Weight Watchers

5.7

Bestellen

5.1

Service

4.4

Prijs

5.3

Levering

49.4%

Zou hier weer kopen

Weight Watchers

Ben je ook benieuwd wat andere mensen van Weight Watchers vinden? Op deze pagina lees je meer over de ervaringen van andere mensen die van de diensten van dit bedrijf gebruik maakten. Door de ervaringen van andere gebruikers van Weight Watchters te lezen kunt u beter bepalen of u ook een product van dit bedrijf al wilt nemen.


Wat is Weight Watchers?

Weight Watchers is één van de bekendste organisaties die mensen helpt bij het afvallen. Het bedrijf is meer dan 40 jaar geleden actief geworden: het werd in 1963 opgericht door de Amerikaan Jean Nidetch.


Het belangrijkste kenmerk van afvallen met Weight Watchers is dat je dit in groepsverband doet. De groepsbijeenkomsten zijn kenmerkend voor Weight Watchers. Sommige mensen vinden dit ideaal, maar als je geen behoefte hebt om je dieetervaringen te delen is Weight Watchers misschien niet echt jouw ding, hoewel er tegenwoordig ook een programma zonder groepsbijeenkomsten wordt aangeboden.


Weight Watchers is echter wel dusdanig populair wereldwijd, dat het sinds 2000 een beursgenoteerd bedrijf is met een jaarlijkse miljoenenomzet.


Is afvallen met Weight Watchers gezond?
Naar eigen zeggen heeft het bedrijf maar één doel: zorgen dat meer mensen gezond af kunnen vallen. Gezond afvallen is nodig omdat er steeds meer recepten en dieten op de markt komen die in het beste geval geen effect sorteren en in ergere gevallen zelfs schadelijk zijn.

Gezond afvallen is de filosofie van Weight Watchers. Weight Watchers’ filosofie met betrekking tot gezond afvallen is bedacht door de New Yorkse Jean Nidetch. Zij ontdekte dat ze veel beter af kon vallen als ze gezond bleef eten en met haar vriendinnen over haar dieet praatte.

Inmiddels heeft het bedrijf naar eigen zeggen miljoenen mensen geholpen met gezond afvallen. Het doel van Weight Watchers is dat het veranderen van normale patronen in combinatie met gezond eten een hele goede invloed op je gewicht kan hebben.


Welke diensten en producten biedt Weight Watchers Nederland aan?

Dit bedrijf biedt producten en diensten aan die helpen om af te vallen. Eten en drinken spelen natuurlijk een belangrijke rol bij afvallen. Daarom heeft het bedrijf een uitgebreide pagina met Voeding & Recepten. Op de pagina Voeding & Recepten vindt men gezonde recepten die helpen bij gezond afvallen.

Naast gezond eten is beweging natuurlijk ook erg belangrijk bij gezond afvallen. Veel mensen bewegen op de verkeerde manier. Door op de juiste manier te bewegen kan iedereen meer afvallen met minder moeite. Daarom heeft het bedrijf een speciale afdeling Gezond & Fit. Binnen het onderdeel Gezond & Fit vindt u informatie over gezond bewegen, gezond sporten in combinatie met gezond afvallen. Voor ieder onderdeel biedt Weight Watchers ook speciale cursussen bij u in de buurt aan.

Op de website van Weight Watchers zijn ook succesverhalen van andere mensen te vinden. Succesverhalen afvallen zijn verhalen van mensen die eerder een cursus van Weight Watchers hebben gevolgd en daar goede ervaringen mee hebben opgedaan.

Naast het aanbieden van cursussen bij jou in de buurt biedt Weight Watchers ook zogenaamde afvalboeken aan. Afvalboeken zijn boeken waarin uitgelegd wordt hoe je gezond afvallen kunt.


