NederlandReview

  Ervaringen Pure energie

  Ook besparen op meerdere diensten? Pure energie maakt het mogelijk. Het is energie waar u blij van wordt, zoals ze zelf zeggen. Pure energie maakt het mogelijk om op een duurzame manier gebruik te maken van energie: groene energie dus. Pure energie zorgt ervoor dat u volop kunt genieten van de stroom en anderen energie. De energie is duurzaam opgewekt. U kunt altijd zien op de site welke duurzame energieprojecten dit allemaal mogelijk maken.

  Wilt u weten wat anderen van Pure energie vinden? Dan is het goed om de beoordelingen en meningen van anderen over hun te lezen op NederlandReview. U kunt dan op een onafhankelijke manier een oordeel vellen over dit bedrijf. Wel zo goed natuurlijk.

  Over Pure Energie

  Pure Energie is zowel een producten als ook leverancier van uitsluitend duurzaam energie. Puur Energie is onderdeel van Raedthuys. Ze zijn al meer dan 20 jaar actief met het opwekken van stroom uit zonne-energie en windprojecten. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn. Het gaat van het weiland direct naar het stopcontact. Groene stroom is er voor bedrijven en ook consumenten. Het is altijd lokale groene stroom!

  Pure energie hanteert zeven garanties, te weten:
  1. Wij verkopen niet meer dan we zelf kunnen opwekken. De windmolens staan in het hele land. Natuurlijk heeft iedere windmolen haar eigen capaciteit. Als het maximale huishoudens is aangesloten op een windmolen dan zal deze niet meer stroom gaan leveren. Ook wordt er geen stroom geïmporteerd. Er wordt alleen stroom geleverd welke zelf opgewekt wordt in Nederland.
  2. U kunt zelf kiezen voor uw eigen windmolen. U kiest en bepaalt welke windmolen u gebruikt om uw stroom op te wekken. Dit kan tot de stroom is uitverkocht van een specifieke windmolen.
  3. Ons tarief is zeer scherp en eerlijk. Het is natuurlijk belangrijk om schone energie te gebruiken. Of eigenlijk om pure energie te gebruiken. Het is echter niet nodig om meer te betalen dan nodig. De tarieven zijn zeer helder en duidelijk. Ook zijn er nooit verassingen achteraf over de prijs van de energie.
  4. Onze winst is voor het milieu en de samenleving. Tien procent van alle winst gaat naar een goed doel wat zich richt op een duurzamere wereld. De andere negentig procent wordt gebruikt om nog meer duurzame energieprojecten te realiseren. Een klant van Pure Energie helpt dus altijd om de wereld een stukje beter te maken.
  5. Onze klanten worden beloond. U krijgt een scherp tarief voor uw energie. Daarnaast krijgt u echte groene energie geleverd. U krijgt goedkope en groene stroom!
  6. Contact is altijd mogelijk! Het is mogelijk om via social media, telefoon en ook per email contact op te nemen met Pure energie.
  7. Kwaliteit boven alles!


  Wat maakt Pure Energie uniek?

  Diensten van pure energie

  Pure energie wekt haar eigen energie op via zonne-energie en windenergie. De pure energie wordt al meer dan 20 jaar geleverd. U kunt uw eigen bron van energie kiezen.
  Stroometiket: dit is onze 100% groene stroom

  Klachten, tips en complimenten over en voor pure energie

  Bent u ergens ontevreden over? Wilt u een klacht indienen? Dan kunt u via social media, e-mail of per telefoon contact opnemen met hun. Ze zullen er alles aan doen om u niet alleen goed te woord te staan, maar ook om een oplossing te vinden voor uw klacht of probleem.

  Uw mening over pure energie

  Bent u een klant of klant geweest van Pure energie? Dan is het goed om uw mening over hun op NederlandReview achter te laten. Hierdoor is het namelijk mogelijk voor anderen om een goed beeld te krijgen over hun. Het is gemakkelijker om met de hulp van vele reviews, meningen en beoordelingen van huidige en oude klanten van Pure energie te beslissen om wel of geen klant van hun te worden. Laat dus vooral ook uw mening achter over hun op NederlandReview.

