Fleurop Interflora

Alle reviews

Fleurop Interflora

100% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (0)

  • Nog geen reviews!

    Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

Anderen bekeken ook

Surprose.nl
13 reviews

Ben je zoekende naar een bedrijf waar je rozen kunt bestellen? Wellicht is Surprose.nl een ideaal bedrijf voor jou. Bekijk via NederlandReview welk...

Regiobloemist
3 reviews

Ben je op zoek naar een bedrijf waar je bloemen, boeketten en toebehoren kunt kopen? Wellicht is Regiobloemist een interessant bedrijf voor jou. Be...

YourSurprise
37 reviews

Ken jij YourSurprise? YourSurprise is een webshop welke cadeau artikelen aanbiedt. Er zijn meer dan 1000 cadeaus op de website te bekijken en te ko...

Bloomon
7 reviews

Behoefte aan een leuk bloemetje voor in je huis? Of ben je op zoek naar een liefdevol cadeau voor je wederhelft? Waar kan je deze dan het beste kop...

Fleurop Interflora

Wil je online planten en bloemen bestellen? Dan is Fleurop-Interflora voor jou wel een interessante onderneming. Wie wordt er niet vrolijk van een bloemetje of plant. Bekijk op NederlandReview welke ervaringen er bij dit bedrijf bekend zijn.

Wat is Fleurop-Interflora?

Fleurop-Interflora is een leverancier van bloemen en planten. Het bedrijf beschikt over een groot netwerk van bloemisten, in binnen- en buitenland. Deze organisatie verkoopt producten in ruim 150 landen, bij ongeveer 50.000 bloemisten. De bloemenzaken worden geselecteerd op basis van wat ze kunnen. Ze stellen dankzij de samenwerking, service en ervaring goede kwaliteit bloemen en planten te kunnen leveren. De klantenservice werkt vanuit België. Zij zijn telefonisch of per e-mail bereikbaar. De openingsdagen zijn van maandag tot en met zaterdag. De exacte openingstijden staan op de website vermeld.

Geschiedenis

Het bedrijf is in 1927 in België opgericht. Na een fusie met een aantal organisaties werd in 1946 een nieuwe organisatie samengesteld. Missie was en is nu nog steeds het leveren van bloemen en planten over de hele wereld. Volgens Fleurop-Interflora worden er jaarlijks ruim 25 miljoen bestellingen afgehandeld. In de begin jaren werd er gewerkt met telegraaf. Later werd dat telefoon. Inmiddels is het mogelijk om online via internet orders te plaatsen. Klantvriendelijkheid staat al die jaren hoog in het vaandel.

Bestelproces

Zoek het product dat je wilt bestellen en voer prijs, bestemming, leveringsdatum en aantal in. Het is mogelijk om meerdere artikelen aan een bestelling toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld een vaasje of doos chocolade bijbestellen. Kies voor het winkelmandje om richting het afreken proces te gaan. Om de levering goed te laten geschieden moeten alle gegevens correct worden ingevoerd. Het kan dat het factuuradres afwijkt van het leveringsadres. Er kan zowel met als zonder account besteld worden. Betalen kan in een beveiligde betaalomgeving gedaan worden. Er zijn meerdere betaalmethodes mogelijk. Bedrijven hebben de mogelijkheid om via een factuur te betalen.

Bloemenabonnement

Klanten kunnen voor een abonnementsformule kiezen die aansluit bij hun wensen. Er kan voor gekozen worden om bloemen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks te laten leveren. Bij het product staat een termijn aangegeven. Je kiest zelf de dag waarop de eerste levering moet plaatsvinden. Daarna volgen de leveringen op dezelfde dag van een bepaalde periode. Tijdens het eerste aflever moment stelt de bloemist zich voor en geeft aan dat je een bloemenabonnement hebt gekregen. Tijdens dat moment kunnen er specifieke wensen voor de bloemen worden doorgegeven. De bloemist laat ook gegevens achter zodat er contact gezocht kan worden. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat en je geen bloemen hoeft te ontvangen.

Leveringsinformatie

Het exacte levermoment hangt af van de lokale bloemenzaak. Voorkeuren dienen minimaal 24 uur van tevoren worden doorgegeven. Het verzoek kan bij 'opmerkingen betreffende de levering' worden ingevoerd. In geval van begrafenissen en huwelijken kun je er altijd vanuit gaan dat jouw bestelling op tijd wordt geleverd. In andere situaties kan er weleens vertraging ontstaan door bijvoorbeeld gure weersomstandigheden. Het kan voorkomen dat de bestemmeling niet aanwezig is op het bezorg moment. Dan wordt er een kaartje achtergelaten. Vervolgens wordt er telefonisch contact gezocht. Als de ontvanger niet thuis is mag de bloemenbezorger de producten bij een derde partij achterlaten. Denk bijvoorbeeld aan de buren, bij de receptie of de portier.

Klantervaringen

Heb je al ervaring bij Fleurop-Interflora? Dan horen we graag wat jouw ervaringen zijn. Leuk als je deze wilt delen via een review op deze pagina. Het is mede aan jou te danken dat we een goed beeld krijgen van deze organisatie!

 

 

}