Het internet speelt ook bij Weight Watchers een belangrijke rol

Zoals veel dieetmethodes en hun “goeroes” heeft ook Weight Watchers de weg naar het internet gevonden. Werd er vroeger gefocust op het verkopen van de dieetproducten in speciale winkels, tegenwoordig verloopt veel van de contacten met deelnemers via het internet. Je kunt je dan ook online aanmelden  als je wilt gaan deelnemen aan het programma van Weight Watchers. Je kunt tegenwoordig kiezen uit een online programma en een combinatie van online ondersteuning en groepsbijeenkomsten, omdat sommige deelnemers juist veel steun hebben aan het onderling uitwisselen van ervaringen. 


Weight Watchers hield stand in de wirwar van dieetbedenkers

Het feit dat Weight Watchers al zo lang bestaat verraadt dat het een heleboel fans heeft. Er zijn in de afgelopen decennia vele diëten en bijbehorende goeroes die hun uitvinding vol vuur promootten gekomen en weer verdwenen. Veel diëten bleken bij nader inzien erg ongezond te zijn, er werden zelfs dieetmethodes gepresenteerd die ronduit gevaarlijk bleken te zijn voor de gezondheid omdat essentiële voedingsstoffen ontbraken of omdat er middelen werden geslikt die ervoor zorgden dat de gebruikers veel te snel afvielen. Dit kon leiden tot hartproblemen en andere gezondheidsklachten. Maar Weight Watchers heeft alle stormen doorstaan. De methode die aan de deelnemers werd aangeboden werd niet gewijzigd, af en toe werd er natuurlijk wel geüpdatet omdat er nieuwe voedingsmiddelen op de markt kwamen, maar de essentie van het dieetprogramma bleef zoals het was.


De persoonlijke ervaringen van Gerda

Op het internet houdt Weight Watchers fan Gerda een blog bij over haar ervaringen met Weight Watchers. Ze vertelt dat ze al eerder allerlei diëten probeerde zonder blijvend resultaat. Met één daarvan viel ze weliswaar 25 kilo af maar omdat het een dieet was met heel weinig voedingsstoffen, had ze het gevoel roofbouw op haar eigen lichaam te plegen. Geen goede ervaring dus. Via een vriendin werd Gerda attent gemaakt op Weight Watchers. De vriendin had goede ervaringen en had uiteindelijk haar streefgewicht behaald.


Een realistische manier van afvallen

Gerda geeft in haar blog aan dat ze al snel erg tevreden was over de aanpak van Weight Watchers. Het wekelijkse weegmoment was wel even “een dingetje” want om nu ten overstaan van de groep op de weegschaal plaats te nemen daarvoor moest ze wel even wat wegslikken. Maar de sfeer in de groep wekte al snel vertrouwen en de coach die de groep begeleidde was van het gezellige soort. Tijdens de bijeenkomsten werd het wekmenu voor de komende week besproken, je kunt dan vragen stellen en, en dat wordt door veel deelnemers aan Weight Watchers als zeer positief ervaren, ervaringen uitwisselen met je lotgenoten in de groep.


Wat is de puntenlijst of het points systeem van Weight Watchers?

Gerda, en ook de andere deelnemers in haar groep, is erg te spreken over het points systeem van Weight Watchers. Er wordt gewerkt met een boodschappenlijst van een aantal supermarkten. Achter de diverse producten staat een groen bakje of een wit bakje. Producten met een groen bakje zijn gezond en bevatten weinig ongezonde vetten en suikers. Voordat je start met jet dieet wordt in overleg met de coach bepaald hoeveel points je per dag mag eten. Dit hangt onder andere af van je gewicht, je lengte, je geslacht en je leeftijd. Omdat het de bedoeling is om iedere dag binnen het maximum aantal punten te blijven, “wil je het dan ook wel laten om producten die een hele hoge pointwaarde hebben te nuttigen. Want je doel is om je dagtotaal te consumeren en je streefgewicht te behalen.”, aldus Gerda in haar blog. Ongezonde producten met een wit bakje in de boodschappenlijst hebben uiteraard een hoge points waarde, gezonde keuzes zoals groente en veel fruitsoorten hebben een score van 0 en mag je dus in principe onbeperkt eten.