  Wat vertellen de ervaringen van klanten die u voorgingen bij Pure Energie? Is de service van Pure Energie wel goed en is hun goedkope windenergie wel echt groen? Wat vindt Nederland? Lees ervaringen en beoordelingen over Pur Energieop NederlandReview.

  Pure energie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (42)

  8
  79% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  8.2
  Service
  rating
  8
  Prijs
  rating
  7.6
  Leveren
  rating
  8.2

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Pure energie

  Uw beoordeling

  nare ervaringen andere energieleverancier, nu overgestapt naar Pure

  Na jarenlang emmeren met een onvriendelijke energieleverancier (Geen pure) en bovendien heel veel moeilijk gedoe met storingen en wiens schuld is dat dan wel niet (niet de mijne vind ik!!) heb ik eindelijk de stap gewaagd en ben ik overgestapt naar een andere leverancier voor energie.

  Ik was hiervoor wat huiverig door de slechte ervaringen met mijn vorige aanbieder. Had het idee dat ze allemaal zo zijn en overstappen is sowieso een ellende. Dacht it dus.

  Nou, dat viel alles mee! Ik had gebeld met Pure en me laten terugbellen. Ze waren erg behulpzaam en uiterst vriendelijk. Ze zeiden dat ze vaker verhalen zoals de mijne hadden gehoord en dat overstappen niet moeilijk was. Ze hebben mij makkelijk door het hele proces heen geloodst en dat ging inderdaad soepel zo.

  Ben nu nog niet zo lang 'lid' maar nog geen problemen gehad en de communicatie verloopt vriendelijk en duidelijk.

  Ik ben blij dat ik eindlijk de overstap heb gemaakt!

  Door: Rico12-01-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Groene energie is beter

  Ik was nieuwsgierig geworden nav reclame over Pure en ben gaan googlen. Ik had niet verwacht dat de prijs zo laag was, en wilde weten of het wel echt groene energie was. Want ik had ergens gelezen dat groene energie niet altijd echt groene energie is. Ik vond ze erg behulpzaam aan de telefoon. Terwijl ik toch beste lastige vragen aan het zeuren was. Na wat overleg ben ik overgestapt, voor de prijzen en omdat het echt groene energie is. Ik vind het nou eenmaal belangrijk om voor de toekomst rekening te houden met de natuur en met duurzaamheid. Dus ik zou iedereen aanraden hetzelfde te doen, want groene energie is gewoon beter. Check dan wel even of het echt groene energie is (hoeft niet van Pure te zijn, maar wel groen!!)

  Door: Hanne José18-10-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  mijn ervaring

  2 jaar nu bij pure en happy, vandaar even deze review. Anders dan bij andere leveranciers heb ik wel eens problemen gehad, maar bij pure nog niet. Facturen kloppen ook enzo.

  Dat wilde ik ff kwijt

  Bestellen heb ik trouwens een 8 gegeven ipv een 10. Want ik had me aangemeld en toen hoorde ik een paar dagen niks waardoor ik niet wist of ik nou wel of niet al overgestapt was of dat ik nog iets moest doen. Uiteindelijk kreeg ik een mail waardoor ik wist dat het goed zat, maar dat had wat eerder gemogen.

  Prijs heb ik ook een 8 gegeven, want ik ben wel goedkoper uit dan eerst, maar ik weet niet hoe dat bij andere energiebedrijven zit die ik nog niet geprobeerd heb.

  Door: Mariska17-04-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Tevreden over Pure

  Wij zitten al een tijdje bij Pure en zijn daarover best tevreden. De stroom wordt gewoon geleverd en het personeel is toegankelijk.

  We hebben wel een keer meegemaakt dat een factuur niet klopte. Dat was echt even schrikken (factuur was veel hoger ineens) en het lag niet aan ons. Maar gelukkig is dit uiteindelijk recht gezet en na wat over en weer geregel goedgekomen. Het bleek een administratieve fout ofzo. Maar goed gekomen.

