Sophia-Vereeniging

Alle reviews

Sophia-Vereeniging

100% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (9)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Donatie

  Oplichtersbende die jongemensen laat teken op straat. Dan zitten ze aan een maandelijkse donatie vast terwijl ze denken dat het eenmalig is.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Prachtig goed doel

  Een prachtig doel met mensen met een hart voor de wereld, mens en dier incluis

  Wij geven hier graag aan en vrienden van ons ook.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  met Kerst een beetje extra

  Mooi doel, ik ben donateur en geef met Kerst altijd een beetje extra

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ik ben donateur geworden

  ik vind het heel mooi wat de sophia vereeniging doet voor de dieren
  de dieren zijn vaak de dupe van ons mensen. goed dat er ook mensen zijn die wat terug willen doen
  al is het maar een beetje

  daarom ben ik donateur geworden.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  SOPHIA VERENIGING IS HARSTIKKE GOED

  IK VIND HET BELANGRIJK DAT ER MEER AANDACHT KOMT VOOR DE SOPHIA VERENIGING WANT ZE DOEN ECHT HELE GOEDE DINGEN VOOR HUISDIEREN!!!

  ZOALS GRATIS SPREEKUREN EN DAT ZE KINDEREN LEREN HOE JE MET DIEREN MOET OMGAAN

  WANT DAT GAAT DUS HEEL VAAK FOUT EN DAT IS DAN HARSTIKKE ZIELIG!!

  DUS STEUN DE SOPHIA VERENIGING EN ZEG HET TEGEN IEDEREEN!!!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Sticker op de voordeur voor nood

  Prachtig plan, die noodsticker op de voordeur. Dan weet ik dat onze lieve Samson en Gert ook worden gered, mocht er iets gebeuren (hopelijk niet)

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Supergoed initiatief!!!

  Supergoed initiatief!!!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Superclub

  Blij dat er altijd toch zoveel mensen zijn die zich wel inzetten voor het leed van dieren. Ga zo door!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Goed initiatief

  Ik heb een bedrag overgemaakt omdat ik het een supergoed initiatief vind. Ik vind dat iedereen eigenlijk een bijdrage zou moeten doen aan dierenleed en ik vind het ook super dat je een vraag kan stellen aan dierenartsen op de site.

Anderen bekeken ook

Oxfam Novib
1 reviews

Tegen al het onrecht en al het leed in de wereld zijn meerdere organisaties actief, en helaas blijven dergelijke goede doelen nog altijd hard nodig...

Disposables.bio
0 reviews

In de huidige tijd wordt men zich gelukkig steeds meer bewust van het feit dat we goed moeten zorgen voor de omgeving waarin wij leven. Het gebruik...

Hartloterij
0 reviews

Wil je een auto of camper winnen en op hetzelfde moment een goed doel steunen? Dan is het misschien wel een idee om eens mee te spelen met de trekk...

Matchis NL (non-profit, goede doelen)
0 reviews

Draag jij graag bij aan een stichting welke goed werk verricht? Wellicht is Matchis dan interessant voor jou. Bekijk via NederlandReview welke erva...

Sophia-Vereeniging

Sophia-Vereeniging: Ervaringen
Niets zo schattig als een huppelende kitten of een wiebelende puppy. Huisdieren zijn in veel huishoudens een onmisbaar onderdeel, een deel van het gezin. Maar ze zijn ook erg van mensen afhankelijk. Helaas zijn eenzaamheid, verkeerde voeding, te weinig lichaamsbeweging en een gebrek aan aandacht voor veel huisdieren aan de orde van de dag. En in vakantietijd is dat vaak nog erger: het gezin gaat op reis, maar wat doen we met de hond? Ongewenste huisdieren belanden om tal van redenen in het asiel of op straat, worden mishandeld of op andere manieren slecht behandeld. De Sophia-Vereeniging komt tegen al dit dierenleed in actie. Wat doet deze vereniging precies en in hoeverre heeft dat het gewenste effect?

Over de Sophia-Vereeniging
De Sophia-Vereeniging richt zich op het bestrijden van (huis)dierenleed. Daarbij komen ze op voor groot en klein: vissen, vogels, konijnen, cavia’s, honden, katten en paarden. Maar ook voor de dieren die niet geschikt zijn als huisdier. Dat doen ze op meerdere manieren, maar vooral door middel van voorlichting en de politieke lobby. Daarbij richten ze zich op de zogenaamde Vijf O’s: Onwetendheid, Onnadenkendheid, Onvermogen, Onverschilligheid en Onwil. Door deze O’s weg te nemen, hopen ze het lot van veel dieren te verbeteren. Dat kost natuurlijk geld en dus zijn er donaties nodig. Lid worden van de Sophia-Vereeniging kan voor verschillende bedragen naar keuze, per maand of per jaar te betalen. Het kan al vanaf 50 cent per week. Om donateurs te stimuleren zijn er verschillende welkomstgeschenken, zoals het handboek Sophia DierenEHBO. Daarnaast krijgen leden drie keer per jaar het blad Dierenhulp.

Diensten van de Sophia-Vereeniging
De Sophia-Vereeniging geeft voorlichting over de aanschaf en natuurlijke behoeften van huisdieren; veel baasjes hebben helemaal niet door dat hun gedrag niet goed is voor hun geliefde beestjes, vaak is het geen opzet maar enkel Onwetendheid. Al sinds 1929 verzorgt de vereniging de cursus Sophia DierenEHBO, met zowel een praktijk- als een theoriedeel. Om eventuele problemen bij het begin aan te pakken, leert De Sophia-Vereeniging aan kinderen hoe ze veilig en respectvol met honden moeten omgaan, bijvoorbeeld bij het Sophia SnuffelCollege: met een hond in de klas kunnen kinderen de dierentaal leren begrijpen. Ook verzorgt De Sophia-Vereeniging Sophia DierenSpreekuren, met gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van verschillende huisdieren. Soms zijn de initiatieven klein maar zeer belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de Sophia NoodSticker voor op de voordeur van een huis met huisdieren, opdat hulpdiensten direct weten dat er meer te redden valt dan alleen de menselijke bewoners van het huis. Tot slot richt De Sophia-Vereeniging zich op beschermende wetgeving wat betreft handel en fokkerij in huisdieren. Ook zijn er online petities te vinden om wetgeving af te dwingen, zoals een petitie voor het verlagen van dierenartskosten (om zo te vermijden dat dieren wegens de hoge kosten te laat of niet hun medische hulp ontvangen).


Klachten over de Sophia-Vereeniging
Benieuwd wat er precies met het gedoneerde geld gebeurt? De Sophia-Vereeniging informeert door middel van een nieuwsbrief en is te volgen via de sociale media Facebook, YouTube, Twitter, RSS feeds, LinkedIn en Instagram. Daarnaast zijn ze telefonisch en per email bereikbaar en houden ze kantoor in het centrum van Amsterdam.

Wil je contact opnemen omdat er een dier in nood is? Dan kun je beter direct 144 bellen of terecht bij het Landelijke Alarmnummer Dierenambulances & Dierenhulpdiensten: 0900-0245.

Wat zijn jouw ervaringen met De Sophia-Vereeniging? Heb je ze in actie mogen zien, of zie je ze juist niet genoeg in actie? Laat je mening achter bij NederlandReview! 

Stichting te proventie van dierenleed. Heeft u ervaringen door middel van geven? Of wilt u een succesverhaal achterlaten? Lees ze bij NederlandReview.

}