50five

7.6

Bestellen

6.7

Service

7.3

Prijs

7.3

Levering

67.1%

Zou hier weer kopen

50five

50five is een energiewinkel, een online shoppen woonwinkel en een winkel voor elektronica. 50five is onderdeel van ENGIE (GDF SUEZ Energie Nederland nv.), maar ze werken wel zelfstandig. De merk werkt ook in België en Verenigd Koninkrijk


Slimme wereld


De wereld wordt steeds slimmer, dus dit geldt ook voor dingen in en rondom je huis. Steeds meer dingen kunnen van afstand geregeld worden zodat je niet altijd meer op hoeft te staan of thuis hoeft te zijn om je verwarming te regelen, je rolgordijnen te sluiten of het licht aan te doen. Ook maken smart home aanpassingen je huis een stuk veiliger door bepaalde beveiliging toe te passen. Zo komt er niemand ongevraagd op jouw terrein zonder dat jij ervan af weet. Maar hoe zorg je er nou voor dat je huis meegroeit met de technologie van tegenwoordig? Hier heeft 50five een hoop oplossingen voor. Denk bijvoorbeeld aan een slimme deurbel of verwarming. Maar zijn deze smart home solutions nou echt wel zo handig? Wat voor een voordelen bieden ze jou als bewoner? Is al die smart technologie nou echt wel allemaal zo makkelijk te installeren, of zul je een hoop problemen tegen komen voor je het eindelijk werkende hebt? Waar staat 50five voor? Is dit bedrijf nou echt wel zo betrouwbaar? En wat voor een aanpassingen zou jouw huis kunnen gebruiken? Lees verder om hierover wat ideeën op te doen. Wie weet ontdek je nog wel dingen over 50five die je hiervoor nog niet wist.


Meer Over 50FIVE b.v.

Wat is 50five nou precies voor een bedrijf, vraag je je misschien af? 50five is een bedrijf dat slimme aanpassingen voor je huis verzorgt. Het bedrijf is een onderdeel van ENGIE Electrobel en opgericht in 2015. Ze durven zichzelf zelfs de #1 specialist te noemen als het gaat om smart home, dus ze durven heel wat te beloven. Ze voegen er zelfs aan toe dat ze echt alles weten over smart home producten. Ze vinden dat de zogenoemde slimme home automation apparaten het comfort in je huis vergroten. Ook kunnen deze home automaton je geld besparen door bijvoorbeeld je verlichting of verwarming efficiënter te laten werken. Soms kun je deze zelfs bedienen met je Smartphone, een handige oplossing aangezien de meeste mensen hun mobiele telefoon altijd op zak hebben. Je kunt zo dus waar je ook bent dingen voor je huis regelen. Wel begrijpen ze dat jouw huis natuurlijk niet hetzelfde is als dat van je buren. Daarom staan ze ook voor persoonlijk advies wat helemaal toegespitst is op jouw huis en levensstijl. Omdat ze hun producten zelf testen durven ze te beweren dat hun assortiment alleen de beste smart home producten bevat. Wel willen ze deze home automation toegankelijk maken voor iedereen. De belofte die ze op hun website geven is een groot assortiment, waarin de beste en nieuwste producten zijn opgenomen. Zo loop je dus altijd voor op de rest van de wereld.


50five’s Hoofdkantoor in Eindhoven

Het Nederlandse hoofdkantoor van50five is gevestigd in Eindhoven. Deze locatie is op werkdagen geopend van 8:00 tot 22:00. Je kunt er dus makkelijk even een kijkje nemen en de producten in het echt bewonderen. Zo weet je ten minste wat je koopt. Ook kunnen ze je daar persoonlijke uitleg geven over een bepaald product waar je in geïnteresseerd bent. Ze weten namelijk dat jouw huis nooit precies hetzelfde is als dat van je buren en je daarom een persoonlijk advies nodig hebt wat past bij jouw huis, maar ook bij jouw levensstijl. Het scheelt namelijk nogal wat of je veel thuis bent of juist veel van huis.


