ENGIE Energie

Alle reviews

ENGIE Energie

77% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (189)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  verlenging 3-jarig energiecontract stroom en gas

  Eerste contact met klantenservice was positief: er werd meegedacht over mijn verlengingsvraag. Aanbod was duurder dan andere partij maar daar waren de reviews slecht van. Gezien mijn bijna 3-jarige ervaring met Engie voor verlenging gekozen. Mail met bevestiging condities binnen 2 uur ontvangen.
  Daarna ontving ik een mail waarin tegenstrijdigheden stonden: hartelijk dank voor verlenging van uw contracht én uw contract gaat 1 juli a.s. in (terwijl oude contract op 27 oktober a.s. eindigt).
  Daarop volgende dag weer de klantenservice gebeld en deze keer werd er niet naar mij geluisterd. Uw contract eindigt 30 juni a.s.: toen ik zei dat dat niet klopte, werd ik niet geloofd. Had toen het gevoel dat mij bijna 4 maanden tegen lagere condities door de neus geboord werden en zei ik dat ik het contract niet ging verlengen tegen deze ingangsdatum.
  Er werd ruggespraak gehouden en daarna werd mij verteld dat ik gelijk had en met enige moeite excuus gemaakt.
  Ingangsdatum nieuwe contract op 27 oktober a.s. werd dezelfde dag nog bevestigd.

  Zou de Klantenservice willen meegeven dat de klant ook wel eens gelijk kan hebben en niet zo star te reageren met het tegendeel te melden.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  energie overstappen

  Met het overstappen van zorgverzekeraar stappen wij ook altijd over van energieaanbieder of we vergelijken altijd even of het ergens anders beter kan. Best een vervelend "moetje" soms, maar toch wel goed want het scheelt gewoon best veel want in deze tijd van het jaar verhogen sommige bedrijven hun kosten enzo (JE MOET HET MAAR WETEN). Wij zijn dit jaar dus overgestapt naar engie. We zaten vorig jaar nog bij essent. We kregen dit keer bij Engie een betere aanbieding en dat scheelt toch nog best wat vandaar dat we zijn overgestapt.

  Overstappen ging vlot en je bent zo af- en aangesloten. Het contact is netjes verlopen en wij zijn tevreden. Weet nog niet hoe lang ik ga blijven dit keer, maar voor nu is het vast geregeld!

  Ik ben tot nu toe heel tevreden met Engie. Hoop en vertrouw dat wat zij beloven ook waarmaken.

  Goedemiddag,
  Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een
  nog een fijne dag toewensen :-)
  Met vriendelijke groet,
  Niesje - Webcare

  Al een paar jaar klant en tot nu toe nog steeds tevreden ?. Afgelopen week weer verlengd. De app is handig en overzichtelijk soms wel traag maar verder prima.

  ben nog steeds tevreden met u hoop dat het de jaren erop zo blijft

  Stapte eigenlijk ieder jaar over,maar bij Engie zitten we eigenlijk goed,dus stop niet meer over

  Al jaren klant en net weer verlengd voor 3 jaar. Goede aanbieding, ook voor bestaande klanten en niet alleen voor overstappers. Prima ervaringen met levering en informatievoorziening.

  tot op heden geen correctie van contractverlenging ontvangen

  Goedemiddag Patricia, Chris, Anny en Arnold.
  Wat leuk om te lezen dat u allemaal zo tevreden bent met ENGIE. Wij hopen uiteraard ook op nog een lange samenwerking! Ik wens jullie een fijn weekend toe! Met vriendelijke groet, Charnella - ENGIE Webcare

  Goedemiddag Jos,
  Ik lees dat u nog wacht op een correctie van uw verlenging. Wat vervelend dat u hier een tijd op heeft moeten wachten. Indien dit nog niet opgelost is voor u kijken we dit graag voor u na. Wilt u ons dan een e-mail sturen met uw klantgegevens? Dit mag naar socialmedia.nl@engie.com. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Charnella - ENGIE Webcare

  als je je goed voelt bij een goede en redelijke prijs en betrouwbaarheid waar om zou je dan veranderen

  Mijn contract was verlopen en Engie deed mij een goed voorstel.Dus het voeld goed en vertrouwd dat ik ben bij Engie bent gebleven.
  Ik weet wat ik heb maar weet niet wat ik ik

  krijg bij een andere aanbieder.

