedkope energieleverancier te nemen? Is de service ook belangrijk zodat u achteraf niet bedrogen uitkomt, of is dit helemaal niet nodig. Door middel van ervaringen en reviews willen wij u hier graag bij helpen. Misschien is het helemaal niet rendabel om voor een laag tarief te kiezen dat totaal geen klantenservice biedt. Maar wellicht is het toch winstgevend om eerst enkele energie aanbieders naast elkaar te leggen en ervaringen te lezen om zo tot een beter oordel te komen.

    Hoe bepaal ik wat de goedkoopste energieleverancier voor mij is?
    De goedkoopste vinden is niet altijd makkelijk en vaak ook onduidelijk. Het is een doolhof van regel, aanbiedingen, andere manier om tot de berekening te komen en dus..erg lastig om te zoeken. Daarnaast heeft elke leverancier weer verschillende tarieven met verschillende opties. En heb je die wel allemaal nodig? (ofwel; betaal ik niet teveel voor onnodige opties die niet voor mijn thuissituatie van toepassing zijn). Goedkoop is dus niet altijd duurkoop. De goedkoopste hoeft niet uiteindelijk de goedkoopste te zijn. Vandaar dat kosten niet alles zeggen. Maar ervaringen wel. Welke leverancier heeft u als goedkoopste ervaren? Lees de reviews bij NederlandReview!

    Voor veel mensen bedragen de maandelijkse energiekosten een groot deel van de vaste lasten. Door geld te besparen op de energiekosten, kunt u eenvoudig veel geld overhouden aan het einde van de maand en dus meer geld overhouden om leuke dingen te doen. Maar hoe kunt u geld besparen op de energierekening, zonder dat u bepaalde apparaten nooit meer kunt gebruiken en de verwarming standaard een paar graden lager moet zetten? Dit is erg eenvoudig, want het enige wat u hoeft te doen om geld te besparen is een aanbieder te zoeken voor goedkope energie. Wat goedkope energie precies inhoudt en hoe u een aanbieder van goedkope energie kunt vinden, leest u op deze pagina. 

    Goedkope energie: wat is dat?
    Goedkope energie betreft energie die u voor een lage maandelijkse prijs af kunt nemen. Iedere energieleverancier hanteert weer andere tarieven bij het aanbieden van energie, wat betekent dat iedere energieleverancier voor hetzelfde verbruik weer een andere jaarrekening stuurt. Neemt u goedkope energie af, dan kunt u tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen door simpelweg het juiste contract af te sluiten. 

    U kunt goedkope energie afnemen door een aanbieder te zoeken die standaard lage prijzen hanteert, maar u kunt ook goedkope energie afnemen door gericht op zoek te gaan naar een aanbieding om goedkoper energie af te kunnen nemen. Zeker rond het einde van het jaar, zijn er veel energieleveranciers die aanbiedingen lanceren voor het afnemen van goedkope energie. Dit komt omdat veel mensen rond het einde van het jaar overstappen om goedkope energie af te nemen en veel energieleveranciers hierop inspelen door goedkope aanbiedingen te lanceren. Zeker als u aan het einde van het jaar over wil stappen, is het dus verstandig om op zoek te gaan naar een aanbieder van goedkope energie. 

    Goedkope energie vinden: hoe doet u dat?
    Het vinden van een aanbieder met lage energiekosten of een goede aanbieding, kan best lastig zijn. Dit komt niet alleen omdat er zo veel energieleveranciers actief zijn in ons land, maar ook omdat iedere aanbieder van energie weer andere tarieven hanteert en deze tarieven niet altijd duidelijk op de website vermeldt. Heeft u ook moeite met het vinden van een aanbieder van goedkope energie? Ga dan niet zelf op zoek naar een energieleverancier met lage tarieven of een aantrekkelijke aanbieding, maar vraag andere consumenten om hulp bij het vinden van een goede energieleverancier met lage kosten. 

    De beste manier om dit te doen, is door reviews, beoordelingen en eventuele klachten van andere consumenten op deze website door te lezen. Door reviews, beoordelingen en klachten door te nemen, komt u er vanzelf achter bij welke energieleverancier u wel of geen contract af moet sluiten. Leest u bijvoorbeeld over een aantrekkelijke aanbieding van een energieleverancier, dan weet u dat u ook van deze aanbieding kunt profiteren om veel geld te besparen. Leest u over slechte services van een andere energieleverancier, dan weet u dat u beter geen klant kunt worden bij deze aanbieder van energie.