50five in de UK en Frankrijk

Naast een locatie in Nederland is 50 ook te vinden in andere landen, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk en Engeland. Ook hier hebben ze hoofdkantoren.


50five en hun Samenwerking met ENGIE

Zoals eerder al vermeldt is 50five opgericht door ENGIE Electrobel. 50five heeft hun webshop niet alleen opgericht. Ze hebben hierbij samengewerkt met moederbedrijf ENGIE Electrabel, een bedrijf wat onder andere bekend is vanwege hun boxx. Boxx is “het digitale brein in huis” en meet de verbruikkosten van energie. Samen willen zij mensen inspireren. Dit willen zij doen door hen allerlei soorten producten aan te bieden die een huis op een vrij eenvoudige manier comfortabeler kunnen maken. Ze weten ook dat de wereld van morgen niet op dezelfde manier energie zal gebruiken als nu het geval is. Het is voor hen belangrijk om mee te gaan in deze ontwikkelingen en ze misschien zelfs een stap voor te zijn door de juiste smart home producten aan te bieden. Via deze smart home producten willen ze bijdragen aan de daling van de CO2-uitstoot. Maar er zijn nog andere dingen die ze willen bewerkstelligen. Daling van het gebruik is hier één van, iets wat ze stimuleren via slimme meters, slimme verlichting en slimme verwarmingen. Hierbij komt digitalisering van de oplossingen kijken. En dan is er nog een vierde en laatste zogenoemde “peiler”: decentralisatie van de productie. Deze vier peilers vormen de grond van al de oplossingen die 50five en moederbedrijf ENGIE hun klanten bieden.


50five en Hun Kortingen

Mocht je zelf op zoek zijn naar slimme producten van 50five, dan loont het de moeite om eens een blik te werpen op hun kortingen. 50five heeft af en toe leuke acties en kortingen zodat je niet het volle pond hoeft te betalen als je bijvoorbeeld een nieuwe gloeilamp wilt. Er zijn regelmatig producten in de aanbieding, dus kijk eens rond of gebruik hun zoekfunctie om op “korting” te zoeken. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor een smart sensor, pressure pomp of grasmaaier. Dus als je altijd al die zonne-energie sfeerlamp of Click and Grow smart garden wilde maar hem altijd te duur vond kun je altijd eens kijken of hij toevallig in de aanbieding is. Misschien heb je de prijs er dan wel voor over.


De Retourservice van 50five

Op hun website wordt er gezegd dat 50five een retourservice heeft van 55 dagen. Dit betekent dat je 55 dagen hebt om het product uitgebreid uit te proberen. Natuurlijk hopen ze dat je binnen die tijd zo gehecht bent aan een weerstation of slimme thermostaat dat je hem niet meer kwijt wilt. Ze beseffen echter dat dit nooit te garanderen is, al helemaal omdat iedereen nou eenmaal een andere voorkeur heeft. De radiatorventilator waar jij zeer tevreden over bent kan door een ander gewoon niet handig gevonden worden. Daarom is er dus een bedenkperiode van 55 dagen. Mocht je na die tijd toch niet tevreden zijn over je aankoop, dan kun je het irrigatiesysteem of de robotmaaier gewoon terug sturen. Hier rekenen ze geen extra kosten voor, dus de retourservice is gratis.Zo werkt de Sonos Home Cinama set.


50five en de Beveiliging van Je Huis

50five kan ook voor de beveiliging van je huis zorgen. Er zijn bijvoorbeeld slimme deurbellen met of zonder camera’s. Zo kun je al voordat je de deur open maakt zien wie er voor de deur staat en hoef je niet open te doen voor vreemden als je dat niet wilt. De meeste deurbellen zijn ook nog eens draadloos zodat je geen snoer nodig hebt om ze aan te sluiten. Sommigen hebben ook een LEDD-melding of LEDF indicator. Maar je kunt ook een andere kant op denken: een spotlight of floodlight met geavanceerde sensoren, schijnwerpers en sirene die iedere ongewenste bezoeker in de schijnwerpers zet. Zo jaag je mensen weg die verkeerde bedoelingen hebben. Die willen immers niet dat iedereen zomaar kan zien wat ze aan het doen zijn en zullen dus de benen nemen. Er zijn ook andere manieren waarop je huis en inboedel in gevaar kan zijn. Vuur en rook kan heel veel schade aanrichten en geliefde objecten vernietigen. Daarnaast ben je bij brand en rook zelf ook in gevaar, vooral als je slaapt en het gevaar dus niet in de gaten hebt tot het te laat is. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede rookmelder en CO-melder hebt.