  Ik ben zeer tevreden en daarom met 3 jaar verlengd

  Deze week weer voor 3 jaar verlengd. Ben al 53 jaar klant! Nog steeds zeer tevreden. Cogas- Electrabel-Engie . Zeer prettige medewerkers die mee denken. Bedankt,

  Na eerst weer een en ander vergeleken te hebben ondanks mijn contract ben ik tot de conclusie gekomen blijf zitten waar je zit. Je word vriendelijk te woord gestaan en de prijzen zij correct.
  m.vr.gr.
  Romke


  ik

  Goedemiddag Joop, Ton, F Entjes, Herman en Romke! Bedankt voor het delen van uw positieve ervaringen met ENGIE. Dat doet ons erg goed om te zien! Met vriendelijke groet, Charnella - ENGIE Webcare

  Heel vreemd ik heb mijn energie contract niet verlengd en toch bericht engie mij dat ze me bedanken voor de verlenging. Wie dit snapt mag het zeggen

  Wat is er zo bijzonder aan de service? Je hebt gewoon 2 draadjes met 230 volt. Daar hoef je verder niks voor te doen. Ze schrijven iedere maand mijn termijn af. Wat bedoelen ze dan met service?

  Ben heel tevreden met ENGIE en heb net weer met 3 jaar verlengd.

  Ben ruim 50 jaar geleden client van Cogas geworden, daar gebleven en verder gegaan met haar opvolgers. Alles tot volle tevredenheid!

  Opnieuw drie jaar verlengd! Waarom: simpel dat ging heel simpel, gebruiksvriendelijk en voordelig.

  Wat overstappen!! Niks overstappen....

  Door valse informatie ben ik overgestapt en daar heb ik nu al spijt van. Toen ik werd gebeld, heb ik gezegd ik wil wel overstappen al het me niks kost. Nu moet ik 350 euro betalen en Engie vergoed daar maar 100 euro van.

  TRAP ER NIET IN.

  Zeer tevreden weer met 3jaar verlengd.

  Ben heel tevreden over Engie. Een ding wil ik wél zeggen. Verdienen trouwe klanten die het contract verlengen niet een waardering in de vorm van bv een cadeaubon van Bol.com? Gewoon als waardering voor het trouw klant zijn.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  3 jaar contract

  In de verlengaanbieding via de app stond een lager bedrag voor hoog tarief stroom dan in de bevestiging die ik later kreeg.
  Dit lage bedrag kon ik niet meer terugvinden. Ik wist het omdat ik het bedrag had overgenomen in een spreadsheet om verschillen met een andere aanbieder uit te rekenen. Na contact via chat werd gezegd dat dit niet kon. Ik wist zeker dat er een ander bedrag vermeld stond. Jammer dat ik er geen screenshot van gemaakt heb.
  Ondanks het kleine verschil en het huidige aanbod wat wel goed is vind ik het wel jammer dat ik niet geloofd werd.
  Levering is altijd top en overzichten ook. Al 3 jaar contract bij ENGIE.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  overgestapt van energieleverancier

  Zojuist ben ik overgestapt en dat ging een stuk makkelijker dan toen ik vorig jaar van energieleverancier wisselde, toen ging ik naar de NUON maar ik wilde eigenlijk een betere deal en zo kwam ik bij Engie terecht. Had er nooit van gehoord, maar het blijkt het vorige Electrabel te zijn of daarvan afgesplitst te zijn ofzo, ik weet niet precies eigenlijk. Maar overstappen ging makkelijk en nu leveren zij dus mijn stroom. Weet niet of ze nou echt de allergoedkoopste zijn, maar wel goedkoper dan wat ik eerst betaalde en daar ging het mij om. Dus tot nu toe positieve ervaringen. En als het toch gaat tegenvallen, dan stap ik gewoon weer over haha.