De eerste mijlpaal is 10% gewichtsverlies

De eerste mijlpaal die je moet zien te halen is 10% van je gewicht te verliezen. Als je dat hebt bereikt krijg je de felbegeerde Weight Watchers sleutelhanger. Maar dan ben je er nog niet, want voor veel deelnemers geldt dat ze meer dan 10% moeten afvallen om op hun uiteindelijke streefgewicht uit te komen. Als je dat uiteindelijk hebt bereikt krijg je de ultieme beloning, namelijk het “Life Time Membership”. Je mag dan gratis naar de cursusbijeenkomsten. Het Life Time Membership verdient je wanneer je maximaal 2 kilo onder of boven je streefgewicht bent beland. Dit moet je natuurlijk wel volhouden, het is niet de bedoeling om na het bereiken van deze mijlpaal weer gezellig te gaan bij eten zodat je uiteindelijk toch weer een ongezond overgewicht ontwikkelt.


Geen dieet maar een levensstijl

Gerda betoogt in haar blog dat Weight Watchers in principe geen dieet is. Het is een “manier van leven”. Je verandert immers niet alleen je eetpatroon, maar je hele levensstijl. Deelname aan Weight Watchers wordt om die reden ook door veel artsen aanbevolen. Enthousiast Weight Watchers deelnemer Gerda spoort dan ook iedereen met overgewicht aan om vooral Weight Watchers te proberen. “Zet je schroom overboord, wees lief voor jezelf en pak die kans om gezonder te gaan leven”, schrijft ze in haar blog.


Ervaringen met het online programma van Weight Watchers

Zoals eerder aangegeven gaat ook Weight Watchers met zijn tijd mee. Je kunt nu ook online het programma volgen en het is niet meer per se noodzakelijk om de bijeenkomsten bij te wonen. Dit is ideaal voor mensen die een druk leven leiden en die het dus aan de tijd ontbreekt om iedere week naar een bijeenkomst te gaan. Ook is er een groep mensen die het gewoon onprettig vindt om in een groep met zijn of haar overgewicht te worden geconfronteerd en de strijd tegen de kilo’s liever in zijn eentje aangaat. Dat kan met het online programma. Ook dan krijg je ondersteuning van een coach. Je moet in de app op je smartphone of tablet bijhouden wat je eet, of je doet dit via de website waar je een persoonlijke pagina krijgt die je met je inlog gegevens kunt bereiken. De meeste ervaringen met het online programma zijn positief. Er gaat wel eens wat mis met de app die vastloopt of een deelnemer die niet op de website kan inloggen, maar over het algemeen vinden de deelnemers het online programma van Weight Watchers een prima manier om aan hun overgewicht te werken.


Het internet staat vol met ervaringen van Weight Watchers deelnemers

Als je overweegt om te gaan afvallen met behulp van het Weight Watchers programma dan kun je op het internet heel veel ervaringen vinden. Behalve de in dit artikel geciteerde Gerda zijn er veel deelnemers die online hun ervaringen delen met deze dieetmethode. Voordat je besluit om eventueel te gaan deelnemen kun je deze reviews en blogs lezen om te bepalen of het Weight Watchers programma iets voor jou is. Je kunt het natuurlijk ook eerst een paar maanden proberen. Aan het online programma kun je voor een maand deelnemen of voor 3 maanden. Mocht het niet bevallen dan kun je natuurlijk altijd weer stoppen. Al is het natuurlijk wel zo, zoals bij ieder dieet, dat je niet mag verwachten dat je binnen een paar weken een groot resultaat ziet. Verantwoord afvallen duurt nu eenmaal wat langer dan een crashdieet volgen waarmee je in sneltreinvaart afvalt maar waarbij de kilo’s er net zo hard weer aan vliegen op het moment dat je stopt met dat dieet.