50five en Hun Verlichting

Over verlichting gesproken: die kan ook een heel stuk slimmer dan je gewend bent. 50five heeft slimme lampen voor binnen en buiten. Er is een assortiment gekleurde tuinlampen die je tuin een bijzondere uitstraling kunnen geven. Vooral rond de kersttijd of een andere feestdag kan bepaalde verlichting echt bijdragen aan de sfeer. Mooie kerstverlichting tijdens de kerstdagen, bijvoorbeeld, of disco verlichting tijdens je discofeest in de tuin. Maar ook voor binnenshuis gebruik zijn er handige LED-lampen. Deze werken op zonne-energie en zullen dus niet veel bijdragen aan je energierekening. Ze slaan licht op en gebruiken die energie zodra je de lamp aan zet. Veel hiervan hebben een ingebouwde dimmer, dus je kunt zelf bepalen hoeveel licht je wilt dat de lamp geeft. Soms heb je immers even fel licht nodig om iets te kunnen zien terwijl een andere keer juist zacht, rustig licht veel meer van pas komt. Sommigen hebben ook nog schemerschakeling of kleuren en lichteffecten.


Vacatures bij 50five

Zou je graag willen werken bij 50five? Houd dan goed de website van 50five in de gaten. Er is een gedeelte genaamd “werken bij 50five” waar regelmatig verschillende vacatures op staan. Wie weet komt je droombaan wel voorbij. Mocht je dus de ambitie hebben om bij het team van 50five te gaan horen, dan kun je altijd kijken of er een passende vacature voor je bij zit. Natuurlijk kun je ook een open sollicitatie sturen en kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Wie weet kun je wel een aanvulling zijn op een manier waaraan je pas denkt als je met elkaar in gesprek gaat.


Promo Codes en Kortingscodes van 50five

Al eerder hebben we het gehad over de kortingen van50five . Maar er zijn nog andere manieren waarop50five korting verstrekt. Er komen regelmatig kortingscodes en promocodes voorbij op 50five. Deze kun je invullen wanneer je je bestelling aan het afronden bent. Bij de betalingsopties vindt je dan ook de mogelijkheid om een promotiecode of kortingscode in te voeren. Zo wordt de korting verrekend als je de bestelling plaatst.


Contact Opnemen met 50five’s Klantenservice

Er zijn vele manieren om contact op te nemen met de klantenservice van 50five. Zo is er een digitaal contactformulier waarin je jouw probleem of situatie kunt uitleggen. Wel willen ze dan wat persoonlijke gegevens van je zoals je e-mail adres, naam, telefoonnummer en eventuele bijlagen. Mocht je snel antwoord op een vraag willen, dan zou je ook een belletje kunnen plegen. De klantenservice van 50five is te bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 22:00. In het weekend is dit van 9:00 tot 18:00. Je hebt dus genoeg tijd om iemand te pakken te proberen te krijgen. Daarnaast is het mogelijk met een medewerker van 50five. Dit kun je doen door een berichtje achter te laten op de Facebook pagina van 50five of een berichtje te sturen via Messenger.


Evaringen met 50five en Reviews door klanten

Je hebt nu heel wat informatie over 50five, maar natuurlijk is deze niet volledig. Degenen die je het beste kunnen vertellen over hoe het er achter de schermen van 50five aan toe gaat zijn de klanten die al eerder iets bij 50five hebben gekocht. Verdiep je daarom eens in hun reviews om erachter te komen of 50five werkelijk doet wat ze eigenlijk beloven. Hun eerlijke ervaringen, onbevooroordeelde meningen en andere opmerkingen kunnen je wat meer inzicht geven ij het reilen en zeilen van 50five zodat je weet wat je kunt verwachten als je iets bij hen koopt. Natuurlijk telt iedere mening en willen we jou dus ook vragen een review achter te laten als je zelf ervaring met 50five hebt. Vertel ons en potentiële klanten van 50five of jij tevreden bent over 50five, hun producten en de diensten die ze hun klanten aanbieden. Op die manier kun jij weer andere klanten helpen in hun beslissing wel of niet klant bij 50five te worden.