  Goedemorgen Joris,
  Dank u wel voor uw positieve review, dat vinden wij erg leuk om te zien. Het klopt inderdaad dat wij het voormalige Electrabel zijn. Enige tijd geleden hebben wij een naamswijziging doorgevoerd en heten wij Engie. Wanneer er iets in de nabije toekomst gebeurt waar u ontevreden over gaat zijn dan horen wij dit uiteraard graag voordat u de keuze heeft gemaakt om over te stappen. Wij houden u dan ook graag tevreden. Ik wens u nog een prettige dag toe!

  Met vriendelijke groet,
  Niesje - Webcare

  na 3 jaar weer verlengen , het bevalt ons goed bij ENGIE.
  dus op naar de volgende 3 jaar,

  Gewoon een prima bedrijf. Houd alles voor je bij

  Ik ben heel tevreden over de levering en service van Engie.

  Net ietsjes warmer

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Energie contract

  Ik heb recent mijn energiecontract bij ENGIE verlengd. In deze crisistijd was ENGIE de enige energieleverancier die nog aan durfde te bieden. En met groene stroom! Ondanks de aanzienlijke prijsverhoging t.o.v. mijn vorige 3-kjarig contract toch erg blij met mijn nieuwe energiecontract. Hopelijk worden de prijzen weer gauw lager (hoewel ik met daar wel ernstig zorgen over maak).

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Stroom en gas

  Redelijke prijs voor vaste tarieven t.o.v. andere aanbieders en een gevestigd bedrijf, geen eendags vlieg met lok prijzen.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  te weinig klanten?

  Volgens mij heeft dit bedrijf nog niet genoeg klanten. Want ze doen aan flinke aanbiedingen op de site. Ik ben er op in gegaan want een drie-jarig contract bleek goedkoop. Maar dat ze niet geneog klanten hebben maak ik op uit het feit dat het supersnel geregeld was, de dame aan de telefoon was aardig en had alle tijd voor me. Dit kan niet lang duren voordat meer mensen dit door hebben. Maar dat zal denk ik nog wel een jaartje of 3 duren voordat ze net zo acteren als alle andere energie maatschappijen en dan zal er wel weer een ander nieuw bedrijf zijn waar ik naar overstap! Maar voor nu zit ik in ieder geval de komende 3 jaar geramd!

  Heb alle reviews gelezen en heb er weinig aan toe te voegen.
  Ben zeer tevreden; vriendelijkheid staat voorop net zoals behulpzaamheid. Hulde.

  Goede communicatie en service en een vriendelijke klantenservice hopende dat dit in de toekomst zo blijft.?

  Zie eigen review onderaan

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  verlenging energiecontract

  Engie had wellicht eerder mogen melden dat de prijzen van energie zo hard aan het stijgen waren.

  Toevallig naar mijn contract gekeken omdat we wilden weten wanneer ons contract afliep: we vermoedden al dat er iets stond te gebeuren.

  Uw medewerkers wezen toen eind september wel erop dat de prijzen in oktober flink gingen stijgen.

  Fijn dat dit voor 3 maanden termijn kon!

  Alhoewel op jaarbasis toch € 500 extra kosten!

  Nu maar hopen dat de overheid wil bijspringen met bv de verlaging van de energiebelasting...
 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gas en stroom

  Ik ben ooit overgestapt omdat mijn vorige leverancier de verrekening van de zonnepanelen met een maand vertraging deed. Daardoor moest ik eerst alles voorschietenen kreeg na een maand veel geld terug. Bij Engie is dat top geregeld. Directe verrekening van de teruggeleverde energie en maandelijks goed inzicht in het verbruik.
  Kosten zijn altijd lastig te vergelijken. Ik probeer me niet blind te starten op de kosten per eenheid, want er zijn goedkopere leveranciers die vervolgens een hoger vastrecht hanteren. Dan ben je je voordeel al weer kwijt. Het contact was goed, ook de verlenging verkiep soepel.