Onderzoek toont aan dat Weight Watchers effectiever is dan zelfstandig afvallen

Uit een onderzoek dat in 2013 werd gepubliceerd blijkt dat het efficiënter is om aan Weight Watchers deel te nemen dan in je eentje een poging te doen om af te vallen. Tijden het European Congress of Obesity dat in mei 2013 in Liverpool werd gehouden werden de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van onder andere Weight Watchers gepresenteerd. Het onderzoek werd uitgevoerd oor het Baylor College in de VS. Zij vergeleken de resultaten van mensen die met het Weight Watchers programma afvieren en mensen die op eigen gelegenheid een dieet volgden. De resultaten werden na 3 en 6 maanden afvallen gemeten. Uit dit onderzoek bleek dat deelnemers aan Weight Watchers soms wel tot vijf keer meer gewicht hadden verloren. Uit het onderzoek bleek dat deelnemers aan Weight Watchers een acht keer zo grote kans hebben om minimaal 5% van hun gewicht te verliezen in een periode van 6 maanden dan “doe het zelvers”. Na zes maanden waren zij namelijk ruim 4 kilo afgevallen, tegen maar amper 0,6 kilo bij de mensen die op eigen gelegenheid een dieet volgden. Dit maakt duidelijk dat deelname aan Weight Watchers wel degelijk effect kan hebben.


Wat kun je doen als je klachten hebt over Weight Watchers? Hoe maak je contact?

Heb je klachten met dit bedrijf? Dan kun je uiteraard een klacht indienen. Telefonisch kan dit via een 0900-nummer. Wil je liever niet bellen, dan zijn er diverse verschillende e-mailadressen beschikbaar waarop je jouw klacht kenbaar kunt maken. Al deze e-mailadressen hebben betrekking op een specifiek onderdeel van het bedrijf. Ook is er een algemeen mailadres beschikbaar.Heb jij ervaring met Weight Watchers?
Heb jij zelf al ervaring met dit bedrijf? Heb jij ooit een cursus van die bedrijf gevolgd, of heb jij ooit een zogenaamd afvalboek gekocht? Deel hier jouw ervaringen! Zo kunnen andere mensen beter inschatten of dit bedrijf ervoor gaat zorgen dat hun afvalpoging een succes wordt!


Snel afvallen maar wel verantwoord? Kan dat ook echt met Weight Watchers? Lees ervaringen en zie of je echt makkelijk, snel en goed kunt afvallen met dit (succes)concept

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (85)

Onbegrijpelijk dat weight watchers kan blijven voortbestaan als ik alle ervaringen en reviews lees. Betaald voor een maand maar heb na 2 weken geen toegang meer tot account. Communicatie verloopt moeizaam/ slecht. Het is oplichterij/ diefstal.

A

Angelique

08-09-2023

0

Abonnement

Voor mij is totaal geen coulance. Zit al een hele tijd met medische klachten waarbij mijn abonnement doorgelopen is zonder dat ik er erg in had. Ik heb gevraagd voor coulance voor mijn situatie maar krijg helemaal geen begrip en mijn geld ben ik kwijt.

G

Gerjanda Lei-Faasse

18-04-2023

0

Weight watchers

Lees veel klachten over de klantenservice. Dat klopt, daarom is deze vernieuwd eind vorig jaar, waardoor er verbetering is ontstaan. Het programma is goed opgezet. Het is geen dieet club. Je mag alles eten en drinken en je kiest er soms voor om iets niet te nemen. In de puntentelling zit iedere week ruimte voor een verjaardag, een feestje of een restaurant bezoek. Afvallen gaat rustig maar gestaag. De motivatie van de coach is geweldig. Jammer dat de begeleiding gaat stoppen. Naast de stok achter de deur, is het er ook altijd gezellig. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over dit concept en ga er voorlopig nog mee door tot m'n streefgewicht bereikt is. Gemiddeld, zonder veel moeite en honger gevoel, per maand 2 kilo kwijt geraakt. Voor mij is het een aanrader.

Y

Yvonne

22-03-2023

0

Weight Watchers

Tijdens mijn lidmaatschap ben ik langdurig ziek geworden. Niet wetende dat mijn lidmaatschap maandenlang doorliep. Ik heb gevraagd om coulance n.a.v. mijn situatie. Ik werd gehoord door de klanten service en financieel beheer. Ze hadden begrip en binnen 2 weken kreeg ik het geld terug gestort. Er zitten mensenmensen achter de balie. Superfijn!! .