  Verder gaat alles gewoon goed en hoeven we niet zoveel te doen of te regelen; dat wordt gewoon gedaan,

  we hebben geen storingen gehad.

  Door: Loke18-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  verlenging

  Kan mij vinden in de bovenstaande tussenbalans, welke het resultaat is van 41 stuks beoordelingen, echter, op één uitzondering na ... te weten, de service. Deze was in mijn geval, gelet een gerezen probleem, excellent te noemen.

  Door: Schmidt Jos03-09-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Energie

  Compleet afgeblaft. Nooit meer.

  Door: Graafschap 30-01-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Overstappen op echte groene energie

  ik wilde af van vieze energie en had gehoord dat pure een van de weinige echt groene energieleveranciers is omdat het dus van eigen windmolens afkomstig is en ook 100%.

  ben toen gaan informeren en informatie opzoeken over Pure en ik werd er steeds vrolijker van.

  dacht dat het trouwens heel duur zou zijn, omdat het dus eigenlijk 'betere energie' is, maar dat vond ik wel ok, omdat ik dat ook gewoon echt wilde.
  Maar ik betaal gewoon precies evenveel als bij mijn vorige aanbieder, dus dat is helemaal mooi meegenomen.!

  Tevreden met de overstap

  Door: Janneke15-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  nieuwe energie

  Het blijft veel geld helaas zo een energiecontract... maar het is inmiddels niet meer duurder om groene energie te kiezen tegenover normale energie. . of wat is normale energie? k wilde tenminste weg bij mijn oude contract want er waren storingen geweest en ik ben het een beetje zat. ik ben toen gaan informeren bij pure en daar waren ze heel duidelijk en de prijs was eigenlijk hetzelfde. Blijf veel geld wel, maar een leuk idee dat het dan nu wel betere energie is, dat geeft toch een beter gevoel ofzo. voor het milieu

  Door: Tine van Veen06-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Groenste energieleverancier

  Wij hebben voor Pure gekozen omdat het door de Consumentenbond is verkozen tot de groenste energieleverancier. Hun mening is erg belangrijk voor ons, omdat zij objectief beoordelen en onderzoeken.

  Het is natuurlijk belangrijk om niet meer fossiele brandstoffen te gebruiken, daarom doen wij ook alles groen zoals dat heet.

  Bovendien zijn ze makkelijk benaderbaar en overstappen was eigenlijk best simpel.

  Aanrader!

  Door: Laurens F30-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Overgestapt voor de lage prijs

  Ondanks de opdringerige verkoper die ons Pure wilde aansmeren, zijn wij toch overstag gegaan en overgestapt. Gelukkig vond ik de klantenservice wat rustiger en vriendelijker.

  Wij zijn vooral overgehaald op basis van de prijs; we betaalden kennelijk veel te veel voor onze stroom en die was niet eens groen maar 'vies'. Als je gewoon tientjes goedkoper uit bent, dan is die keuze snel gemaakt. Ook al is het door zo'n opdringerige verkoper....

  Door: Evelien20-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  electra en gas

  snel geregeld de overstap van Essent naar Pure Energie. zij zijn mijn inziens de enige leverancier die ook echt groen is. uit eigen wind en zonneparken in Nederland. geen Sjoemelstroom uit buitenland via steenkolencentrales die via ingewikkelde certificaat procedures groen "gespoten" worden. Fijne club en klantenservice heel attent en vriendelijk. de website is soms wat traag maar werkt altijd wel gelukkig.

  Door: giovanni28-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Onterechte overstap, geen medewerking tot terug draaien

  Ga niet met deze maatschappij in zee. Wat een baggerhut. Zonder mijn toestemming omgezet van Greenchoice naar Pure energie. Al dagenlang bezig om dit terug te draaien zonder enige medewerking van Pure energie. Nooit opgezegd bij mijn leverancier Greenchoice. Volgens Greenchoice kan het nog weken duren voordat het is teruggedraaid. En dit allemaal door een fout bij pure energie. Ga neit met ze in zee is mijn advies.