 

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (85)

Wallbox Pulsar Plus lader

Ik heb anderhalf jaar geleden een Wallbox pulsar us met load balancing aangeschaft vie 50five. Vanaf vorig jaar december kreeg ik problemwn met het laden van mijn auto. De auto reageerde niet op de lader. Vervolgens kwam ik via de app in contact met Wallbox: wat een vreselijke vergissing. Bij Wallbox werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. De auto kreeg constant de schuld. Na 2x volledig doorgelicht te zijn lag het toch echt niet aan de auto. Via Wallbox kwam er een monteur en die concludeerde dat er een kabelbreuk was. Wederom geen actie van Wallbox maar wel direct van 50five. 50five gaf direct aan dat de lader omgeruild zou worden voor een nieuw type en een week later werd die geïnstalleerd. Complimenten voor deze prima service!

R

Ron Hof

20-02-2023

0

Tado verwarming aansturing

2 jaar geleden hebben we onze volledige woning laten uitrusten met Tado smart home systeem. Na 2 jaar en een week werkt de aansturing van de vloerverwarming niet meer. Na een email en telefonisch verzoek voor support / betaalde dienstverlening krijg ik alleen antwoord dat ik maar met Tado contact op moet nemen. Nog niet eens even telefonisch te woord staan en troubleshooten. Na een week heb ik een installateur gevonden die wel telefonisch wilde helpen en trouble shouten, deze heeft ook het probleem kunnen achterhalen daarmee. 50five laten je letterlijk in de kou staan (13 graden afgelopen week in onze woning).

J

Jasper

20-12-2022

0

Nest Protect

Nest protect na ca. 2 jaar defect gegaan. 50Five weigert momenteel mee te werken aan mijn garantie claim.

H

Henk

16-11-2022

0

ring deurbel

Jammer dat jullie geen webwinkel meer hebben. We hebben ooit bij jullie een ring deurbel gekocht en we waren heel erg tevreden met jullie service. Helaas moeten we nu bij een ander gaan bestellen voor onze ouders. Dank voor jullie goede service!

E

Enzo

28-05-2022

0

50Five

Een klant van mij is al bijna 2 maanden bezig om een laadpaal te krijgen via 50Five maar nog steeds niks, zou dit bedrijf dus ook niet aanraden te kiezen. Ze reageren ook niet op emails.

J

Jorge

07-03-2022

0

Alfen eve single

31december laadpaal geplaatst en nog steeds niet in werking Mail sturen of bellen krijgen we geen reactie op Triest

W

walter

21-01-2022

0

Thuis laadpaal

Na een zondagmiddag zoeken kwam ik bij 50five uit. Via selfservice Evie (leuke naam btw) vee info gevonden, mijn info opgestuurd en binnen 1,5 week wordt nu mijn laadpaal geïnstalleerd met een laadabbonement er bij voor het zogenaamde publiek laden. Wat een fijne en eerlijke begeleiding. Aanrader als je er zelf heeeeelemaal niets van weet.

E

Elsemieke

08-08-2021

0

Alfen laadpalen op ons kantoor

Keurige opname van het ‘laadpaal’ traject bij mij op het bedrijf. Installatie verliep naar wens.We hebben voor al onze leaseauto’s ook 50five laadpalen besteld en hebben nu alle elektriciteit op 1 maandelijkse factuur. Ga zo door met de service, wij worden hier blij van.

A

Angelique

31-07-2021

0

Laadpaal

Erg goed geholpen door de verkoper en een plezierige installatie en afterservice.

B

Berry T.