E

EllyK

01-02-2023

0

Waterfles

Ik heb 3 maanden geleden de Weight Watchers waterfles gekocht. Heel blij mee. Na 2 weken zat er schimmel in de fles. Mail gestuurd naar Customer Service. Lange tijd geen reactie gekregen, na nog 5 mails die ik erachteraan had gestuurd ontving ik de reactie dat ze mijn bericht hadden ontvangen. Eerst moest ik mijn gegevens invullen, erna bleek het dat ze gingen kijken wat ze konden doen. I.p. geen onaardige mails maar duurt dus allemaal al 3 maanden. Na veel mails (van mijn kant) en dus 3 maanden later nog steeds niks geregeld door hen. De waterfles ben ik erg blij mee maar de service is helaas erg slecht.

M

Marloes

16-11-2022

0

Abonnement

Op 14 augustus ingeschreven maar dit is niet mijn ding na lezen. 15 augustus aanmelding geannuleerd. Binnen 30 dagen zou ik mijn geld terug krijgen. Het is nu november en nog steeds geen geld terug. 7 mailtjes aan gewijd. Meerdere keren gebeld maar na 45 minuten nog steeds in de wacht dus maar opgehangen. Er wordt nu zelfs niet meer op mijn mail gereageerd. Zo in en in triest en zwaar teleurgesteld in deze organisatie. ☹️☹️

K

Karin

02-11-2022

0

'contract'

ik heb gekozen voor een 6 maanden 'contract', maar het is totaal niet duidelijk wat ik nu kan gaan doen en hoe dit in de app te vermelden. Daarom probeer ik nu al een aantal keren te bellen, maar dat is een regelrechte drama. ze zijn altijd druk en hebben geen tijd om de telefoon te beantwoorden (dat zal wel) dus kun je vragen om een terugbelverzoek of je spreekt de voicemail in. De eerste keer gekozen voor een terugbelverzoek, geen reactie. Daarna inmiddels 3x de voicemail ingesproken, maar ook daar wordt niet op gerageerd. ik dacht nog, misschien bel ik te laat, dus vanochtend op tijd geprobeerd, 8.15 uur, krijg ik de voicemail dat ze nog gesloten zijn en dat ze pas om 8.00 uur beginnen. Ik snap er niets meer van, wat een waardeloos bedrijf. Nu ik de andere reviews heb gelezen, zie ik al op tegen het opzeggen, want dat zal dan ook wel een drama worden.

T

T. Huizenga

11-10-2022

0

B

Blokland van Rob

10-10-2022

0

Gebruik gemaakt van herroepingsrecht maar blijven dreigen met incasso’s

Abo aangeschaft, maar had binnen een dag al sterke bedenkingen bij de punten die aan diverse voedingsmiddelen worden gegeven. Gebruik gemaakt van herroepingsrecht. Bevestiging van gekregen. Week later krijg ik een mail dat ik al diverse betalingsherinneringen heb gehad en dreigement incassobureau. Had nog geen 1 herinnering gehad en bovendien betaal ik niks voor iets wat ik heb afgezegd. Mail gestuurd met bewijs van opzegging. Maand later krijg ik een mail van een dubieus incassobureau. Ww gebeld, zeggen dat ze mij geld hebben overgemaakt, wat niet zo is. Teamleider gesproken, heb gezegd dat als dit niet binnen een week is opgelost dat ik aangifte ga doen van oplichting, melding ga maken bij centraal meldpunt Nederland, en social media en zo nodig gewone media ga opzoeken. Kutservice bij een kutbedrijf

M

Moniek Grimme

16-09-2022

0

Ww abonnement

Opzeggen is onmogelijk. Op emails wordt niet gereageerd.

M

Michael

10-09-2022

0

ww online

Je kan voor al je gezinsleden aanmelding echt binnen 2 minuten. Echter als het om opzeggen gaat is het ineens erg moeilijk. Dan moeten alle gezinsleden allemaal apart gaan opbellen in het kader van gegevensbescherming.

