EasySwitch.nl

7.5
7

Bestellen

7.4

Service

8.1

Prijs

7.5

Levering

73.9%

Zou hier weer kopen

EasySwitch.nl

Ook besparen op kosten en uitgaven? 

Wat is EasySwitch.nl?

EasySwitch.nl is een onafhankelijke overstapservice in Nederland. Je kunt hier de volgende producten en diensten vergelijken en afsluiten of overstappen:
-    Digitale televisie
-    Internet
-    Telecom (vaste en mobiele telefonie)
-    Verzekeringen 
-    Energie

Op de website van EasySwitch kun je zien hoeveel geld je kunt besparen. Vervolgens kun je hier overstappen naar een nieuwe energieleverancier, telecomleverancier of bijvoorbeeld een digitale televisie leverancier.

Waarom zou je overstappen van aanbieder voor telefoon, internet, tv of verzekeringen?

Niemand houdt van te hoge vaste lasten, helemaal aangezien deze iedere maand terug zullen komen. Maar wat kun je doen om op deze kosten te besparen? 

Websites van energiemaatschappijen, verzekeringen en telecomaanbieders zijn niet altijd even duidelijk en vaak weet je pas wat je maandelijkse kosten echt zijn als je er eenmaal als klant zit. En dan zul je altijd zien dat er een net iets goedkopere optie blijkt te zijn.

EasySwitch wil je hiermee helpen. Zij kunnen voor jou energie, gas, elektra, zorgverzekeringen en nog veel meer vergelijken.

Maar wat voor energiebedrijven zitten er nou precies in hun database? Zul je niet een maand later toch een goedkopere deal voor telecom zien die niet door EasySwitch was aangeboden?

Zullen ze wel eerlijk zijn over welke waterleverancier het beste bij je past? En hoe werkt die hele website nou precies? Deze vragen stel je jezelf logischerwijs voor je besluit een vergelijking te maken via EasySwitch.

Daarom is het handig om jezelf wat in te lezen over EasySwitch voordat je een contract bij ze afsluit. Zo kun je alvast een betere indruk krijgen van EasySwitch en kijken of hij diensten echt wel iets voor jou zullen zijn.

Meer informatie over EasySwitch

EasySwitch is een bedrijf dat verschillende diensten voor je kan vergelijken. Het bedrijf is in 2009 opgericht door drie vrienden die er zeker van waren (en misschien nog steeds wel zijn) dat ze de energiemarkt op z’n kop gaan zetten.

Ze zagen dat consumenten in Engeland al langer de mogelijkheid hebben om financiële producten te vergelijken. Naar hun mening hebben Nederlandse klanten hetzelfde recht.

Het uiteindelijke doel van het hele bedrijf is om te voorkomen dat jij en andere klanten meer uitgeven dan nodig is. Inmiddels is het kantoor gegroeid naar 38 medewerkers die je allemaal graag willen helpen jouw maandelijkse lasten naar beneden te krijgen.

Volgens hun website willen ze het allerbeste voor hun klanten. Daarom gaan ze soms tot diep in de nacht door om voor jou de scherpste kortingen te vinden. Ze claimen financieel geluk te bieden.

Uiteindelijk willen ze het record voor ‘meest gebruiksvriendelijke vergelijker’ behalen. Ze bieden trouwens ook nog een leuk extraatje: als jij vrienden helpt om over te stappen fan krijg je 20 euro voor iedere overgestapte vriend.

Waarom stroom en energie en energieprijzen vergelijken met EasySwitch?

Veel mensen zijn maandelijks veel kwijt aan gas, water, licht en elektriciteit. EasySwitch is van mening dat dit minder kan en dat je door middel van acties, en zogenaamde “pareltjes onder de abonnementen” veel geld kunt besparen.

Soms is het moeilijk om een overzicht te krijgen van wat verschillende verzekeringen, energiemaatschappijen of gasaanbieders allemaal bieden. De één heeft misschien een betere prijs maar biedt net niet wat je wilt terwijl bij een ander de service weer niet is om over naar huis te schrijven.