  Ik ben al bijna 3 jaar klant van ENGIE. Vele bedrijven gingen voor, maar ben uiterst tevreden over ENGIE en daarom heb ik mijn contract vernieuwd.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gas en electra

  Na een drie jarig contract kreeg ik een aanbod dat mij niet beviel.
  Ook een telefoontje met een engie medewerker veranderde niets aan het contract.
  Dus besloot ik met Eigen Huis in zee te gaan.
  Een maand voor mijn contract verliep toch nog eens gebeld
  en ik kreeg toen een heel aardige mevrouw aan de telefoon die voor mij een aantrekkelijk aanbod maakte.
  Daarom ben ik toch bij engie gebleven.
  Ik begrijp alleen niet waarom die aardige mevrouw wel een goed contract voor mij kon maken en de twee heren die ik eerder aan de telefoon had niet!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Contract

  Super slechte klanten service. Probeer engie al superlang te contacteren en elke keer krijg ik weer te horen dat het “te druk” is en vervolgens wordt er gewoon afgelegd. Ik heb dringende vragen maar kan niemand nooit contacteren. Vreselijk.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Contract verlengd

  1 jaar verlengt

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gas en licht

  Correcte afhandeling en een betrouwbare leverancier.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gas en energie

  Altijd goede service met welke vraag je ook komt ik ben zeer tevreden

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  1 jarig contract

  1 jarig contract afgesloten, advies en service prima, terwijl normaal een 3 jarig contract afgesloten zou worden. Redenen zijn bekend nl de (te) hoge gasprijs van dit moment. Hopelijk gaat deze in de loop van dit jaar omlaag en krijgen wij in de loop, Ter vervanging van het huidige contract, een vernieuwd en beter aanbod. Dat zou prachtig zijn!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  levering (verlening) contract voor energie

  Geen Kanttekeningen

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Energie

  Wat een bedrijf! Energie wordt wat duurder: graaien maar! Geen rekening houden met individu...maximaal profiteren van de prijsstijging!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Starre organisatie en uitbuiters

  Ik moest in december een nieuw contract afsluiten en heb dit voor 1 jaar bij Engie gedaan. Daar heb ik inmiddels veel spijt van. Nog voor ingang van het contract heb ik Engie via hun whatsapp gevraagd dit contract op naam van mijn vrouw te zetten. Hierop kreeg ik geen antwoord. Een aantal dagen later heb ik gebeld, maar werd ik afgescheept, als ik dat wilde moest ik een nieuw 3-jarig contract afsluiten. Hoezo? Na een maand nog steeds geen reactie op whatsapp, dus opnieuw gestuurd. Ze waren mijn eerste bericht kwijt, of ik het opnieuw wilde sturen. Ook nu kreeg ik te horen dat het wettelijk niet mag om de contractpartij te wijzigen. Ik vraag mij af welke wet dat is. Ze blijven eisen dat ik dan een nieuw contract voor 3 jaar afsluit. Waar slaat dat op? Voor ingang van het contract heb ik gevraagd om aanpassing van de naam. Engie wil dit alleen doen als ik me dan voor 3 jaar vastleg. Naast de onbeschofte wijze van communiceren is dit toch pure uitbuiting.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  1 jaar

  Lastige tijden. De tijd zal uitwijzen of de nieuwe tarieven realistisch zijn. Voorlichting zou duidelijker kunnen denk ik.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Verlenging

  Snel contact.
  Duidelijke uitleg.
  Rustig.
  Luisteren.

Anderen bekeken ook

ENGIE Zakelijk
1 reviews

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Heeft jouw bedrijf een te hoge energierekening? Draag je graag bij aan een duurzame samenleving?...

Electrabel
5 reviews

Electrabel is een energieleverancier. Het bedrijf is in 1905 in Antwerpen opgericht, maar is nu in handen van een Franse energieleverancier. Naast ...

Pure energie
45 reviews

Ook besparen op meerdere diensten? Pure energie maakt het mogelijk. Het is energie waar u blij van wordt, zoals ze zelf zeggen. Pure energie maakt ...

