NederlandReview
  Bedrijven (31)

  Doelgroependating

  Waarom zou je een dating site gebruiken?
  Mensen zijn niet gemaakt om solitair te leven en zoeken daarom onderling contact. Maar iedereen is op zoek naar wat anders. Soms zoek je mensen om als groep dingen te ondernemen, bijvoorbeeld een wekelijkse kook avond of samen een concert bezoeken, soms ben je meer op zoek naar een serieuze relatie.

  Vroeger was het makkelijker om iemand te vinden die hetzelfde dacht of dezelfde interesses had. Mensen waren lid van een kerk of vereniging, en ontmoetten elkaar tijdens bijeenkomsten of uitstapjes. Hoewel, de eerste dating advertentie die bekend is, is van 1685. Dus ook toen al zochten we buiten ons eigen kringetje naar een relatie.

  Tegenwoordig zijn we veel individueler, en vinden veel mensen het lastig een partner te vinden. In 1965 werd door twee Harvard studenten “operation Match” opgezet. Hierin kon je voor $3 een computergestuurde match laten zoeken tussen jezelf en anderen die zich bij hun hadden ingeschreven. Tegenwoordig zijn we gewend het internet te gebruiken voor zo’n beetje alles. We bestellen artikelen via het Internet, we doen belastingaangiftes te doen en verrichten betalingen. Maar dat is pas de laatste jaren echt gegroeid.

  In 1995 kwam match.com online, een van de eerste officiële dating site, en nog steeds een van de grootste ter wereld. De film “You’ve got mail” hielp mee om dating via Internet bekend te maken bij het grote publiek.

  Wat is doelgroep dating?
  Match.com was een algemene dating site waarbij je, in ieder geval in het begin, weinig kon aangeven waar je naar op zoek was. Je kon zoeken naar omgeving, geslacht en leeftijd. De site eHarmony.com, die in 2000 online kwam, had een andere insteek. Door middel van een uitgebreide vragenlijst, opgesteld door professionals op het gebied van relaties, werd geprobeerd mensen bij elkaar te brengen die goed zouden passen. Ook deze site is nog steeds actief en wordt door veel mensen benut.

  Maar al deze sites zijn algemene dating sites. Hoe uitgebreider de vragenlijst, hoe sneller mensen zomaar wat invullen. Niemand zit te wachten op een website waar je 20 of 30 pagina’s aan vragen moet invullen. Bovendien blijven deze sites gericht op dating in het algemeen.

  Daarom zien we de laatste jaren steeds meer dating sites opduiken, voor bepaalde doelgroepen. Dat is misschien niet voor iedereen nuttig, en mensen hebben misschien een bepaalde, negatieve, mening over sommige van die sites. Maar er is behoefte aan, en dus worden deze sites gebouwd en gebruikt.

  Doelgroepen dating sites zijn bijvoorbeeld:

  LHBTAQI+. De eerste dating sites die zich richtten op een specifieke doelgroep moeten wel de sites zijn geweest voor lesbiennes en homo’s. Tegenwoordig zijn er veel sites te vinden die zich richten op Lesbiennes, Homo’s, Bi-sexuelen, Transgenders, Aseksualiteit, Questioning, Intersexueel, of onbenoemd. Veel mensen die hierbinnen vallen, vinden het fijn gelijkgestemde zielen online te kunnen vinden. Ook zijn er veel mensen die zichzelf hetero noemen, maar nieuwsgierig zijn, die zich op deze sites aanmelden.

  - Leeftijd dating. 40+ dating, 50+ dating, 60+ dating, senioren dating. We worden allemaal steeds ouder, en blijven langer gezond. Het is dus normaal dat mensen die vroeger als “oud” werden gezien, tegenwoordig volop meedoen in het leven. Dus zie je datingsites voor ouderen overal opduiken. Veel mensen vinden het fijn om met iemand te daten die een beetje in dezelfde leeftijd zit, of in ieder geval geestelijk op hetzelfde niveau zit.