Bij de ene dekking krijg je een betere dekking voor het één terwijl je voor het ander weer bij een andere verzekeraar moet zijn. Zo kom je er natuurlijk moeilijk uit, helemaal aangezien de bedrijven lang niet altijd even transparant zijn.

EasySwitch wil je helpen een overzicht te krijgen van de beste energiemaatschappijen en andere vaste lasten voor jou. daarom kun je op hun website zorgverzekeringen, energieleveranciers en andere bedrijven waarbij je misschien wel goedkoper uit bent.

En mocht een andere maatschappij inderdaad goedkoper zijn bij jouw gebruik, dan kan EasySwitch je ook helpen ervoor te zorgen dat de overstap zonder problemen verloopt. Dit noemen zij hun Switchgarantie.

De Laagsteprijsgarantie van EasySwitch

EasySwitch wil simpelweg niet dat iemand teveel betaalt voor energie. Daarom zijn zij bereid het verschil in prijs terug te betalen als je een product ergens nog goedkoper kunt vinden.

Dit geldt wel alleen op energiecontracten aangeboden in de vergelijker van EasySwitch en die ook via hen afgesloten kunnen worden. Ook moet de prijs gelden voor dezelfde dag en gebaseerd zijn op het energieverbruik dat jij hebt ingevoerd.

In geval van een zakelijk contract of een constructie met borgsom geldt deze garantie niet. Ook als je een boete hebt door vervroegd overstappen vervalt de laagsteprijsgarantie. Zo weet je in ieder geval zeker dat je nooit teveel betaalt voor vaste lasten die iedere maand opnieuw terugkomen.

Welke persoonlijke gegevens heb je nodig om je aan te melden bij EasySwitch?

En wat kan EasySwitch nou allemaal voor je doen? Welke diensten kun je vergelijken op hun website? Via de website van EasySwitch kun je bijvoorbeeld gas en elektriciteit vergelijken.

Hier moet je wel even een paar dingen voor doen. Je vindt op de website een kort formulier dat je kunt invullen.

Ze willen onder andere je adres weten. Ook kun je aangeven of je zonnepanelen hebt of ze binnenkort zult hebben.

Als je je directe jaarverbruik weet kun je deze invullen. Zo niet, dan kunnen ze je helpen om een schattig te maken. Je geeft dan aan wat voor soort woning je hebt (tussen, hoek, 2-onder-1 kap of vrijstaand) en hoeveel personen in het huishouden wonen.

Ook vragen ze naar je huidige energieleverancier. Nuon, Oxxio en Essent staan als standaard aangegeven, maar je kunt ook één van de vele andere energieleveranciers uit de rij kiezen of aangeven dat je het niet weet.

Ook is het mogelijk aan te geven dat je nog geen energieleverancier hebt vanwege een verhuizing. Daarna kun je de prijzen vergelijken. Wie weet komt je huidige energieleverancier wel als beste uit de bus of is er juist één die nog veel goedkoper is.

Je kunt zowel particulier of zakelijk energie afnemen.

Internet + TV Vergelijken via EasySwitch

Energie is dan misschien wel het eerste wat EasySwitch is gaan vergelijken, maar je kunt nog veel meer via hun website. Zo kun je ook internetproviders vergelijken.

Je kunt kiezen voor alleen internet, internet + TV en internet + bellen. Je kunt dan alleen internetten, internetten en bellen of internetten en TV kijken.

Als je het allemaal wilt dan kun je altijd nog kiezen voor een alles-in-1 pakket. Het enige wat je hoeft te doen om verschillende diensten te vergelijken is je postcode invullen. Zij zullen je dan laten zien welk telecombedrijf voor jou het goedkoopstr is.

Welke gegevens moet je invullen als je een autoverzekering kiest via EasySwitch?

