NHA

6.1

Bestellen

4.5

Service

4.7

Prijs

5.7

Levering

60%

Zou hier weer kopen

NHA

Bent u op zoek naar een opleidingsinstituut voor het volgen van een thuiscursus? Lees dan eerst hier de beoordelingen over NHA. Zo kunt u zich een goed beeld vormen van dit particuliere opleidingsinstituut dat een groot scala aan opleidingen aanbiedt, zowel voor hobby als op HBO-bachelor niveau. Het volgen van een cursus of een opleiding kan u helpen bij het vinden van werk of als u hogerop wilt komen in uw huidige functie of een geheel andere richting op wilt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om via een opleidingsinstituut voor thuisonderwijs een opleiding te volgen en daarom kiezen veel mensen voor deze mogelijkheid. Een thuiscursus is ook vaak goed te combineren met een baan of een gezin. U kunt immers studeren wanneer u wilt


Over NHA

De Nationale Handels Academie (NHA) werd in 1930 opgericht door een onderwijzer uit het Limburgse Panningen. Hij was van mening dat onderwijs voor iedereen toegankelijk moest zijn en daarnaast ook betaalbaar. In de loop der jaren groeide de NHA uit tot één van de bekendste opleidingsinstituten voor afstandsonderwijs in Nederland. Er worden opleidingen aangeboden op HBO bachelor niveau en MBO niveau. Daarnaast kunt u via de NHA een breed scala aan cursussen volgen om uw kennis over uw hobby te verkrijgen of te verdiepen. Welke opleiding u gaat volgen hangt natuurlijk af van het doel dat u nastreeft. Als u een betere baan wilt krijgen dan kiest u voor een opleiding waarmee u uw kennis op uw vakgebied vergroot. Als u een andere richting op wilt met uw maatschappelijke loopbaan dan kunt u naast uw werk een opleiding volgen om zodra u deze heeft afgerond de door u gewenste carrièreswitch te maken. 


Thuis studeren vraagt om discipline

Als u ervoor kiest om via thuisstudie een opleiding te gaan volgen dan vraagt dat om meer discipline dan wanneer u klassikaal onderwijs volgt. Als u naar school gaat, dan is dat immers de stok achter de deur. U moet uw lesstof tijdig bestuderen, opdrachten inleveren en u voorbereiden op het examen. Als u thuis studeert is die noodzaak er een stuk minder. Als u een paar weken geen huiswerk inlevert, zult u geen commentaar krijgen van uw docent. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om wel of niet te studeren. Dit maakt deze manier van studeren niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat u voor uzelf een vast moment van studeren plant en zich daar zo veel mogelijk aan houdt. Een studie vergt een aantal uren per week studietijd, meestal wordt dit bij de opleiding vermeld. Houd hier dan ook rekening mee als u uw planning maakt. Het is heel zonde als u aan een opleiding begint en al na een paar maanden afhaakt omdat u de tijd niet kunt vinden om te studeren. Ondanks dat de NHA ernaar streeft om betaalbare opleidingen en cursussen aan te bieden is studeren natuurlijk niet gratis. En het is heel jammer om een opleiding van enkele honderden euro’s niet af te maken. 
Erkende opleidingen

Voor alle opleidingen waarvoor dat mogelijk is kunt u bij de NHA een erkend diploma behalen. Het instituut is door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen erkend als betrouwbaar opleidingsinstituut. De diploma’s die u behaalt via de NHA zijn dan ook officieel erkend. Als u later een vervolgopleiding gaat doen kunt u deze inbrengen als vrijstelling of als bewijs dat u de opleiding daadwerkelijk met succes heeft afgerond. Een vermelding van een officieel erkend diploma op uw CV is altijd een waardevolle aanvulling en zal uw kansen op et vinden van een baan zeker vergroten.


Klachten

Natuurlijk kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over de NHA. Het kan zijn dat een opleiding of cursus niet aan uw verwachtingen voldoet. Het kan ook zijn dat u het idee heeft dat de opleiding niet goed aansluit bij het examen. Daarnaast kunt u een klacht hebben over de begeleiding door uw docent of over een betaling die niet goed is gegaan. Wanneer u een klacht heeft dient u deze altijd eerst bij de NHA zelf in te dienen. Zij moeten immers de kans krijgen om uw klacht op te lossen voordat u verdere stappen onderneemt. Als u zich direct tot bij voorbeeld een consumentenorganisatie wendt zult u altijd het advies krijgen om zich eerst tot het desbetreffende bedrijf te wenden. 


Heeft u een opleiding gevolgd bij de NHA?

En hoe waren uw ervaringen? Wij willen het graag weten en met ons de bezoekers van NederlandReview. Want door uw beoordeling over NHA achter te laten op onze site kunt u onze bezoekers helpen met het beoordelen van de NHA als mogelijke kandidaat waar zij hun volgende opleiding of cursus willen gaan volgen. Uw bijdrage wordt dan ook zeer op prijs gesteld. U kunt uw beoordeling direct invullen op de website en posten. 