28-07-2021

0

Laadpaal

Snel en makkelijk een laadpaal besteld, geleverd en geplaatst. Alleen achteraf niet goed ingelicht over de mogelijkheden van de laadpaal en evt abonnement en service. En de paal hangt al 3 dagen maar kan nog steeds niet gebruikt worden en een oplossing laat op zich wachten. Zeer frustrerend.

S

S Boonstra

10-05-2021

0

Elvi EV Box

Snelle, duidelijke en zeer voordelige offerte door Job, vergeleken bij overige aanbieders. De afspraak maken verliep vlot in overleg met Renske. Binnen twee weken volgde de zorgvuldig uitgevoerde installatie. De Elvi EV Box is zeer netjes, op een goede hoogte geplaatst. Chic, hoor! We zijn er trots op. In de meterkast werden oude, lelijk ogende groepen tevens mooi weggewerkt onder een nieuw kastje. Service! Alles werd netjes achtergelaten door de drie monteurs. Erg blij met deze investering. Wij kunnen Groenopladen.nl / 50Five gerust aanraden: vlot, gunstig geprijsd, goede installatie en oplevering.

M

Marcel Perik

17-03-2021

0

Honeywell slimme radiator knoppen

50five.nl heeft slimme radiatorknoppen geïnstalleerd. Helaas raken sommige knoppen de verbinding met het systeem kwijt en gaan ineens midden in de nacht op 21 graden. Op mijn email naar de klantenservice kreeg ik als reactie twee filmpjes die uitleggen hoe ik het kan proberen op te lossen. Raar als je betaald om het te laten installeren en het niet wordt opgelost. Op mijn vraag wanneer het kan worden opgelost aangezien ik de installatie als dienst heb betaald is geen antwoord gekomen. Erg irritant dat er niet gewoon een telefoonnummer is waarop je kan bellen. Als je snel reactie wil moet alles via facebook. Daar heb ik geen zin in. Kijken of jullie op een review wel adequaat reageren. De installatie ging op zich goed. Alleen heeft de monteur zonder overleg de instelling zones van de vloerverwarming aangepast waardoor de bijkeuken ipv koel nu de warmste plek is geworden. Toch handig om dat even te vragen.

R

Reinout Engelberts

09-03-2021

0

Tado installatie en vloerwarming zoneklep

Doe geen zaken met 50five. De installateur liet ons op maandag 15 feb achter met een niet functionerende vloerverwarming. Foutje kan gebeuren maar de manier waarop het werd "opgelost" was echt niet sjiek. Ten eerste is 50five NIET bereikbaar via telefoon. Ongeveer 15x geprobeerd te bellen voordat we iemand aan de telefoon kregen. Dame van de "technische support" heeft geen idee waar ze het over heeft. Ze verwees ons eerst door naar Tado (blijkbaar moesten we het zelf oplossen), die overigens ook niet telefonish bereikbaar zijn. Verder deed ze geen enkele moeite om ons te helpen het probleem op te lossen. Na nog een flink aantal telefoontjes werd een afspraak ingepland via het planning team. De installateur zou de 18de langskomen. Het leek 50five niet te interesseren dat hun klant daarmee 3 dagen in een huis van 15 graden moest vertoeven. Installateur heeft het probleem op de 18de opgelost en gaf aan dat we de vloerverwarmingsklep er ook gewoon direct handmatig af hadden kunnen halen om toch warmte door de vloerverwarming te laten lopen. Dit hadden we uiteraard graag direct willen horen van de technische dienst en niet 3 dagen later!

M

Maaike Vogel

02-03-2021

0

Laadpaal installatie

Eind december offerte geaccepteerd voor laadpaal installaties op 11 Januari. Op 11 Januari niemand geweest en 3 keer gebeld zonder iemand aan de lijn te krijgen. Na e-mail gestuurd te hebben dat niemand was geweest, krijg je een e-mail terug dat ze het opnieuw willen inplannen een dag of 8 later. Wat een slechte service en zeker geen bedrijf dat ik zou aanraden.