Ook voor een autoverzekering kun je bij EasySwitch terecht. Deze kunnen immers ook best ondoorzichtig zijn. Heb je nou bijvoorbeeld wel of geen beperkt of zelfs volledig casco nodig, of is een gewone WA verzekering genoeg? Want zelfs als je gewoon een basis WA verzekering kiest zit er nog veel verschil in de verzekeringsmaatschappijen die deze verzekering aanbieden.

Via EasySwitch kun je dus kijken welke voor jou en je auto het best is. Je hoeft eigenlijk alleen je kenteken en adresgegevens in te vullen.

Het aantal schadevrije jaren is ook belangrijk voor ze. Dit geeft namelijk aan hoeveel no claim je al hebt opgebouwd.

Verder willen ze het aantal kilometers weten dat je per jaar aflegt. Je kunt aangeven dat niet jijzelf maar je partner of kind het meest in deze bewuste auto rijdt.

Daarnaast is het mogelijk om nog extra accessoires mee te verzekeren. Als je bijvoorbeeld speciale bekleding, velgen of andere auto-onderdelen hebt kun je deze meeverzekeren, maar ook als er standaard een paar waardevolle spullen in je auto liggen.

Na dit alles zullen ze je een rijtje laten zien met de autoverzekeringsmaatschappijen waar jij het goedkoopste uit bent.

Hoe kun je zorgverzekeringen vergelijken via EasySwitch?

Het is ieder jaar weer iets om over na te denken: blijf je bij dezelfde zorgverzekeraar of stap je toch over? EasySwitch kan je bij deze keuze helpen. Het enige wat je daarvoor in hoeft te vullen is je geboortedatum. Verder heb je een aantal keuzes om aan te klikken of te selecteren.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen hoeveel eigen risico je wilt betalen. Als je zeker weet dat je dit jaar weinig tot geen medische zorg nodig gaat hebben kun je hem wat hoger zeggen, maar bedenk wel dat niemand daar ooit helemaal zeker van kan zijn; een ongeluk ligt altijd in een klein hoekje.

Verder moet je aangeven hoeveel keuze je wilt hebben qua zorgaanbieders. Sommige zorgverzekeringen geven je maar een hele beperkte keuze in het aantal ziekenhuizen, huisartsen en apotheken waar je naartoe mag. Andere geven een ruime of zelfs vrije keuze.

Verder moet je aangeven of je dekking wilt voor fysiotherapie, tandarts, orthodontie onder 18 jaar en brillen & lenzen. Dan zijn er nog twee laatste keuzes te maken. Je kunt buitenland dekking voor Nederland, Europa of de Wereld kiezen. En als laatste heb je de keus of je maandelijks of jaarlijks wilt betalen.

Hoe kun je SIM Only en andere telefoonabonnementen vergelijken bij EasySwitch?

Als laatste kun je bij EasySwitch nog telefoonabonnementen vergelijken. Tegenwoordig gebruiken we onze mobiele telefoons vaak en hebben de meeste mensen ook best wat geld over voor hun maandelijkse internetdata, belminuten en Sms’jes.

Maar je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Of je nou alleen een abonnement wilt of er ook een toestel bij wilt kopen, EasySwitch kan je helpen de goedkoopste optie eruit te pikken.

Je kunt aangeven hoeveel internetdata, SMSjes en belminuten je wilt. Je kunt zelfs aangeven welke prijs je ongeveer in gedachten hebt als maximumprijs. Ook kun je kiezen voor 3G of 4G internet en een looptijd van 1 of 2 jaar. Voer je verbruik in en zie welke mobiele telefoonaanbieders EasySwitch voor jou op een rijtje zet.

Is EasySwitch wel betrouwbaar?

Natuurlijk kun je nooit met 100% zekerheid zeggen of een bedrijf wel of niet betrouwbaar is. Wel is te zeggen dat EasySwitch een vergelijkingswebsite is.

Ze hebben dus geen binding met de bedrijven die ze aanbieden en dus ook geen belang om je richting een bepaalde verzekeraar of energieaanbieder te sturen. Ze zijn dus in staat om jou een onafhankelijk advies te geven zodat jij er letterlijk je voordeel uit kunt halen.