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (15)

Eigen trimsalon starten

Met deze opleiding is het niet mogelijk stage te lopen, dus praktijkervaring op te doen omdat de opleiding niet erkend wordt door trimsalons! NHA was niet bereid ons tegemoet te komen door een deel van de cursus terug te betalen. Wij zijn nu genoodzaakt een andere (erkende!) opleiding te boeken maar hebben wel NHA betaald. NOOIT WEER NHA voor ons!!

R

Renate

22-09-2023

0forum

cursus elementaire belastingkunde bij NHA

Als voorbereiding op zelfstandig aanleveren van belasting aangifte heb ik deze cursus gevolgd, deze werd vlot geleverd. Bewust had ik gekozen voor begeleiding van een docent die huiswerk beoordeeld. Deze docent Rob Rubens was erg snel met nakijken en gaf waar nodig een kleine tip, net voldoende om gemotiveerd verder te gaan. De begeleiding van Rob heeft voor mij stimulerend gewerkt waardoor ik met een hoog cijfer de cursus heb afgerond.

A

Alfons van Oorschot

17-08-2023

0forum

PDB

Wat een oplichters!! Via het stapbudget een cursus aangevraagd en zou het totale bedrag op 968 euro komen. Helaas niet door de eerste ronde kunnen komen dus opnieuw een aanmeldbewijs ingevuld. De kosten van de cursus vallen nu ineens 100 euro hoger uit, dus dat houd ik dat ik zelf een deel moet bijdrageN. Het gaat mij niet om het bedrag maar iedereen weet dat die cursus geen 1000!!! Euro waard is. Zo probeert NHA gewoon het maximale van de overheid te krijgen. Tot slot kreeg ik laatst een email met dat je 25% korting kon krijgen op de cursus. Dus ga me niet zeggen, dat de cursus daadwerkelijk zoveel waard is. Gewoon oplichters!! Ik boek mijn cursus ergens anders wel.

D

Daan

23-04-2023

0forum

Praktijk Diploma Boekhouden

Ik raad niemand NHA aan in een soort gelijke opleiding. De lesstof sluit 9 van de 10x niet aan op de huiswerkopgave, als je dit aangeeft krijg je als antwoord dat er bij deze opleiding verwacht word dat je zelf opzoek gaat naar het antwoord. Sorry hoor doe toch geen opleiding om de helft van de lesstof op te zoeken via google. Vervolgens probeer je met eigen initiatief het huiswerk te maken, krijg je van de docent als feedback ; zie uitwerking, terwijl er nergens een uitwerking te vinden is. Soms zegt de docent ; zie bijlage, weer geen bijlage te zien. Na contact met nha werd er eerst 2x opgehangen door en de derde die mij te woord wilde staan gaf aan dat een bijlage of uitwerking helemaal niet zichtbaar is voor cursisten. Al met al, ben ik nu 1,5 maand bezig en moet nog 3 hoofdstukken, maar voel mij helemaal niet klaar voor het examen! Zonde van de ingestoken tijd en geld, ik ga ergens anders onder goede begeleiding deze opleiding opnieuw doen. Er is geen enkele compensatie vanuit NHA zij vinden dat het aan mij ligt. Toch gek als je gemiddeld wel een 8,4 staat maar geen proefexamen kan voltooien. Slechte opleidingsinstituut van nederland!

M

Mandy

08-02-2023

0forum

webdesign

Via een link in de mail heb ik ervoor gekozen om de bestelling in termijnen af te lossen. Maar vervolgens ontvang ik een factuur voor het gehele bedrag in een keer. Verwarrend was dat ze zeiden dat ik automatische mails kon negeren. Vervolgens zetten ze de factuur door via het incassobureau. Schandalig.

J

Johan

24-10-2022

0forum

Proefles

Ik vond de proefles niet om door te komen, het sprak mij helemaal niet aan, hoe leuk de hoofdstukken ook leken. Echt heel veel tekst achter elkaar. Ik heb dus besloten om geen cursus te volgen, werd ik gebeld door NHA. Die dame zei dat een proefles geen compleet beeld geeft en of ik toch de hele cursus thuis wil ontvangen? Ik vind dit een onaangename manier van handelen. Ze was aan het pushen

A

Andrea

01-09-2022

0forum

Mode cursussen (meerdere)

Wij hadden een cursus gekocht die iets te moeilijk was, dus wouden wij die opzeggen, dit kon niet. Wat die wel voor ons kon doen was een cursus die meer voor beginners was regelen met een kleine korting. Dus nu zitten we opgescheept met 2 cursussen waar wij 3 jaar voor moeten doorbetalen? Beide cursussen zijn te moeilijk, veel en veels te veel fouten in de huiswerkopdrachten, los van dat ze zijn enorm onduidelijk en de uitleg van de docent heb je helemaal niets aan. Bel je met de klantenservice krijg je de meest asociale meneer te pakken, dit terwijl je al woest bent dat je maanden onnodig doorbetaalt, maakt het er niet beter op. Wij willen stoppen met onnodig betalen! Wij betalen maandelijks meer dan 100 euro voor NIETS! Wij volgen al maanden NIET de cursus het is toch ongelofelijk. Bij andere online cursusscholen kan het prima, stoppen wanneer je wilt, zonder een reden op te geven, maar bij NHA zit je er aan vast en je betaalt maar door. Nooit meer. Geniet van het geld, dieven.