Gaslicht.com
10 reviews

Wat vinden consumenten van Gaslicht.com? Gaslicht.com is een onderneming van Ben Woldring. Hij is erg bekend geworden met zijn website om telefonie...

ENGIE Energie

Ben je op zoek naar een energieleverancier? Wil je graag bijdragen aan een duurzamere samenleving? Wellicht is ENGIE Energie een interessante organisatie voor jou. Om dit te weten te komen lees je de ervaringen van andere mensen op deze pagina. De reviews die je hier leest zijn objectief en onafhankelijk!

 

Wat is ENGIE Energie?

 

ENGIE is een services- en energiebedrijf. Deze onderneming opereert internationaal en stelt te zorgen voor een duurzamere samenleving. ENGIE Energie is net als ENGIE Services onderdeel van dit bedrijf. Op deze pagina gaat het over ENGIE Energie. Zij zijn producent en leverancier van groene stroom.

 

De medewerkers van dit bedrijf geven aan te zorgen voor betrouwbare opwekking en levering van groene energie zoals wind- en zonne-energie, WKO, groen gas, aardwarmte en waterstof. Ze spelen in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema's in relatie tot werk- en leefomgeving. 

 

Energiekosten berekenen

 

Via deze firma is het mogelijk om binnen 1 minuut te berekenen wat jouw energiekosten zijn. Zo weet je precies welk maandbedrag je voor energie via ENGIE moet betalen. De berekening wordt gemaakt aan de hand van je stroom- en gasverbruik. Mocht je je verbruik niet weten is er ook geen man overboord. Deze energiespecialist zal je dan helpen met een schatting. Dit doen ze op basis van jouw woonsituatie. Je zult dan binnen ‘no time’ weten welke kosten op energie je kunt besparen.

 

Ben je overtuigd en wil je energie via ENGIE gaan gebruiken? Dan zal je een voorstel tot overeenkomst in je mailbox ontvangen. Je weet dan precies wat de afspraak is. Als je dit document hebt ontvangen heb je nog twee weken bedenktijd. In deze termijn kun je nog besluiten om van het contract af te zien. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de opzegging bij je huidige leverancier. Je lopende contract zal officieel opgezegd worden. De energielevering wordt gestart op de datum die is afgesproken.

 

Ben je benieuwd naar de opbouw van je energiekosten? Iedere maand zal er van je rekening een termijnbedrag overgemaakt worden naar de energiemaatschappij. Deze kosten hebben betrekking op de levering van gas en stroom. Dit bedrag is niet alleen voor de leverancier bestemd. De kosten voor energie bestaan ook uit netbeheerskosten en overheidsheffingen.

 

Diensten en voordelen

 

De diensten waarvoor je ENGIE Energie kunt inzetten staan in relatie tot groene stroom, CO2-gecompenseerd gas, warmte en coöperaties. Er wordt groene stroom en CO2-gecompenseerd gas aangeboden. Hier staan volgens ENGIE gunstige tarieven tegenover. Daarnaast dragen deze diensten bij aan een beter milieu en lagere energierekening. Er worden nieuwe energiediensten aangeboden zoals warmte- en koude opslag. Aanmelden kan via de website.

 

De groene stroom is 100 % afkomstig uit eigen land. De energie wordt zelf opgewekt. Het energiebedrijf maakt gebruik van haar eigen 34 stuks duurzame energiebronnen, zoals zonneparken en windmolen. Je hebt je energiekosten en verbruik onder controle met de gratis ENGIE-app. Alle informatie met betrekking tot je energiezaken lees je via je persoonlijke omgeving in je ‘MijnENGIE’ account. Er wordt hulp geboden bij de verduurzaming van je woning. Dit kan via een online energiescan of persoonlijk advies.

 

Klantervaringen

 

Is ENGIE jouw energieleverancier? Dan zijn we reuze benieuwd naar jouw ervaringen bij deze onderneming. Ben je tevreden met de energiediensten die verricht worden door ENGIE? Ga je in de toekomst vaker energiezaken via deze organisatie regelen? We stellen het op prijs als jij je ervaring deelt op deze pagina.

}