Maar het is altijd verstandig om dat uit de mond van hun eigen klanten te horen. Lees dus hun reviews op NederlandReview om te beoordelen of EasySwitch.nl wel of niet betrouwbaar is.

Kun je ook bij EasySwitch terecht voor zakelijk gebruik?

In sommige gevallen, zoals bij energie, is het mogelijk om EasySwitch zakelijk af te sluiten. Je voorziet dan niet alleen je eigen huis maar misschien wel een heel kantoor van energie.

Hier kunnen ze bepaalde aanbiedingen voor laten zien. Geef dus in de zoekfunctie aan dat het om zakelijk gebruik gaat zodat EasySwitch hun advies daarop kunnen aanpassen.

Je hebt immers niets aan een geweldige deal voor privéhuishoudens als een ander bedrijf juist voor zakelijk gebruik veel goedkoper is. Daarbij kan energieverbruik bij zakelijk gebruik al snel hoger zijn dan privégebruik.


Yentl van EasySwitch vergelijkt energieaanbieder Qurrent

Hoe kun je contact opnemen met de klantenservice van EasySwitch?

EasySwitch kan zich voorstellen dat je misschien toch nog met vragen zit. Daarom hebben ze een klantenserviceafdeling in het leven geroepen.

Je kunt ze iedere werkdag tussen 08.00 tot 20.00 bereiken en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Ook kun je ze een e-mail sturen als je dat liever hebt.

Een jaarrekening kun je opsturen naar hun postadres in Amsterdam. En natuurlijk kun je ook voor klachten bij ze terecht. Hiervoor geldt echter een speciale klachtenprocedure die te vinden is op hun website.

Reviews, ervaringen klachten en andere opmerkingen door klanten van EasySwitch

Het kan handig zijn om eens door de reviews te bladeren die klanten over EasySwitch hebben achtergelaten op NederlandReview. Hun meningen, ervaringen en beoordelingen kunnen je helpen om een goed beeld van EasySwitch te vormen.

Uiteindelijk kunnen deze reviews je helpen in je beslissing EasySwitch wel of niet te gebruiken als je op zoek bent naar een goedkopere energieleverancier, telecomaanbieder of verzekeringsmaatschappij.

Waarom reviews van klanten van EasySwitch?

Wil je weten wat anderen van EasySwitch.nl vinden? Dan is het goed om de verschillende beoordelingen te lezen op NederlandReview. Lees ervaringen van klanten en bepaal of EasySwitch.nl iets voor jou is. Lees deze beoordelingen op NederlandReview!

NederlandReview is een platform waar de beoordelingen en reviews verzameld worden en je snel kunt zien wat anderen van een bedrijf of organisatie vinden. Ook van EasySwitch.nl worden beoordelingen en reviews verzameld. EasySwitch.nl biedt goedkope energie, gewone energie, telecom en verzekeringen.

Heb jij ervaring met EasySwitch?

Als je zelf al enige ervaring hebt met EasySwitch willen wij daar graag wat meer over horen. Misschien heb je wel een negatief of juist heel positief verhaal over hun bijdrage aan jouw zoektocht naar het beste telecombedrijf. Vertel het ons en andere klanten van EasySwitch gerust.

Op die manier is het mogelijk voor anderen om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden om wel of niet voor EasySwitch.nl te kiezen als partij om een switch te maken naar een andere leverancier voor telecom, energie of een verzekering. 

Hopelijk heb je nu een betere indicatie van wat EasySwitch voor je kan doen. Blijf ook nadat EasySwitch je een bedrijf heeft aangeraden checken of dit bedrijf het jaar daarop nog steeds het goedkoopst is. Misschien zijn er dan alweer nieuwe spelers op de markt.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (23)

Anderen bekeken ook

close

EasySwitch.nl

Vergelijk reviews en bekijk EasySwitch.nl