L

L oL

31-05-2022

0forum

Thuisstudie online marketing

Grote aanfluiting! Eerst de cursus webdesign degaan, erg leuk alhoewel iets verouderd. Hierna de cursus online marketing gestart. Wat een oplichting, je krijgt een boek(niet van NHA, te koop voor een paar tientjes) en elke module is ‘lees hoofdstuk ‘x’ uit het boek. Inmiddels op de helft en zit alleen maar uit het boek te lezen. Zelfs de huiswerkopdrachten zijn vragen die letterlijk in dat boek staan. Contact opgenomen met NHA klachtenafdeling want de training is zwaar ondermaats en wel gewoon netjes de 8x €45 euro betaald. Gevraagd de cursus te mogen switchen ter compensatie en de tip om de cursus wat uit te breiden. Want een paar honderd euro voor een boek van een paar tientjes is niet oké. Vandaag bericht terug; Antwoord: ze blijven bij het standpunt dat de cursus voldoet aan kwaliteitseisen en somden een paar reviews op van andere cursisten. Weet niet of ik het nou grappig of gewoon triest moet vinden. Klantenservice is ook zwaar ondermaats, nee hoor voor mij nooit meer NHA!

K

Kimberly de Leeuw

25-08-2021

0forum

Reisadviseur

Wij wachten al 1,5 maand op de € 25 aanbrengpremie. Daarvoor hebben wij het kaartje (dat in het studiepakket van mijn vrouw zat) op 6 november jl. ingevuld en opgestuurd (aangezien zij een nieuwe cursist had aangebracht en aan de voorwaarden is voldaan). Helemaal wrang is dat mijn vrouw onderhand iedere week wel mail ontvangt om zich op te geven voor een nieuwe cursus, maar als het op uitbetaling van de € 25 premie komt dan is NHA niet thuis. Waardeloos......

N

Nicky

23-12-2020

0forum

nederlands

echt slecht geen fedback van docent .ik betald veel geld voor niks ..Volgens mij zijn ze dieven

P

Piotr Popielarz

10-02-2020

0forum

veel geleerd, wel goed plannen

Veel geleerd van de opleiding die ik heb gevolgd hier. Het was niet moeilijk en je moet wel goed opletten dat je je werk op orde hebt en niet gaat achterlopen. Ik had zelf een vaste dag per week ervoor gereserveerd, dat ging goed. De prijs werd vergoed door mijn werkgever gelukkig

J

Jolande de Bruin

22-09-2018

0forum

Geen aanrader

Het cursusmateriaal ziet er op het eerste gezicht gelikt uit. Inhoudelijk is het echter vrij droevig. Bij de zelfstudiecursus zijn de antwoorden van de vragen niet verkrijgbaar. Het enige wat inhoudelijk goed is hebben ze niet zelf in elkaar gezet, namelijk het bijgeleverde studieboek. Elke klacht wijst NHA van de hand "aangezien de klant namelijk 15 dagen bedenktijd heeft".

M

M Kalma

02-05-2017

0forum

Opleiding Nha goed op cv voor baankansen

een opleiding gevolgd bij de Nha. vooral om mijn baankansen te vergroten. Ik heb gemerkt dat het echt goed staat op mijn cv, heb er al meerdere positieve opmerkingen over gehad. Opleiding goed te doen. Er wordt wel veel eigen verantwoordelijkheid verwacht.

B

Bernard Ommer

14-02-2017

0forum

Zelfverrijking met hobbycursussen

Al een aantal keer een zogenaamde hobbycursus gevolgd via NHA. Telkens weer erg informatief en goed te doen in eigen tijd. Kwaliteit is goed, begeleiding ook. Niet te veel, niet te weinig. Zelfverrijking1

E

Eelco

28-12-2016

0forum

Cursus gitaar voor mijn verjaardag

Voor mijn verjaardag had ik een cursus Gitaar gevraagd bij de NHA. Want kon het zelf niet betalen en het krijgen is natuurlijk leuker! Erg leuk om te doen. Ik moest wel echt tijd vrijmaken want het kostte toch wel meer tijd dan ik had gedacht. Maar het was leuk om te doen en er was veel begeleiding en veel oefenen. De gitaar die ik erbij kreeg vind ik heel mooi en ik speel er nog steeds op. Ben natuurlijk geen fantastische gitarist ineens, maar ik kan toch best wel veel nu en daar ben ik heel blij mee! Ik kan een aantal liedjes en akkoorden en mezelf begeleiden als ik zing en dat wilde ik ook.

S

Sanneke Slager

24-10-2016

0forum