  Sugardaddy’s en Sugarmammy’s. Hoewel veel mensen graag iemand van dezelfde leeftijd hebben, zijn ook hier uitzonderingen op. Er zijn sites voor sugardaddy’s, waarbij een oudere man een jongere vrouw date. En sugar mammy's waarbij een oudere vrouw met een jongere man date. Dit gebeurt vaak tegen een vergoeding. Dit hoeft niet perse geld te zijn, het kan ook in de vorm van vakanties, goederen of iets anders zijn.

  Etniciteit. Sommige mensen willen graag daten met mensen die dezelfde etniciteit hebben als zijzelf, bijvoorbeeld Aziatisch of Joods. Andere mensen vallen juist op bijvoorbeeld Aziaten en zoeken daar specifiek naar op een dating site. Ook hiervoor zijn natuurlijk gespecialiseerde sites.

  - Religie. Ook christenen, hindoestanen, moslims en eigenlijk elke religie hebben wel een dating site specifiek voor hun.

  - Spannende avontuurtjes. Het Internet zou nooit zo groot geworden zijn zonder 18+ content. En natuurlijk spelen dating sites daar ook op in. Er zijn veel sites te vinden voor eenmalige, of veelvuldiger, spannende-contacten. Of om een groep gelijkgestemden te vinden.

  - Overspel. Vreemdgaan wordt ook makkelijk gemaakt door sites als Victoria Milan en Second Love.

  Bij NederlandReview hebben we een zoekfunctie gebouwd om je te helpen de juiste sites te vinden. Je hoeft alleen aan te geven wat je zoekt, leeftijdscategorie, man of vrouw, christelijk of algemeen, voor een date, relatie of seks. Kies wat je zoekt en wij vertellen je welke sites aan jouw eisen voldoen. De eerlijke meningen van onze gebruikers helpen je daarna verder om de beste site te kiezen. Het antwoord op de vraag of datingsites wel werken, is ja. Maar je moet er wel wat voor doen, alleen een profiel aanmaken is niet voldoende.

  Hoe werken niche, of doelgroepen, dating sites?
  In principe werken deze net zoals alle dating sites. Door het aanmaken van een profiel en een vragenlijst in te vullen, wordt een match gemaakt tussen jou en een mogelijke partner. Omdat de niche dating sites zich op bepaalde doelgroepen richten, zijn de vragenlijsten veel specifieker. Bijvoorbeeld seksuele voorkeuren, of hoe iemand eruit ziet, is belangrijker dan bij de algemene dating sites. En omdat deze sites op bepaalde groepen gericht zijn, is de kans op een snelle match veel groter.

  Waar moet je op letten?
  De doelgroepen dating sites staan erom bekend dat ze veel spookprofielen hebben, waar dus geen echt persoon achter zit. Ook huren zij operators in, die alleen proberen je zoveel mogelijk geld uit je zak te kloppen. Zeker bij deze sites helpt het om de mening van anderen eerst te lezen, om te voorkomen dat je veel geld kwijt raakt. Deel nooit zomaar je gegevens met iemand op een dating site, en kijk zeker uit als je wordt gevraagd om naaktfoto’s te sturen. En als je wel afspreekt met iemand, zorg dan dat er iemand is die zoveel mogelijk informatie heeft. De naam van de persoon, misschien een telefoonnummer wat jullie hebben gedeeld. Op welke site hebben jullie elkaar ontmoet, en wat was zijn of haar naam op de site? En waar hebben jullie afgesproken? Ook goed is als je een vriend of vriendin je laat bellen rond een bepaald tijdstip, om zeker te zijn dat alles in orde is.

  Wat zijn de beste dating sites?
  Kijk op onze zoeker voor de best dating sites, en lees de informatie van anderen. Hiermee kan je altijd de beste site vinden voor jouw behoefte.

  Let op!
  NederlandReview biedt alleen informatie aan op de website. De meningen en opmerkingen zijn van echte gebruikers, en worden niet door ons geplaatst of aangepast. Blijkt dat een mening niet door een echte gebruiker is geplaatst, wordt deze door ons verwijderd. Wij promoten overspel of seks dates niet, wij verzorgen alleen de informatie zodat jij zelf kunt kiezen.