R

Rreijm

12-01-2021

0

Speaker grijs

Speaker die zogenaamd op voorraad was besteld, dan hoor je meer dan een week helemaal niets. Navraag bleek deze speaker niet meer op voorraad. Doe dan maar dezelfde in een andere kleur zeg ik, maar dat kan blijkbaar niet. Voorraadbeheer is heel slecht en de service om fouten in hun eigen 50five systeem te wijzigen nog slechter. Hier ga ik nooit meer iets bestellen.

F

Frans

14-12-2020

0

Netatmo weerstation

Na een halfjaar geleden een Netatmo weerstation gekocht te hebben, deed de barometer het niet meer. Een korte reset leek niet te werken. Hierop een mail gestuurd, ik had echter het bestelnummer niet meer. Vanochtend hebben zij gebeld en de rekening opnieuw gestuurd, zodat ik het nummer weer heb. Tevens hebben zij het probleem opgelost. Topservice !

H

Hans Glaudemans

14-12-2020

0

Honeywell

Onze ervaring sluit helaas aan bij andere feedback die hier al eerder is gegeven. Tot en met de installatie van het Honeywell systeem ging het best oké. Helaas werkt de zoneregeling niet waardoor de begaande grond géén verwarming heeft. En dat is heel vervelend met deze temperatuur. Dit is een week geleden per mail aangegeven. Inmiddels zijn er verschillende mailtjes en WhatsApp berichten gestuurd. Er is geen telefoonnummer voorhanden. Helaas komt er geen contact tot stand om het probleem op te lossen. Heb 1 mailtje terug gehad met vooral vragen waarop gelijk gereageerd is. En vervolgens alweer dagen niets… Er kan altijd iets niet goed gaan en dat is niet erg. Hoe dit bedrijf daar vervolgens mee omgaat of juist niet mee omgaat is onbeschoft. Dit bedrijf laat je letterlijk en figuurlijk in de kou staan.

M

Matt

10-12-2020

0

Laadpaal

Verkopen zijn ze goed in maar daarna moet je het maar uitzoeken. Niet bereikbaar telefonisch, mails worden nauwelijks beantwoord. Ik zou dit bedrijf nooit aanraden. Spijt!

A

Alex Smit

13-11-2020

0

cv adaptor (ordernummer 000151485)

BETAALDE BESTELLING IS NIET GELEVERD!. (ordernummer 000151485) Eind augustus 2020 een cv adaptor besteld en betaald. Deze heb ik nooit ontvangen, ondanks uitgebreide e-mail wisseling hierover. Iedere e-mail wordt automatisch beantwoord in de vorm van "Wij hebben je bericht het ticketnummer (189070) gegeven.", maar niet meer dan dat, geen echt antwoord dus. Het telefoonnummer 50five.nl, zoals vermeld op Kieskeurig.nl, wordt niet beantwoord.

H

Hans van de Poel

15-10-2020

0

SpeedComfort Basic duo set (A+2xB)

Wij hebben bij 50five een SpeedComfort Basic duo set (A+2xB) gekocht. Kleine ventilators voor onder de verwarming, die zorgen dat de warmte beter verdeeld wordt en je dus minder gas hoeft te gebruiken om je kamer te verwarmen. Een mooi duurzaam product, en uiteindelijk nog kostenbesparend ook (als het goed is, aangezien onze verwarming nu nog uit staat kunnen we het product nog niet testen). Wij waren echter heel verbaasd toen we het pakketje ophaalden en het een mega pakket bleek. Een mega doos vol met plastic luchtzakken om de drie kleine doosjes die erin zaten op hun plek te houden. Een doos die toch zeker 10 keer te groot is met mega veel single-use plastic. Je zou verwachten dat een shop die inzet op smartadvice, comfort en energiebesparing toch ervoor zorgt dat je zelf ook hun steentje bijdragen aan het besparen van onnodige grondstoffen en uitstoot. Als dit pakket representatief is dan rijden er dus 10x zoveel busjes rond om alle pakketjes met lucht van 50five te bezorgen, zet iedereen de plastic container nog eens extra buiten en moeten de SpeedComfort Basic duo set (A+2xB) een winter voor niets draaien om te compenseren voor het ondermaatse pakketbeleid van 50five.

R

Rob

04-09-2020

0