  Door: Mark24-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Pure energie stroom

  Misleiding in de reclames, de verbruiksmanager werkt nog niet! Je hebt een apart apparaatje nodig wat nog niet geleverd kan worden. Verder is de site m.b.t. instellingen vrij onduidelijk en niet compleet. verbruiksgegevens worden niet gedownload en op de site getoond, er zit minstens 4 dagen vertraging op. Als ik dit had geweten was ik bij Green choice gebleven!
  Ook is hun site SUPERTRAAG. Al met al best wel zwak!

  Door: Ruud van de Sande18-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6.5
  rating

  Gas, water, licht

  Ze misleiden je enorm met het maandbedrag. Wij betalen € 150,- per maand en ontvangen een afrekening waardoor het maandbedrag nu uitkomt op € 245,- terwijl wij bij onze andere leverancier € 140,- betaalden. Ons huis is op alle punten geisoleerd en heeft dubbel glas. Als wij vragen waar dit vandaan komt krijgen we een onduidelijk verhaal. Ze hebben mooie praatjes om je over te halen maar uiteindelijk zou ik iedereen adviseren nooit naar Pure Energie over te stappen. Nooit problemen gehad met levering, maar dat heb ik verder ook nog nooit bij een andere leverancier gehad.

  Door: Fabienne Klandermans07-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  energieabonnement

  overgestapt naar pure

  had nu eindelijk tijd om energie uit te zoeken

  wilde al tijdje overstappen naar een groene energie

  overstappen ging snel, was sneller geregeld dan ik dacht
  zat het de hele tijd uit te stellen maar had dus niet gehoeven...

  gewoon via de website aanmelden en alles regelen, ideaal, en ook minder duur dan verwacht.

  Door: R. Vermeulen01-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  150 euro cadeau

  Gebruik van de korting die je krijgt als je overstapt. scheelt behoorlijk wat in de kosten die 150 euro
  alles was zo geregeld, dat had ik persoonlijk niet verwacht.
  we hadden al groene energie, en dat hebben we nu nog steeds. maar zo'n aanbieding is toch een mooie binnenkomer.

  Door: Blanken26-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  echt groene energie aanrader

  energie blijft duur maar ik ben blij dat het tenminste ECHT groene energie is, blijkt dat veel andere aanbieders niet helemaal groen zijn. pure wel.
  ik vind de klantenservice ook erg vriendelijk altijd en nog nooit een probleem gehad met levering of rekeningen
  aanrader dus

  Door: Lydia18-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Blij met nieuwe klanten groene energie!

  Op advies van mijn zus overgestapt naar Pure Energie onlangs. Ze vond dat wij nou eindelijk eens groene energie moesten nemen en zit zelf bij Pure. Wij vonden dat eigenlijk ook wel en toen bleek dat de kosten gewoon zelfs lager uitvallen dan bij ons vorige energiecontract, waren we om.

  Overstappen was verrassend snel geregeld, veel van het werk wordt uit handen genomen. Ze zijn natuurlijk blij met nieuwe klanten, dat blijkt!

  Door: Gerard12-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  eindelijk goedkope groene energie

  Goedkope energie en ook nog groen, ik stapte over nadat ik een reclame had gezien en een berekening had gemaakt. Ik vond ze ook vriendelijk bij het afsluiten en dat was zo gedaan, goed geregeld allemaal, dus ik ben tevreden en blij met mijn groene energie (eindelijk goedkoop)

  Door: Annelie 07-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Te hoge afrekenig

  Een veels te dure rekening gekregen

  Door: M14-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  FAQ

  Is Pure energie een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 42 ervaringen geplaatst over Pure energie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 8 gekregen, waarbij 79% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Pure energie actief?

  Pure energie is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Groene energie, Goedkope energie

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Pure energie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.