A

Andre Mulder

28-07-2022

0

Weight Watchers programma

Ik wou opzeggen, dacht dat ik binnen de opzegtermijn zag. Weight Watchers benoemd binnen 3 werkdagen te reageren. Intussen had ik mijn incasso dus niet betaald omdat ik dus wou opzeggen. Na 5 keer gemaild te hebben eindelijk reactie dat de rekening naar een incassobureau is en ik niet op tijd opgezegd heb. Als ze binnen hun beloofde 3 dagen reageerde in plaats van net genoeg weken om het naar een incassobureau te sturen had ik gewoon netjes betaalf en geen incasso kosten. Echt een kut bedrijf en geldklopperij dus.

L

Lotte

13-07-2022

0

abonnement

Ga NOOIT een abonnement aan bij WW. Mails raken foetsie, of je gebruikt het verkeerde mailadres.....ook van WW, maar niet het WW adres welke zij willen zien. Al met al, kun je blijven betalen, dat is de eindconclusie. SCHAN-DAL-LIG!!! Waar is jullie service van een paar jaar geleden?

A

Adrie

25-04-2022

0

Weightwatchers

Wat een slechte website. Onoverzichtelijk. Ik probeer wanhopig klant te worden, maar ik kan mijn lengte niet invoeren. Ik kan toch niet de enige zijn die hier tegenaan loopt?

P

Pip

18-04-2022

1

Oplichters!

Ze bieden hun diensten aan met kortingsperiode. Je ziet het later pas dat je eigenlijk aan een contract vast zit. Via de app volledig bedrag betaald en later hebben ze nog maanden afgeschreven. Ik heb het bedrag teruggeboekt. Incasso binnen twee weken op mijn dak. Ze zeggen dat ze e-mails versturen ik nooit iets ontvangen dan alleen reclame. Daarbij een bestelling gedaan bij hun en eten met schimmel ontvangen, hierover ook gemaild nooit antwoord gekregen.

S

Soe

11-04-2022

0

abonnement

Ben nu al weken aan het mailen om een restitutie bedrag glterug te krijgen dat me per mail is toegezegd Ik krijg geen antwoord op mijn mails en geld wordt niet gestort ondanks dat dit per mail toegezegd is.

B

Barbara

08-04-2022

0

Een jaarabonnement ww

Afsluiten gaat prima en snel!!! Opzeggen? Mails zijn "kwijt" Facturen? 4 maanden ben ik al aan het wachten op 1 factuur!!! Dit is geen corona drukte meer, dit is gewoon geen interesse hebben in mensen die niet meer willen betalen!

Y

Yvette Van den Essen

24-02-2022

0

3 maanden Weight Watchers

Voor mij werkte dit programma totaal niet. Om te proberen heb ik voor 3 maanden abonnement gekozen. Maar wat blijkt je moet na die 3 maanden alsnog opzeggen. Dat is totaal niet transparant, dus ze blijven maar afschrijven totdat je erachter komt dat zij wachten totdat jij opzegt, ondanks keuze 3 maanden.Waardeloos en heel slecht! Klacht ingediend ben benieuwd of ik mijn afgepakt geld terug krijg.

I

Ingrid

17-01-2022

0

Weight watcher abonnement

LET OP MET OPZEGGEN! Ik kon via mijn abonnementen in Apple het abonnement stop zetten, er staat zelf ook abonnement is verlopen. Wat blijft dat het abonnement dus ALSNOG door loopt! Uiteindelijk een boze mail verstuurd met screenshots, en nog met de verschrikkelijke service moet ik betalen.

K

Kim

31-10-2021

0

Abonnement

Ga nooit een abonnement aan bij WW. Een abonnement voor 8 maand betaald, keurig betaald, toch een brief van incassobureu ontvangen. Dat ik 2x niet had betaald. Uiteraard wel betaald maar er staat niet het juiste nummer bij. Wordt van het kastje naar de muur gestuurd, ze willen/kunnen het niet nakijken. Waardeloze klantenservice. Het lijkt wel of ze er lol aanhebben! Oplichters zijn het!

R

R.

17-10-2021

1